Poroljuk le kicsit ezt a rovatot és következzen egy újabb rész belőle…

Paranorman

Egy újabb rajzfilm nem csak kicsiknek. A Paranorman egy egész komoly tanmese is lehetne, szülőknek gyerekekről, mégse próbál erőteljesen oktatni, csupán felvázol valamit, amin elgondolkodunk vagy nem! A zombik itt kedvesek és nem akarnak senkit se megenni.
Norman személye pedig engem teljesen levett a lábamról. A suliban kiközösítik és nyominak tartják különleges képessége miatt, közben pedig semmire se vágyik jobban mint egy barátra aki megérti, utóbbi híján marad a halott nagymama szelleme és a zombik iránti mérhetetlen szeretete.

paranorman

Napos oldal – Silver Linings Playbook

Minden évben napvilágra kerül azon alkotások listája amik várhatóan számos díjat begyűjtenek majd a különféle rangos filmes eseményeken. Jómagam pedig mindig nekiállok megnézni ezeket (már amennyit tudok és tényleg érdekel). A Napos oldal szereplői annyi díjat zsebeltek be eddig, hogy úgy gondoltam ideje szemügyre venni tényleg olyan jó-e ez a film?!
Aki egy hagyományos amerikai, szerelmes klisé sorozatot vár az neki se kezdjen. Ezen alkotás ennél sokkal mélyebb, tele apró jelekkel, momentumokkal, amik mögé néha egy kicsit ‘be kell nézni’. Bradley Cooper remekül hozza a bipoláris zavarban szenvedő, ingatag Pat figuráját, Jennifer Lawrence által megformált Tiffany pedig tökéletesen kiegészíti a férfit, a maga kicsit sajátos és laza gondolkodásmódjával.
Kettejük kapcsolatának alakulását nézhetjük végig, apró mellékutakkal/szálakkal és közben olyan zseniális színészek játékát is láthatjuk mint Robert De Niro. Nem mondom, hogy a kedvenc filmem volt és lélekben állva tapsoltam a végén, de egyszer abszolút megnézhető. Aki pedig nem lát benne semmi mögöttes infót az se baj, nem minden alkotás hordoz valamit mindannyiunk számára.

482037_541892975835036_839539627_n

Gengszterosztag – Gangster Squad

Minden ami kosztümös film jöhet, egyszerűen imádom őket. Jelen esetben pedig a szereposztás se volt mellékes. A Gengszterosztag egy megtörtént esetet dolgoz fel, a középpontban Mickey Cohen áll, aki már gyerekkorától kezdve a bűnözésben találta meg önmagát, majd a 40-es évekre Los Angeles császárává vált. A történet 1949-ben játszódik, amikor a bűn már annyira ellepte a várost, hogy egy maroknyi elszánt rendőr ‘gengszterosztagot’ alkotva felveszi a kesztyűt a Mickey ellen. A történelem persze kicsit cicomázva lett és pár hollywoodi csavarral többet kapott, de talán így még élvezhetőbb a film.
Ryan Gosling és Emma Stone szerelme már nem először kel életre a vásznon és még mindig tartom magam ahhoz, hogy remek pár lennének. Sean Pennhez pedig remekül illik a rosszfiú karakter – ami meg se lepett!
+ info: Bár a film végén a császárság megtörik, Mr Cohent mégis csak adócsalás vádjával tudták leültetni mindössze pár évre – kisebb szünetekkel. Ugyanis mindig a pénz nagy részét egy svájci bankszámlára gyűjtötte.

gangstersquad

Láttad már valamelyik filmet a fentiek közül? Ha igen tetszett?