Hogyan éljük túl a Valentin-napot?! – Miért, túl kell?

Észrevettem, hogy most minden tele van szívecskés cikkekkel, és be kell valljam nagyon szeretem ezeket az írásokat, ahol a legjobb romantikus filmektől kezdve, szerelmes párokon át, különféle recepteket osztanak meg velünk Valentin-nap kapcsán. Ám egy valami mégis szemet szúrt…

A szerelmeseknek napját megelőző hetet, körülbelül minden évben kinevezhetnénk a túlélés hetének.
Ennyi házi praktikát és ötletet, csak az év ezen részében ömlesztenek ránk ilyen mennyiségben. Nem is értem az okát, mintha a Valentin-nap egy veszélyes kór lenne, vagy valami elkerülhetetlen rossz, amit mindenképpen, és nagyon sürgősen orvosolni kell.
Persze nem pirulákkal, vagy csodaszerekkel, csupán tippekkel. És ezeket a praktikákat, gyógymódokat természetesen egytől-egyig az élet szülte mindig is, hát mi más? Körülnézek a világban, az utcán vagy csak a tömegközlekedési eszközökön és mogorva arcokba botlok, a felmérések szerint így is egy elég pesszimista nemzet vagyunk, tényleg kell még ezt a megtört énképet még jobban taposni?
Tudom azt, hogy a cikkírókat a jó szándék vezérli, de kicsit nem zagyvaság tippet adni egy olyan dologban ami teljesen hasztalan, hiszen csak egy napról beszélünk!?

valentin_1

A XXI. század “kórja” ez, ami a média és a tömegkultúra erőltetett ránk, egész egyszerűen azért mert mi hagytuk. Hagytuk azt, hogy egy kreált ünnep bélyeget üssön rajtunk és hagytuk azt is, hogy egyetlen egy nap az évben az elkeseredettség legmélyebb bugyrába taszítsa az egyedülálló nőket. De miért?
Miért kéne valakinek egy 10 tippből álló útmutató ahhoz, hogy túléljen egy napot az évben? És a többi 364-el mi lesz? Azokat nem kell túlélni szingliként? A fennmaradó napokban minden rózsaszín és vattacukron táncolunk?

Túlságosan is nagy jelentőséget tulajdonít mindenki egy olyan napnak, ami nem kéne, hogy mérce legyen a szerelemben és az önértékelésben sem!!! Mert szeretni valakit bármikor lehet, nem csak egy naptárba vésett, hivatalos napon, ahogy a túlélést se egy napra kéne kitalálni, nem?
Szerelmesnek lenni csodálatos dolog nem csak 24 órán át, hanem mindig. Tudni azt, hogy van egy lelki társunk, aki jóban és rosszban mellettünk áll, aki nem csak partner de a legjobb barát is, és úgy fogad el minket ahogy vagyunk, ez a világ egyik legjobb érzése. Kétség sem fér hozzá!
Egyedülállónak lenni pedig, egy lecke, egy nehéz lecke, de senki se mondta sosem, hogy könnyű lenne. Hiszen önmagunkkal/önmagunkban maradni, talán a legkeményebb dió amivel csak szembetalálhatjuk magunkat, viszont az idő múlásával könnyen rájöhetünk arra, hogy nincs boldogság tanulás nélkül. Éppen ezért kell szingliként is teljes életet élni, és igen lehet hogy minden egyes nap egy apró kis túlélés. De ettől még élet!
Nem kell egy megoldandó rosszként kezelni, hiszen tudjuk, – szerintem mindenki tapasztalta már-, hogy amíg egy bizonyos dolognak nem tulajdonítunk nagy jelentőséget, addig sokkal könnyebben találunk rá problémát, mint amikor minden idegszálunkkal ráfeszülve próbáljuk meg kiküszöbölni a napról-napra nagyobb bajt, ami már tényleg megoldhatatlannak tűnik majd. Igen talán valahol itt is működik a vonzás törvénye….

valentin_3

Nem mondom azt, hogy Valentin-napon egy kicsit jobban szeretni a másik felünket hasztalan és nyálas lenne, mert nem, tegyétek ezt, szívből kívánom, hogy minden a számításaitok szerint alakuljon :]
De az ezen lehetőségtől elesetteket se kell még jobban és különféle cikkekkel erősíteni abban, hogy bizony Ti elég sz*r helyzetben vagytok, és nektek bizony most rohadt rossz lesz ez a nap.
A sok negatív szó még több negatív rezgést vonz. “Túlélni”? ne már…..inkább “Hogyan legyél boldog és teljes szingliként az év 365 napjában?” ez már sokkal jobb és a pozitív töltetek, pozitív visszacsatolásokat adnak majd.
És ez az ami szinte minden cikkemben jelen van, mert tényleg minden, de minden így működik!
Bárhol is vagytok most, egyedül vagy kapcsolatban élve, kívánom azt, hogy szalagcímek és kötelező szokások nélkül is legyetek boldogok, mert nem másnak kell megmondania mi fekete vagy fehér, a jó vagy a rossz, hanem ti magatoknak kell eldönteni ezt……és remélem, jól választotok :] én hiszek benne!
Boldog Valentin-napot!

xxxooo
<3

kerubina

A lélek rovat többi cikkét ITT olvashatjátok

Továbbá még a következő helyeken megtaláltok
Facebook  Twitter  Tumblr  Lookbook