A legutóbbi gasztró cikkemet annyira szerettétek, hogy úgy gondoltam ismét nekifutok a témának és megosztok veletek pár olyan receptet, amik már nem egyszer vizsgáztak ötösre instant mentőöv kategóriában.

A novemberi tippek óta kicsit változott a dolog, azóta különféle ételallergiák teszik még színesebbé és kihívásokkal telivé a mindennapjaimat. Minden kezdet nehéz, tartja a mondás és ez esetemben sem volt másként, így mostanra szerencsére kezdek belejönni a dologba és már nem kaparom a falat se egy szelet csoki, vagy egy jó sajtos roló után vágyakozva – ezt pedig egy apró sikernek könyvelem el.

A tudatosabb, zöldebb és hát úgy ahogy egészségesebb táplálkozás annyira a mindennapjaim, pontosabban mindennapjaink részévé vált, hogy egy-egy bevásárlásnál se okoz már nagyobb fejtörést az, hogy honnan és mit is kapjunk le a polcról, vagy hogy miből mit lehet kihozni a lehető leggyorsabban ha már annyira éhesek vagyunk, hogy nincs kedvünk órákon át pepecselni a konyhában.

Apró betűs részként, normál betűs kiadásban még gyorsan leszögezném azt, hogy nem szeretnék beállni a trendek sorába és hirdetni az #eatclean, #vegan trendeket, mert még mindig nem értek hozzá, csupán egy véletlen úgy hozta, hogy a diéta lett az egyik új társam a mindennapokban. És azt gondoltam ha már úgyis ennyi időmet emészti fel a téma, hogy hasznos lenne ezeket leírnom és cikkekbe gyűjtenem, hátha te is éppen hasonló cipőben jársz és nem tudod merre indulj….mit válassz, mit egyél és mit ne egyél. Ha már egy embernek is segítek ezekkel, a nálunk bevált receptekkel….már megérte 🙂

 

A cukkinis enchiladat csak ajánlani tudom, ha te is odavagy a mexikói ízvilágért. Bár önmagában ez nem egy megterhelő menü, némely intoleranciám miatt mi inkább a bio paradicsomszósz vonalon mozogtunk, a konzerv helyett a csomagolt változat került előtérbe, a cheddar sajtot a mozzarella váltotta és kivételesen a kukorica is kimaradt, de ezen apró kivág-beilleszt rögtönzött ötletek se vettek el az élményből.

A karfiolos mac and cheese-ben az a jó, hogy a tejszín és a krémsajt is szuper jól helyettesíthető különféle növényi alapú főzőkrémekkel, és ha már itt tartunk a Dr. Oetker Vegan növényi krémje sem egy rossz opció – bár kicsit masszívabb, mi legtöbbször a tejföl helyett használjuk és annyira bevált, hogy már nem is hiányzik az igazi tejföl. Tényleg!

Az avokádós carbonara esetében szintúgy működik a növényi tejszín, és ízlés szerint a bacon is elhagyható, az pedig kész szerencse, de gluténmentes tésztákból sincs hiány, vagy akár még a növényi lisztből készültek közül is kipróbálhatsz egyet.

A lasagne leves (a videóban az első) már csak a neve miatt is kíváncsivá tett. A bio paradicsomszósz itt is működik, illetve a lasagne tészta helyett egy csicseriborsó lisztből készült fodros kockát dobtam bele a végén – annak ugyanis elég pár perc, hogy kész is legyen.

Végül pedig egy nagy kedvencünk, ami bármilyen körettel jól működik. Tipp: A tetejére pluszba rakj még egy kis mozzarellát és tuti felejthetetlen fogás lesz – bár ez mindenhogy az.
Itt nincs videó, így kattints csak nyugodtan a linkre a teljes receptért!

https://peakshop.hu/girl/recept/fetaval-toltott-cukkini/

 

Lead photo via: pinterest.ca/pin/477874210440318159/