Az új év és az új fogadalmak hálójában!

Hamarosan beköszönt az új év ami remek alapjait adja a nagy fogadalmaknak….

Őszintén megvallva sohasem hittem ebben és talán felidézni se tudok olyan elszánt pillanatot december vége felé, amikor bármiféle fogadalmat tettem volna.
Nem arról van szó, hogy nem hiszek ebben, csupán annyi, hogy nem gondolom azt, hogy egy évforduló kell ahhoz, hogy kitűzzünk magunk elé célokat, vagy megfogadjunk bármit is.
Ez is csak egy olyan nap mint a többi, mégis sokaknak ez a dátumváltozás kell a motivációjuk megerősítéséhez, hogy erőre kapjanak és végre elinduljanak azon az úton amire eddig igazán még nem mertek rálépni.

_____________

Szerintem nem kell dátumhoz kötni egy újrakezdést, mégse elkerülendő szem előtt tartani a célokat és azt a nem elfelejtendő apró tényt, hogy mindezeket hogyan is valósítjuk majd meg.
Fogadkozással, patópálúrkodással Dunát lehetne rekeszteni és ez nagyon jól is hangzik, de ha a szavakat nem követik tettek akkor azért lássuk be, hogy 1 hónap után minden fogadalmunk elévültnek tekintendő és csak egy pusztába kiáltott szó lesz.
Ezt a megsemmisülést pedig egy újabb kudarc érzete követi majd, és ebben a szélmalomharcban forogva telik el egy újabb év, aminek a végére érve ismét megfogadjuk azt amiről nagyon jól tudjuk, hogy amíg félünk tőle addig egy lehetetlen küldetés lesz. De miért félünk a saját magunknak tett ígérettől?

cikkkk

Az első nagy általános fogadom az az egészséggel kapcsolatos a legtöbb esetben.
A “jövőre leadok 10 kilót és minden hónapban veszek egy kondibérletet” szállóigéket ki ne ismerné? A kezdeti lendületet pedig pár hónap után a kifogások keresése váltja fel. De miért? Sokan többet várnak és azt gondolják, kevés mozgás is nagy eredményeket hozhat el, pedig nem. Ez egy összetett folyamat, amit vagy rendesen csinálunk vagy sehogy, a sportolás mellett ugyanis a táplálkozásra is figyelni kell, és egyéb olyan apró dolgokra ami személyenként változik.
Szóval ha tényleg fogyni akarsz akkor tegyél meg érte mindent, és ne várd görcsösen a csodát mert a látható eredmény nem 1 hónap után kopogtat majd be.

Szerelem! “A következő évben megtalálom az Igazit” ismerős kijelentés ugye?
Ez is valahol a görcsölésről szól, és hiába van az első 10 vágyálom közt azon a képzeletbeli kívánságlistán a Nagy Ő megtalálása, ha valójában nem is állunk készen rá. Mindenki annyira hajtja ezt a dolgot, hogy közben észre sem veszi azt, hogy még abszolút nem áll készen arra, hogy más mellett a teljesebbnél is teljesebb legyen.
A szerelem eljötte nem dátum kérdése, nem egy évszámtól függ vagy a “na akkor kezdjük új életet” elvétől…már megtanulhattuk, hogy a dolgok mindig akkor kerülnek a helyükre amikor nem is tervezünk, vagy nem is számítunk rájuk. Szóval nem kell azonnal riadót fújni, ha fél év múlva se jön el az a bizonyos valaki, mert ami késik az sohasem múlik és a frázisoknál maradva, a jó dolgokra várni kell :]

Pénz! A mai világban bizony ez is fontos, ahogy a karrierbeli sikerek is, de azért nem minden és ezt ne feledjétek.
Remek lehet egy jobb munka, ahol több elismerést szerezhetünk és amit szebben is díjaznak, ennek elérése viszont rajtad is múlik. Megfogadod hogy jövőre már máshol dolgozol majd? Tegyél érte! És január 1-én (vagy 2-án a lényeg hogy minél előbb) állj neki és küldözgesd el az önéletrajzodat különféle helyekre, pályázz meg olyan pozíciókat amikre titkon mindig is vágytál, veszteni semmit se vesztesz, csak akkor ha meg se próbálod.

Nem teljesen idevág de úgy érzem fontos: Egy dolgot viszont jegyezz meg, sohase a pénz irányítsa a terveidet, ne az legyen mindenek felett, meg kell találni azt a balanszot amitől jobban is érzed magad, de két lábbal a földön tudsz maradni emberként. Igen akként, ugyanis sokakat elvakítanak a számok és a bankók, pedig ezek könnyen lehetnek mulandó dolgok is, az élet és a karma mindig ott lebeg a fejünk felett és azt kapjuk mindig, amit akkor és azért kapnunk kell.

__________

Bár a fenti 3 kiragadott dolog, eléggé leegyszerűsíti a kívánságok listáját, mégis azt gondolom, hogy lehet az bármiféle vágyálom mindegyikre igaz az, hogy csak akkor válnak valóra ha tényleg akarjátok, ha tesztek érte és csak előre nézve, pozitívan haladtok.
Annyiszor írtam már erről cikket, hogy nem is szeretném, túlmagyarázni a dolgot, hiszen aki rendszeres olvasóm az tudja jól, hogy mit gondolok erről a témáról.
Nem kell semmit se erőltetni mert ha szeretnéd és meg kell kapnod, akkor az lehet bármi, a tiéd lesz. Viszont amit fentebb írtam, ahhoz még most is tartom magam, miszerint ne egy új évszámhoz kössetek dolgokat, ne kelljen új évnek kezdődnie ahhoz, hogy elkezdjétek kipipálni a bakancslistátok pontjait.
Egy új fejezet kezdete sohasem napoktól függjön, csupán attól, hogy ti mennyire akarjátok azt, hogy az a bizonyos valami végre egy rezgésre kerüljön veletek! Ha pedig akarjátok, akkor lehet nyár vagy akár tél is, sikerülni fog :]

xxxooo
kerubina

A lélek rovat többi cikkét ITT olvashatjátok

Továbbá még a következő helyeken megtaláltok
Facebook  Twitter  Tumblr  Lookbook