A történelem legnagyobb szerelmei….

Mivel ma van Bálint napja ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm egy csokorba Nektek, a világtörténelem, a filmek és a sztárok világának nagy szerelmeit.
február 14 van így íme 14 pár és szerelem…

1.) Rómeó és Júlia
Shakespeare művének főszereplői valószínűleg kitalált alakok, de sokan hisznek abban, hogy a mű valós eseményeken és emberek történetén alapszik. Az idősebbek a Zeffirelli féle filmre, míg a fiatalabbal a Leonardo DiCaprio-s remake-re emlékeznek.

2.) Scarlett O’Hara és Rhett Butler

Az Elfújta a szél legendás szerelmespárja 1939-ben mutatkozott be a mozinézők előtt és ezen sikerük a mai napig tart. Aki még nem látta a filmet, annak csak ajánlani tudom.

3.) Elizabeth Taylor és Richard Burton

1962-ben ismerkedtek meg még mindketten házasként a Kleopátra című film forgatásán. Első házasságuk 1964 és 1974 közt tartott, majd 1975-ben újra összeházasodtak és 1976-ban végleg elváltak.

4.) Jackie Kennedy és John Fitzgerald Kennedy

Az USA 35. elnöke és felesége kedvelt pár volt a 60-as években. A pletykák szerint a mosolyok mögött sokkal több fájdalom bújt meg. De erről találgatni kár lenne.

5.) Alain Delon és Romy Schneider

1958-ban ismerkedtek meg a Christine című film forgatásán majd 1959 és 1963 közt egy párt alkottak. Viharos kapcsolatuk a jegyességig jutott.


6.) Coco Chanel és Arthur Capel (Boy)

A film számomra picit vontatott volt, a könyvet viszont ajánlom mindenki figyelmébe. Rendkívül szépen és részletesen írja le Coco hű és őszinte szerelmet Boy felé. Hivatalosan csak kis idő jutott nekik, viszont titokban éveken át viszonyt folytattak. Coco Arthur halála után összetört, emlékét élete végéig őrizte.

A film…(Audrey Tautou és Alessandro Nivola)


és a valóság…

7.) Katharine Hepburn és Spencer Tracy

1941-ben találtak egymásra, bár sohse házasodtak össze. A színésznő képes volt évekre visszavonulni, hogy beteg kedvesét ápolja. Kapcsolatuk 1967-ig Tracy haláláig tartott.

8.) Lauren Bacall és Humphrey Bogart

Bogart-ban volt valami sárm amit nem tudok pontosan leírni, de talán érthető miért szeretett bele az akkor csak 20 éves Lauren. Házasságuk 1957-ig Bogart haláláig tartott.

9.) Victoria  és David Beckham

1997 óta alkotnak egy párt, számos pletyka övezi őket, amikbe jobb bele se menni. Szerelmüknek immáron 4 gyümölcs született. Számos kampánynak az arcai, vagyonuk pedig felbecsülhetetlen. Talán ők a világ leghíresebb párja.

10.) Angelina Jolie és Brad Pitt

Az előbb lehet tévedtem mikor Beckham-éknek ítéltem a “Leghíresebb pár” jelzőt ugyanis itt van még Brangelina. 7 gyermeket nevelnek közösön, ebből 3 saját 4 pedig örökbefogadott.
A testbeszéd mindent elárul.

11.) Susi és Tekergő

A rajzfilmek se maradjanak ki a felsorolásból, így Hófehérke, Hamupipőke és a Szépség és a Szörnyeteg mellett említsük meg a két kutyust akik 1955 óta szeretik egymást.

12.) Joey és Pacey

A Dawson és a haverok sorozat szerelmespárja talán mindenki kedvence volt. Miután Dawson csak szenvedett és hol szerette gyerekkori fiús lány barátját Joey-t hol nem, majd ez a lány részéről is így ment, Joey végül mégis Pacey mellett döntött. Visszagondolva szép szerelem volt az övék.

13.) Bella Swan és Edward Cullen

A vámpír fanok kedvenc szerelmespárja. Szerelmük a gimnáziumban kezdődik, de sajnos titkos és részben tiltott lett, Edward hidegvérűsége és származása miatt. Majd pár év és kitartás után végül összeházasodnak, mára pedig egy kislány büszke szülei.

14.) Blair Waldorf és Chuck Bass

Talán ennél bólogattok a legtöbben. A reakcióitokból számomra ugyanis az jött le, hogy talán őket szeretitek a legjobban.
Szerelmük a gimnáziumban elkezdődött, kapcsolatuk viszont csak pár évig tartott. Rengeteg intrika, taktika és könny kísérte őket útjukon. S a mai napig immár 5. éve szurkolunk Nekik abban, hogy végre egymásra találjanak. Számos video, montázs és rajongói oldal alakult őket éltetve. Talán napjaink leghíresebb és legkedveltebb fikción alapuló szerelmespárja. Nekem is ők a személyes kedvenceim a filmek terén természetesen.


Neked melyik pár a kedvenced?