Már egy ideje elkezdődött, de csak húztam halasztottam, hogy elkezdjem az összefoglalókat írni Nektek a new yorki divathétről. Ugyanis több száz képet kell átnézni ahhoz, hogy megtaláld a neked legjobban tetszőket, és kiragadd azt a pár darabot ami leginkább jellemzi az adott kollekciót. Régebben letudtam annyival, hogy mindent szépen lementettem majd kitettem ide. Ez viszont nem csak sok munkával járt, de hasztalan is volt, így jutottam ahhoz, hogy nehezen de szelektáljak, több idő, de sokkal jobb és picit személyesebb, hiszen ebbe én is benne vagyok, a saját ízlésem és érdeklődésem.
Viszont a sok pozitív visszajelzésetek miatt, úgy gondoltam, akkor gyerünk kezdjünk bele, szóval íme az első adag ‘best of’….

The Row 2012-2013 F/W
Mary-Kate és Ashley Olsen márkája: fekete, sötétkék és különböző barna árnyalatokkal készül a következő hideg szezonra. Bőr anyagok, sifon blúzok és visszahozzák a bordázott pulcsikat. Amik egy időben trendik voltak, aztán az elpiacosodás hatására inkább a gatyi kategóriába kerültek. Semmi feszengés, csak lazább bővebb fazonok, amolyan Olsen ikres, elég átgondolni mikben szoktak lófrálni egy-egy átlagos hétköznapon. Amilyen vékonyak annyira keveset mutatnak valódi alakjukból.
Az övtáskát idéző kis táska valamiért tetszik.

Vera Wang 2012-2013 F/W

A tervezőnőt mostanűban láthattátok a Gossip Girl egyik részében (Blair esküvői ruháját ő készítette). Természetesen nem csak ezért kell emlékezetünkben tartani a nevét, hanem azért is mert remek darabok születnek a keze alatt.
A szexisen és sejtetően áttetsző anyagoktól kezdve az egyszerű kosztümökön át megtalálható minden. A shellfish árnyalatot bátran alkalmazta és siket ért el vele.
Korábban fejemet rázva menekültem a rövid nadrágos kosztümöktől, s még így s tudja befogadni a gyomrom, de már szívesebben nézegetem. Az is igaz, amit kicsiny országunkban rövid nadrágkosztümöknél látunk az 85%-ban fashion terror és nem stílus….



Marc by Marc Jacobs 2012-2013
F/W

Marc Jacobs-nál nem meglepő mód minden olyan “marcjacobsos”. Lesznek csíkok, pöttyök, na meg aranykabát és piros, kék, fekete tánca volt látható a new yorki kifutón.
A lapos cipő zoknival és szoknyával nekem kicsit a második világháború és az 50-es évek öltözékét idézi. Ami könnyen megeshet hiszen a divatban 20 évente ismétli önmagát, így ami 60 éve volt osztható pont 20-al…
A keresztbe csíkos darabok kabáttal vagy anélkül, még néhány modelnek is előnytelenül áll, nem tudom az egyszerű embereken ez milyen formát ölthet majd.
Nézzétek a végén a tervező cipőjét….korai Titanic korszak 😉


Neked melyik tetszik a legjobban?