Párizs Fashion Week – 12/13 F/W ready to wear – 2. rész

Jöhet a második felvonás Párizsból….

Givenchy 2012-2013 F/W

Egy ideig gondolkodtam akkor húzzam erre is rá a Tetovált lány életérzés átjöttét vagy inkább keressek rá más hasonlatot? Úgy döntöttem mindenki nézze a következő képeket a saját szájízlése szerint. Hiszen manapság mindenre ami sötét vagy piciben más mint amit megszoktunk, arra könnyen rányomjuk ezt az új kedvelt Dragon Tattoo-s klisét.
Viszont már azt is tudjuk Riccardo Tisci-nek köszönhetően, hogy a lovaglócsizma, a bőr, a szőr, a csipke és a gótikus stílus abszolút összeillik.

Hermés 2012-2013 F/W

Christophe Lemaire, elhozta nekünk a múlt hangulatát, női ruhatár formájában. Az esőköpenyekre emlékeztető lélekmelegítőkhöz hasonló darabokat hordhattak, a vándorok régen, miközben a vidéket járták. A színes eklektikus minták pedig különböző népi kultúrákhoz nyúltak vissza.
A fedora kalapok pedig még inkább megadják a férfias pikantériáját az egész kollekciónak.

Jean Paul Gaultier 2012-2013 F/W

A 80-as évek ihlette, ezeket a punkos darabokat. Volt itt színes szőrme, bőr, hajszínező spray-től lenőtt és rétegzett haj hatás, graffiti mintás darabok, csak vérbeli lázadás nem. Ezt előadni még a kifutón is igazán csak Vivienne Westwood tudja. Azért a próbálkozás és a kollekció jó lett Uram!!

Viktor & Rolf 2012-2013 F/W

Kollekciójuk picit sötét hangulatú lett mégis a fodroktól és a ruhák esésétől a romantikus jelzőt akasztanám rá. A szőrmét minden helyzetben és darabban felhasználták, de úgy, hogy az nem volt fullasztó se sok. Valami különleges leírhatatlan báj miatt, az egész kollekció tetszik, s nehéz volt kiválasztanom pár darabot ebbe a bejegyzésbe.
Az utolsó darabról nekem a szaloncukor jutott eszembe. Neked?

Neked melyik kollekció tetszik a legjobban?