Művészetek Völgye 2015

Hétvégén kicsit kikapcsolódtunk Kapolcson…

Ezt az élményt pedig szeretném megosztani veletek is, pár sor és kép kíséretében.
Idén immáron 25. alkalommal nyitotta meg a kapuit a Művészetek Völgye. Ami az évek során számtalan nehézséggel találta szembe magát, de a szervezők kitartóak, és különféle apró újításokkal próbálják meg évről évre színesebbé tenni az amúgy is ezerarcú fesztivált, pontosan ez volt az egyik oka annak, hogy jó pár évvel ezelőtt ezt a rendezvényt választottam szakdolgozatom témájául.
Különféle falusi házak tárják ki kapuikat a nagyérdemű előtt, és az apró utcákon, völgyzugokban sétálgatva pedig kedvünkre kóstolgathatjuk meg a termelők kínálta háztáji finomságaikat a boroktól kezdve, a kolbászokon át, a sajtokig és még sorolhatnám.
A koncertek mellett nem ritka a különféle kézműves bemutató, vagy akár egy rögtönzött színi előadás sem, a felnőttek mellett a gyerekről se feledkeznek el, így akár egy kellemes családi hétvégét is eltölthetünk itt. Annyira összművészeti az egész rendezvény, hogy a sok pörgős és igencsak felkapott amolyan “fancy” fesztiválok után, öröm ide utazni, és kilépni abból a fajta a nyüzsgésből ami ott van. Nekünk is jó volt picit a Balaton Sound után (mindegy mennyi idő telt el) egy olyan rendezvény, ahol más kap szerepet, és ahol találkozhatunk azzal a kultúrával ami hamisítatlanul hazánk része.
Barátságos arcok, igazi és őszinte falusi hangulat, finom falatok, jó környezet és nem utolsósorban gyönyörű táj, mi kell még?

DSC_1094 DSC_1093 DSC_1092mv DSC_1151DSC_1098 DSC_1101DSC_1084 IMG_20150725_205958DSC_1080 DSC_1103DSC_1120 DSC_1122

A következő helyeken megtaláltok
Facebook  Twitter  Tumblr  Lookbook Pinterest