Boldog Születésnapot Ralph Lauren!

Ralph Lauren-nél amerikaibb tervezőt aligha tudnánk mondani, és a divatmogul ma ünnepli 76. születésnapját!

1939. október 14-én látta meg a napvilágot Ralph Rueben Lifshitz néven Bronx-ban, egy Fehéroroszországból emigrált zsidó család gyermekeként. A kis Ralph üzleti érzéke már korán megmutatkozott, tanítás után ugyanis a ruhabizniszben látta a zsebpénz kiegészítés lehetőségét, és különféle ruhákat vásárolt illetve adott el.
16 évesen testvérével Jerryvel megváltoztatták a családnevüket Lifshitz-ről Lauren-re.

rl1
1957-ben fejezte be a DeWitt Clinton középiskolát, ahol az évkönyvben csak annyit írt a fényképe alá, hogy milliomos akar lenni. És talán éppen ezért, a legkézenfekvőbb vonalon tanult tovább, és a New York-i Baruch Üzleti- és Közigazgatási Egyetem üzleti szakára iratkozott be. A gazdagság iránti vágy ide vagy oda, végül 2 év után abbahagyta a tanulmányait.
1962-től 1964-ig az amerikai hadseregben szolgált. 1968-ban megházasodott és feleségül vette Ricky Low-Beer-t, akit fél évvel korábban ismert meg amikor a szemésznél járt. Három gyermekük született: Andrew 1969-ban (filmproducer és színész), David 1971-ben (édesapja cégénél dolgozik), majd 1974-ben lányuk Dylan (a Dylan’s Candy Bar tulajdonosa).
Ralph kezdetben a Brooks Brothers-nél dolgozott értékesítőként, majd ezután nyakkendőárusnak állt, és miután egy általa tervezett európai stílusú nyakkendő tervét visszadobták, felmondott és ami ezután következett az már csak történelem!

rl1rl3
1967-ben 50 ezer dolláros kölcsönt vett fel és megvásárolta a BB-től a ‘Polo’-t, mindenféle joggal együtt. Ezt követte első nyakkendő üzlete, ahol saját tervezésű kreációit árulta, immáron Polo márkanév alatt. Alig két évvel később 1969-ben már saját butikkal büszkélkedhetett a Bloomingdale’s-ben, amit 1970-ben egy COTY Award követett.
1972-t írunk és piacra dobja a mára már védjegyévé vált lógóval díszített férfi pólóit, 24 színben. Két évvel később 1974-ben pedig Robert Redford már az ő kreációiban szerepelt az eredeti A nagy Gatsby című filmben.

Gondolom nektek is feltűnt már, hogy a Ralph Lauren név alá sok kisebb ág tartozik.
A legismertebb mind közül a Polo Ralph Lauren ami férfiaknak és nőknek kínál elérhetőbb árú darabokat. A Purple Lauren alá különféle drágább öltönyök (akár méretre igazítva) és az ehhez tartozó kiegészítők tartoznak. A Black Label alapja az olasz design, és előszeretettel használnak olyan anyagokat mint a kasmír, a selyem vagy a nylon. Egy-egy darab ára átlagosan 300 és 2 ezer dollár közt mozog. A Polo Denim neve szerintem magáért beszél!
A Blue Label elsősorban a fiatalabb korosztályt célozza meg, a Collection az igényesebb és drágább női darabokat takarja. A Lauren Ralph Lauren visszafogottságáról híres, míg az RLX a sportkollekciókat takarja. A Ralph Lauren Home pedig az otthonunkat varázsolja trendivé.
És mindezek mellett tervez még a legkisebb korosztálynak is, de a nevéhez köthető még jó pár órakollekció, parfümök és a többi.
A kis lovas lógója pedig azóta már 10 centisre verzióban is kapható, ugyanis Ralph elkészítette a Big Pony kollekcióit is.

rl6
És ennyi üzletág mellett mivel tölti szívesen az idejét? Szenvedélyes old timer gyűjtő hírében áll, és szívesen időzik családjával coloradoi farmján.
Sikerének titka pedig, hogy egy olyan életstílust képvisel, amiben mindenki számára elérhető. Mindezt egy olyan kontinensen sikerült véghez vinnie ahol a kultúra legalább olyan sokszínű mint a társadalom.
Remekül ötvözi az eleganciát, a stílust, a laza darabokkal, a vadnyugati életérzés olyan jól megfér az elit légkörrel, hogy észre sem vesszük azt, hogy a remekül szabott zakóhoz éppenséggel egy kopottas farmer társul.
Ralph Lauren keze alól sosem kerültek ki hivalkodó kollekciók, ő a letisztult formákból, darabokból alkotott nagyot!
Időálló kreációiból pedig egy olyan minőséget képviselnek, amik lassan 50 év távlatában sem fakulnak.

rl5rl7
rl2rl8 rl8 rl9rl9 rl10

“Nem ruhákat tervezek, hanem álmokat.” – Ralph Lauren

A következő helyeken megtaláltok
Facebook  Twitter  Tumblr  Lookbook  Pinterest