5 nyári divatbaki

Vége a jó időnek és hát valljuk be őszintén, nehéz elengedni ezeket a szép napokat. Éppen ezért amolyan frissítő visszatekintésként, lássuk azon divatbakikat amik nyáron a legszembetűnőbbek voltak!

1.) Szilikonpánt

Valamikor réges-régen volt egy időszak amikor dübörgött a szilikonpánt láz és amilyen gyorsan berobbant olyan gyorsan landolt is a ‘ne tedd’ dolgok listáján. Ugyanis bármennyire szeretnénk, hogy annak a fránya melltartónak a pántja ne látszódjon ki a top alól, ez sajnos nem lehetséges. A szilikonpántok egy idő után – elég hamar – besárgulnak és lehetnek akármilyen szépen díszítettek, akkor sem esztétikusak. Nem beszélve arról, hogy a vállrészbe beékelődnek és nyomott hagynak, így csak az nem veszi észre ezt az apró trükköt aki nem akarja. A pánt nélküli melltartó aztán orvosol minden efféle problémát és megoldást kínál arra, hogy azt a szilikon csodát elhagyjuk. Manapság pedig a nagyobb mellméretekkel megáldott hölgyek is találhatnak valami pánt nélküli darabot így tényleg nincs több kifogás arra, hogy ezt az átlátszó kicsit sem szexi vackot végre lekapcsoljuk a melltartónkról és búcsút intsünk neki.

1364379056_496147845_3-Silicone-bra-straps-3-pairs-plain-stretchable-transparent-free-shipping-Delhi

2.) Harisnya szandál

A nyár a meleg idő mellett, a legtöbb embernek egyet jelent a strandolással és azzal, hogy végre lekerülnek a zárt cipők és a lábunk is levegőhöz juthat. Amikor kint tombol a kánikula, egyáltalán nincs szükség harisnyára, testszínűre pedig még inkább nem. Viszont amikor az idő kicsit hűvös akkor ne a szandált válasszuk a reggeli induláskor, mert hiába veszünk hozzá harisnyát az attól még csak egy szandál lesz. Ez a plusz réteg amit a lábunkra húzunk pedig nem véd meg az esetleges esőtől vagy felfázástól. A saru magában hordandó jó időben, ború esetén viszont váljunk meg tőle, mert nem szép látvány harisnyával párosítva.

SZANDL~1

3.) Nem megfelelő méretű darabok

Természetesen mindenki eljátszott már a gondolattal, hogy átlépve a valóság határait, egy olyan tökéletes világban találja magát, ahol nincs több diéta se edzés és olyan alakkal rendelkezik, hogy egy Victoria’s Secret bemutatón is megállná a helyét. Álmok édes álmok, de ugorjunk most vissza a valóságba! Molettnek lenni nem ciki, sőt mára már egy egész iparág épült a plus size modellekre, aki szebbnél-szebb kreációkban vonulnak végig a kifutókon vagy éppen pózolnak világhírű magazinok címlapján. Azonban van az a bizonyos másik véglet, akik nem képesek elfogadni azt, hogy az elmúlt években rájuk is felszaladt pár plusz kiló és még mindig úgy öltözködnek ahogy régen, csak egy baj, hogy már nem kéne. A  valós méretűktől eltérő darabok ugyanis, sokkal inkább ‘kötözött sonka’ hatást generálnak, nem beszélve arról, hogy esztétikailag sem nyújt túl szép látvány. El kell fogadnunk önmagunkat és meg kell tanulnunk szeretni a testünket, csak így lehet egészséges énképünk és tudunk tiszta fejjel ruhát választani. Egy kis plusz nem a világ és nem jelenti azt, hogy nem festhettek akármilyen darabban csodaszépen!

getty_rf_photo_of_woman_trying_to_fit_into_clothes

4.) Strandkiegészítők utcai viselete

A vízpartokra tervezett darabok egyre inkább befurakodnak a hétköznapokba is, elég csak a flip-flop papucsra gondolni, a szalmatáskákra és olyan ruhadarabokra amik már néha kínosan áttetsző anyagból készültek. A dolgos hétköznapokra ott vannak a megfelelő darabok, amik talán még nagyobb választékkal rendelkeznek, így nem hiszem, hogy senki ne találna neki tetsző darabot, amivel lecserélheti a strandtáskát mondjuk egy szép shopper- vagy tote bagre. A lazább, könnyedebb kreációkat pedig tartalékoljuk a nyaralásra.

Harvey-Nichols-Beachwear-1974-306x390

5.)  Nem minden utcai, ami sportos

Azért került ebbe a felsorolásba ez a kategória mert leginkább nyáron látni eme divatbakit. Tény és való, hogy a sportos megjelenés napjainkban trendi és az erre szakosodott gyártók jobbnál-jobb kollekciókkal rukkolnak elő, csak győzzünk válogatni. Ám ahogy az előző pontnál úgy itt is elmondható, hogy minden darab maradjon a saját területén. A sportoláshoz tervezett toppokat, nadrágokat és egyéb darabokat inkább az edzőteremben viseljük, a futó-, teniszpályán vagy bárhol ahol mozgásra adjuk a fejünket, egyszóval sportoláshoz. A neonszínű cipők, elegáns ruhákkal jöhetnek, és a hasvillantás is és ezek megfelelő kombinációja. Csupán arra gondolok, hogy ne essünk át a ló túloldalára és ne öltözzünk Mel C-ne a Spice Girlsből egy egyszerű munkanapon – kivéve ha sportboltban dolgozunk – mert nem biztos, hogy pozitív visszhangot kapunk majd a főnökünktől. A jó idő laza öltözetet is kíván, de mindig tudjuk azt, hogy hol is van az a bizonyos határ.

tumblr_mfq62kszTQ1rhf41zo1_r1_1280

Neked milyen ‘divatbaki’ bántotta a szemed a nyáron?

 

A következő helyeken megtaláltok
Facebook  Twitter  Tumblr  Lookbook