Isten hozott Marty McFly!

2015.10.21. 07:28

1.) Bob Gale-nek (író/producer) akkor jött az ihlet a filmmel kapcsolatban, amikor a házuk pincéjében megtalálta édesapja régi évkönyvét. A képeket nézegetve pedig az jutott eszébe, hogy mivel apja is az a “stréberebb” fajta volt, így vajon ők, akkoriban jó barátok lettek volna?!
2.) Az időgép nem DeLorean-nek indult, ugyanis eredetileg egy hűtőszekrény lett volna.
Nem mellékesen pedig a film elkészülte után John DeLorean (a vállalat alapítója) levelet írt a film írójának, miszerint: köszöni, hogy életben tartja az álmát.
btf

3.) Sid Sheinberg a Universal Pictures feje, elégedetlen volt a film címével és írt a stábnak egy levelet amiben kifejtette azon érveit, hogy miért is lenne jobb ha a készülő alkotás a Spaceman From Pluto címet kapná. Spielberg azonban csak egy rossz viccnek gondolta mindezt, így nem vettek tudomást a felsőbb utasításról és végül minden maradt az eredetiben.
4.) Michael J. Fox a valóságban 3 évvel idősebb volt filmbeli apjánál Crispin Glover-nél, és alig egy héttel volt fiatalabb filmbeli anyjánál Lea Thompson-nál

btf5 btf2
5.) Johnny Depp is jelentkezett Marty szerepére, ahogy a Dokit is sokan szívesen megformálták volna, többek közt John Lithgow, Dudley Moore és Jeff Goldblum.
És ha már itt tartunk akkor amolyan érdekességként, eredetileg Eric Stoltz játszotta Martyt, le is forgatták vele körülbelül a film felét, amikor a rendező úgy döntött, hogy Michael J. Fox alkalmasabb lenne a szerepre, így kezdtek mindent elölről.

btf

btf

6.) Sokan elmélkedtek azon, hogy vajon Marty és a Doki hogyan lettek jóban. Marty 12-13 éves lehetett amikor belopózott a a laborba, és annyira elvarázsolta az amiket látott, hogy részmunkaidős állást vállalt a Dr. Emmett L. Brown-nál, hát innen indult ez a különleges barátság.
7.) Doki kutyája Einstein, eredetileg egy csimpánz lett volna, de a stúdió úgy gondolta, hogy a majmos filmek nem hoznak sokat a konyhára, így a már korábban jó pár filmben bevált négylábú kedvencre esett a választás.

btf3

8.) Hill Valley díszlete nem egy Universal produkcióban feltűnt már, többek közt láthattuk a Knight Rider, a Szörnyecskék, a Batman és Robin, A minden6ó és a Buffy a vámpírok rémében is.

btf4

btf1 btf2


9.)
Claudia Wells játszotta az első részben Marty barátnőjét, ám a színésznő édesanyja hirtelen megbetegedett és úgy döntött, hogy őt szeretné ápolni. Így a második és a harmadik részben már Elisabeth Shue játszotta Jennifert. Ezért az első rész után 4 évvel újra leforgatták az első rész zárójelenetét, pont a második rész nyitójelenete miatt.

btf

btf

10.) Nem mondok szerintem semmi meglepőt azzal, hogy 1985 legtöbb bevételt hozó filmje volt, a maga 210 millió dollárjával az Egyesült Államokban.

 

Talán a második részben látható cipő iránt a legnagyobb az igény, ugyanis már évek óta bombázzák a Nike-t a lelkes rajongók, annak érdekében, hogy végre piacra dobják az önbefűzős cipőket. Szabadalmaztatták is a Nike MAG Power Laces nevet és 2011-ben ki is adták az első adag futurisztikus lábbelit, amiből mindössze 1510 darabot gyártottak le (a bevételt Michael J. Fox Alapítványának ajánlották fel). Ekkor még nem volt teljes a kép, ugyanis nem volt önbefűző funkciós, ám ha hinni lehet a pletykáknak akkor a cipő elkészült és már csak a nagy debütálására vár…kíváncsian várjuk!

_______

Addig pedig itt kapható az olcsóbb amolyan halloween jelmezhez illő verzió.

back-to-the-future-2-light-up-shoes

De a deszkából is kapható olcsóbb (sajnos nem lebegő) replika itt, amivel beérhetjük addig ameddig nem lép ki a barcelonai tesztpályáról a már elkészült változat.

s-l1600

Na és a fluxuskondenzátor?
Óraként itt, autós töltőként pedig itt veheted meg.

Színváltós sapka? Itt!

41nLETOqNSL._SX450_

Nem egy generációt érintett az a láz ami körbejárta a Vissza jövőbe trilógiát, és nincs olyan év, hogy ilyen vagy olyan formában ne jönne szembe velünk a film, vagy bármi ami vele kapcsolatos. Éppen ezért érdekes az amit Michael J. Fox mesélt a idén a londoni Comic Con-on, hogy négy gyermeke közül egyik se látta még a filmet, ami azért meglepő, mert édesapjuk a 80-as évek egyik legkorszakalkotóbb filmjében nem csak epizódszerepet játszott, de sebaj több millióan pótolták már helyettük ezt az elmaradást – jó párszor.
30 év telt el az első rész óta, és azoknak akik a 90-es években voltak gyerekek ez a film mindig egyfajta varázslat lesz, egy olyan emlékekkel körülölelt csoda amit a suliból hazatérve a VHS kazettának köszönhetően éltünk át! És ezt már egyik utánunk következő generáció se értheti majd igazán, mert akkoriban egy ilyen színes jövőt látni teljesen más álom volt, mint most a high-tech kütyük és az okostelefonok korában.

A következő helyeken megtaláltok
Facebook  Twitter  Tumblr  Lookbook  Pinterest