Kikkel kollaborált eddig a H&M?

Tegnap óta elérhető a Maison Martin Margiela kollaborációja a H&M kijelölt üzleteiben. Ezek az együttműködések pedig mindenkinek jót tesznek!
Emlékeztek még arra, hogy mely designer márkák adták a nevüket a H&M betűi mellé?
Most felelevenítem nektek…

Karl Lagerfeld – 2004

Ki más kezdhette volna a sort 8 évvel ezelőtt mint a copfos tervező legenda? Amikor rábólintott egy közös munkára, talán nem is gondolta volna, mekkora hidat épít fel a fast- és a high fashion közé! A siker pedig garantált volt. A kollekció 30 darabból állt és 2004 novemberében került a kiválasztott H&M üzletekbe.

___________

Stella McCartney – 2005

Az előző kollekcióra nem emlékszem, Stella darabjaira viszont annál inkább. A bécsi üzletben vettem szemügyre őket és már akkor is lenyűgöztek.
Az egykori Beatles tag lánya, már bőven bebizonyította, hogy a híres papa nélkül is megállja a helyét. Így örömmel csatlakozott ő is a svéd cég kezdeményezéséhez és 40 kreációból álló kollekcióját, 2005. november 5-én a világ 300 H&M üzletében vehették magukhoz a divat szerelmesei.

___________

Viktor & Rolf – 2006

A holland páros 2006-ban látta elérkezettnek az időt ahhoz, hogy csatlakozzon az illusztris sorhoz és tervezzen a fast fashion láncnak. Ez a döntés pedig  a legjobbnak bizonyult, ugyanis az egyik legsikeresebb kollaborációt tudhatják maguk mögött, bár az árak sokkal magasabban álltak mint a korábbi kreációknál, de az emberek kedvét ez nem vette el attól, hogy megrohamozzák az üzleteket, mikor máskor mint novemberben.

___________

Madonna – 2007

Igen egy énekes! A popdíva se akart kimaradni a sorból és bár nem parádézott hegyes melltartóban, a kollekciót sikert könyvelhetett el. A leginkább visszafogott darabok – mihez képest persze – pedig népszerűek lettek.
___________

Roberto Cavalli – 2007

2007 novembere újabb csodát adott a fashionisták gardróbjának! Az olasz divatmágus kollekciója pillanatok alatt elfogyott, ami nem meglepő, hiszen sikere előre borítékolható volt. Flitterek, állatminták, arany, fehér és fekete darabok sorakoztak fel a legendás kollaborációban.

___________

Comme des Garçons – 2008

4 éve a japán cég következett. Az 50 darabos kollekcióban a férfi- és a női darabok mellett parfümmel is készültek.

___________

Matthew Williamson – 2009

2009 tavaszán először a nők számára alkotott – ami csak bizonyos üzletekben volt kapható – majd később a férfiakra is gondolva, újabb darabok jelentek meg. Az első hullám sikere után, úgy gondolták jöhet még egy adagnyi a Williamsontól, ekkor születtek meg a leginkább strandra tervezett szerelemgyerekek.
Talán ezen darabokra legtöbben még emlékeztek is, elég sokáig árulták őket, még leárazásra is maradt bőven belőlük.

___________

Jimmy Choo – 2009

Melyik divatszerető nő ne kapná fel a fejét erre a névre? Igen a H&M is így gondolhatta amikor felkérte a legendás cipőtervezőt, hogy kreáljon pár szépséget a szűkebb pénztárcájú hölgyeknek is. A maláj úriember pedig örömmel tett eleget a felkérésnek.

___________

Sonia Rykiel – 2009

A 2009-es év szerencsésnek bizonyult, ugyanis Jimmy Choo után Sonia Rykiel is tagja lett a svéd csapatnak.
Vele együtt pedig jött a terjeszkedés is, ugyanis a világ már 1500 H&M üzletében volt elérhető az egyedi kollekció.


___________

Lanvin – 2010

Alber Elbaz kollekcióját tűkön ülve várta a közönség. A végeredmény pedig egy 60 darabos alkotás lett, ami nem okozott csalódást!

___________

Versace – 2011

Donatella Versace is elérkezettnek látta az időt ahhoz, hogy társuljon a H&M-hez egy (-két) kollaboráció erejéig. Amit olyan nagy beharangozás előzött meg, hogy csak az nem emlékszik rá aki nem akar. Az élénk színeket felvonultató darabok, itthon mégse könyvelhettek el akkora sikert mint külföldön…2012 elején pedig jött a Versace Cruise kollekció, ami már messze nem kapott akkora PR munkát mint pár hónappal idősebb elődje.


és a Cruise…


___________

Marni – 2012

Eme kollekciót pedig szerintem be se kell mutatnom Nektek. A chilei származású Consuelo Castiglioni által alapított brand darabjai, kettős sikert arattak. A kreációk egy része viszonylag hamar gazdára talált, a másik fele viszont még a leárazáskor se volt kecsegtető senki számára.


_________________

Te melyik kollekcióból szereztél be egy-egy darabot?

(források: styleintel.com, flickr.com, tumblr.com, blog.stylesight.com, thestylecolumnblog.com)