Filmajánló – 10

Az elmúlt hetekben a következő alkotásokat láttam…

40 és annyi

Valami könnyed vígjátékra gondoltunk, mikor a választás a 40 és annyira esett. A cím sokat elárul…
Éppen ezért és a filmben bemutatott ‘problémák’ miatt, inkább az idősebb korosztálynak ajánlanánk. 134 percen át, alig történt valami, pár poén persze volt, de ha családosok lennénk mi is két gyerekkel, lehet végignevettük volna az egészet.
Ha van időd miért ne alapon megnézheted, de amúgy nem szükséges!

url

Django elszabadul

Régóta tanyázott már a ‘meg kéne nézni’ filmek listáján és most végre idő is volt rá.
Tarantino alkotásait nem kell bemutatni senkinek sem, az egész stílusában van valami egyedi és különleges, amit eddig senki nem tudott utánozni és talán nem is akart.
A filmet kronológiailag a Lincoln elé helyezhetnénk el, ugyanis a polgárháború előtt játszódik 1858-ban (Spielberg Lincoln című műve pedig az 1865-ös év pár történelmileg jelentős hónapját mutatja be).
Django (Jamie Foxx) rabszolgaként él, mígnem egy fejvadász (akit Christoph Waltz alakít, a tőle megszokott zseniális módon) fel nem szabadítja és együtt indulnak útnak, hogy elkapják és meggyilkolják azon bűnözőket, akiknek fejére vérdíjat tűztek ki. A túra így viszont nem kerek, Django felesége ugyanis még rabszolgaként él, éppen ezért már-már barátként, folytatják a közös kalandjukat, hogy megkeressék a nőt, aki a cseppet sem hétköznapi Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) birtokán él…
A színészi játékokról úgy gondolom, olyan gárda mellett mint a fent említett három úriember (lábjegyzetként Christoph Waltz, hogy a legismertebbeket említsem, két Golden Globe- és két Oscar-díjat zsebelt eddig be, Jamie Foxx egy Oscar-díjjal büszkélkedhet, Leonardo DiCaprio bár számos díjat kapott már, a legnívósabbakat még nem sikerült begyűjtenie, de ami késik…) nem is kell nagyon sokat mesélnem. Remek szereposztás, humor és sok-sok vér, de Tarantino esetében ez abszolút természetes :] Csak ajánlani tudom mindenkinek!

django_elszabadul_poszter

Éhezők viadala – The Hunger Games

Valahogy mindig kimaradt ez a film, most viszont miért ne alapon megnéztük.
Szerintem már sokan láttátok, így nektek nem mondok majd sok újat a tartalmat illetően.
A jövőben járunk, ahol Észek-Amerika romjain Panem fekszik melyet a Kapitólium és a tizenkét körzet alkot. A körzet lakói, nem élnek a legjobb körülmények közt és minden évben, minden körzetből kiválasztanak egy-egy 12 és 18 év közötti fiút és lányt akiket az Éhezők Viadalára küldenek. A harc pedig megkezdődik, ugyanis csak 1 maradhat életben!
Aki kicsit más szemmel nézi a történetet, rengeteg társadalmi igazságot fedezhet fel benne. Az alapok már most is megvannak, nem is kell a jövőbe menni…
Jennifer Lawrence abszolút szerethető volt ebben a szerepben is. Mivel sok helyen láttam a képét, azt hittem Liam Hemsworth-nak kicsit több jelenete lesz, de inkább csak promonak volt jó az ifjú titán. Aztán ki tudja, a következő részben lehet több szöveget osztanak majd rá. A másik főszereplőt Josh Hutchersont a Híd Terabithia földjére című filmben láttam utoljára, meg kell hagyni jól megnőtt azóta és nem került ki a körforgásból azzal, hogy átlépte a bűvös tini éveket.
Ha még nem láttátok akkor mondjuk egy ráérős délutánon nézzétek meg, szerintem tetszeni fog!

az_ehezok_viadala_poszter

Láttad már valamelyiket a fent említett három alkotás közül? Ha igen tetszett?

(a képek forrása: filmtrailer.hu, misterinbudapest.blogspot.com)