Párizs Fashion Week – 12/13 F/W ready to wear – 3. rész

3. felvonás…3…2…1….és

Lanvin 2012-2013 F/W

Alber Elbaz kollekciója annyira jól sikerült. hogy nehezen tudtam kiválasztani a legjobbakat. Mégse bombázhatlak le Titeket sok-sok képpel, így maradtak a következők.
Imádom a fodros darabjait, a csipkék elhelyezését és a szőrmés betéteket. Ahogy a színek tánca is elragadott, amennyire élénken nyitotta a show-t annyira építette le, és változtatta szürkévé, feketévé és picit visszafogottá a felvonuló darabokat. Amit természetesen egy percig se értsünk unalmasnak, hiszen a Lanvin kollekcióinak báját és szépségét, számomra pont az egyszerű erőlködésmentes játékossá tétel és nem a túlharsogás/giccsesség adja. A kesztyűk és a méretes néhol “vastag” ékszerek pedig cseppet sem tették kellemetlenné a darabokat. Az állatfej díszítés, derékon, nyakban egyaránt kedvelt volt.
Az én szememnek minden úgy volt jó ahogy azt elém rakták, nem kell semmiből se elvenni és semmihez se hozzátenni.
A rózsaszín bokacsizma pedig ahh…5***

Christian Dior 2012-2013 F/W

A kolllekció Bill Gaytten nevéhez köthető, s a sok találgatás ellenére továbbra sincs kreatív igazgatója a divatháznak.
A ruhák a 40-es 50-es évek visszafogott nőiességét idézik meg. Leginkább Audrey Hepburn törékeny alkatán tudnám elképzelni ezen darabokat. Hiába tudjuk nagyon jól, hogy a színésznő inkább Givenchy-t hordott.
S akkor lássuk a hajat, lassan üldözési mániámmá válik Roonie Mara aka Tetovált lány megidézése, bár most inkább civil vetületben gondolok rá. A haj meg a fekete összeállítások mintha rá terveződtek volna….vagy nem?
Bár mondjuk a tavaszi szezon slágere lesz a hátrafésült akár zselézett/habos/lakkos haj, de hát ez ősz/tél, kíváncsi vagyok ez a divathullám eltart e addig majd.
Az utolsó rózsaszín csoda, káprázatos…


Neked melyik kollekció tetszik a legjobban?