Régebben annyiféle témában meséltem nektek itt a kis virtuális, nyilvános naplóm lapjain, hogy megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni azért, hogy legalább annyira színes és érdekes legyen a hangom, mint amilyen eddig is volt (pontosabban csak remélni tudom, hogy eddig is az volt 😀 )

Tény és való, hogy a mindennapjaim nagy részét a divat tölti ki, és a cikkeim 90%-a is ebben a témában lát napvilágot a JOY.hu felületén, ám ettől függetlenül hihetetlen módon tudok rajongani nagyon-nagyon sok mindenért…
Példának okáért az evésért is!

Így ha már ilyen gyorsan az evésre terelődött a szó – hiszen kár is lenne a drága perceket körmondatokra pazarolni -, akkor szeretnék veletek megosztani pár olyan tuti finom és könnyen elkészíthető receptet, amit már mi is leteszteltünk itthon.

Őszintén szólva magam se gondoltam volna, hogy ilyen könnyen belerázódunk a mackónadrágos gourmet szerepkörbe és ennyire könnyedén épül majd be a mindennapjainkba a házi koszt adta élmény imádni való és addiktív romantikája, de így lett és odavagyok minden egyes túlfűszerezett-, edényhalmos- és a maga édes módján tökéletes perceiért.

Egy ilyen felvezető után pedig jöhet is a lényeg!

Az esetek nagy részében a Tasty app az, ami a legnagyobb segítség, elég csak pár hozzávalót bepötyögni és pillanatok belül egy egész receptlista áll a rendelkezésedre.

 

Következzenek a mi kedvenceink – első felvonás…

Stroganoff, amit ízlés szerint bármilyen darált húsból elkészíthetsz!

A cukkini alapú lasagne, ami nem csak finom, hanem könnyű is.

Ez a sajtos-hagymás téma csirkemellel is működik, a hozzávaló gruyère sajtot pedig érdemes a piacok sajtpultjainál keresned (én egyik szupermarketben sem kaptam sajnos).

Ez a keto karfiolos csoda tényleg kihagyhatatlan!
P.s.: A cream cheese helyett mi mascarponet használtunk.

Ősz lévén pedig ezzel a nagyon finom sütőtökkrémleves recepttel zárnám a sort.
én egyébként kicsit felszoktam gyorsítani a folyamatot azzal, hogy a sütőbe teszem első körben a tököt, így édeskésebb íze lesz és csak ezután főzöm össze a hozzávalókkal, persze az elkészítési idő ezzel arányosan csökken. És mielőtt elfelejteném plusz még egy almával is megtoldom a dolgot. (itt a Tasty linkje is)

Slow Cooker Butternut Squash SoupFULL RECIPE: http://bzfd.it/2fZkbMx

Közzétette: Goodful – 2016. november 17., csütörtök

Lead photo via blog.frontiersin.org