Jöjjön ismét egy újabb adag!

Bár ebben a melegben a legtöbben egy vízparton hűsölnek vagy hűsölnének, azért van olyan is aki a négy fal között a ventilátorhoz kötözve próbálja túlélni ezt a kánikulát. Zárójelesen megjegyzem – lehet mivel nyáron születtem – de én inkább ebben az időben élnék az év nagy részében mint abban a hosszú és unalmas hidegben.

Két filmet ‘hoztam’ ma nektek, az egyik egy régebbi darab a másik pedig most megy a mozikban, lássuk…

Drive – Gázt!

Igen, igen egy újabb Ryan Gosling-os film. Tudom! Viszont remek színésznek tartom, így már mondhatni küldetésemnek tekintem azt, hogy az eddigi munkásságának minden fellelhető darabját megnézzem. Szeretem azt, hogy ezer arca van és ha kell egy elmebeteg, ha kell hősszerelmes, ha kell akkor pedig egy magának való kisvárosi fiú. És ezeket úgy adja elő, hogy mindig el is hisszük róla, na ő akkor amúgy valójában is ilyen.
A modern kor színészeinél maradva, volt egy fiú akiben senki se hitt, számos kritikus leírta aztán ez a fiú férfivá érett és napjaink egyik legfelkapottabb színészévé nőtte ki magát…és ő nem más mint Leonardo DiCaprio. Kitaposta az utat egy olyan ösvényen ahol az akadályok kicsit magasra lettek rakva, de bizonyított és már bátran követheti őt egy újabb generáció.
Miért hoztam fel pont Leot? Mert valahol Ryan esetében is ezt érzem, a Szerelmünk lapjaival nők millióinak szívét rabolta el, ám a kritikusoknak ez nem volt elég és csak azt a bizonyos ‘egy a sokból’-t látták benne. Idővel bizonyított és pár filmet leszámítva valahogy mindig jó szerepeket választott.
A Drive egy kicsit más alkotás mint a többi, így aki nem szereti a picit gondolkodós, kicsit fura filmeket, az neki se kezdjen.
Adott egy kaszkadőr srác aki mellékállásban sofőr, rablók sofőrje. Az alapsztori adott és erre épülnek olyan más akciófilmekben is megtalálható klisés elemek, mint a be nem teljesedhető szerelem, a hirtelen felbukkanó férj és a haragos-, bosszúálló bűnözők hajszája…A klisék ellenére mégis a film alaphangulata végig olyan fura, hogy az elején azt mondod, áhh ezt kikapcsolom aztán végül hagyod. Nem mondanám, hogy Ryant megszenvedte a szövegkönyvvel, ugyanis meglehetősen keveset beszél ebben a 100 percben, viszont valahogy így elég az egész ahogy van.
Amikor vége lett a filmnek, azt mondtam, hogy nem tetszett, aztán leülepedtek bennem a dolgok és most úgy vagyok vele, hogy érdemes volt megnézni, bár pontosan még mindig nem tudom miért, de nem egy a sok közül az egyszer biztos.
Nem lehet elmondani azt, hogy mi is ez a film, ezt látnotok kell!
there-are-no-clean-getaways-ryan-gosling-drive-movie

After Earth – A Föld után

2013 van és megszámolni se tudom hány világvégével foglalkozó filmet mutattak már be nekünk. Évről-évre egy több alkotás nyúl a ‘Földi élet ellehetetlenedik és új bolygóra költözik az emberiség’ és egyéb hasonló témákhoz.
Will Smith és fia egy távoli bolygóról, egy szerencsétlen baleset okán visszatérnek a Földre, ahol azonban egy egészen új környezet fogadja őket, az ifjabbik Smithnek nem csak önmaga félelmeivel, hanem a környezet sajátos változásaival is meg kell küzdenie…Itt elég is a beharangozóból, ugyanis túl hamar és könnyen lőném le a végét.
Bár nem vagyok híve az ilyen jellegű alkotásoknak és alig 1 hónapja láttunk egy hasonló tematikára épülő Tom Cruise filmet, mégis azt kell mondjam tetszett. Kicsit kiszámítható volt a végkifejlet, mégis mindenkinek csak ajánlani tudom. Kikapcsolódásnak egy klímás teremben remek lehet ebben a nyári időben.
Nekem valamiért külön tetszett, hogy a filmbeli apa-fia felállás a való életben is megvan, ugyanis Will – már annyira nem is kicsi – fiával Jaden-el szerepel együtt. Aki 10 év múlva – sőt lehet már csak 5 – lányok millióinak plátói szerelme lesz.
Korábban is bizonyították már, hogy remek párost alkotnak, A boldogság nyomában című szívszorító drámában, ahol Jaden mindössze 7-8 éves volt (nagyon film csak ajánlani tudom nektek is).

url

Még több filmajánlóért katt IDE!

Te láttad már valamelyiket? Ha igen tetszett?

(képek forrása: therotoscopers.com)