A legstílusosabb filmek listája…

Pár hónapja a GQ magazin összeállította a filmtörténelem 25 legstílusosabb alkotását….

Természetesen minden csak nézőpont kérdése és még vagy 100 ilyen rangsort lehetne alkotni, más-más kritériumok alapján. Egyik kedves olvasóm most éppen ezt ajánlotta, így következzen az egyik legjobb férfimagazin listája!
Mind a 25 filmet természetesen most nem fogom bemutatni, ugyanis sok olyan van köztük amit sokan nem ismertek, illetve kicsiny hazánkban se volt akkora kasszasiker mint a világ más pontjain. Ha érdekel a teljes cikk eredetiben akkor katt IDE.

Trainspotting

Danny Boyle 1996-os alkotásáról szerintem már mindenki hallott. A kissé szakadt, kábítószerfüggő viselet úgy tűnik sokak számára emlékezetes maradt, ugyanis a ’top 25’-ös listán landolt. Ewan McGregor-t és társait  Rachael Fleming öltöztette.

trainspotting

A Hard Day’s Night

Richard Lester 1964-es filmje főszereplői a gombahajú brit négyes a ‘The Beatles’. Személy szerint imádom azon kor öltözködési stílusát így meg se lepett a helyezés. Garbó zakóval és vékony nyakkendők? Jöhetnek!

a-hard-days-night-16

American Gigolo

Paul Schrader 1980-as alkotásában is meggyőződhetünk arról, hogy Richard Gere már a Pretty Woman előtt is piszkosul jóképű volt. Nem is csoda, hogy Cindy Crawford később oltár elé is állt a színésszel. Kapcsolatuk azóta válással végződött, de Mr. Gere sármjából mit sem vesztett.

item0.rendition.slideshowWideVertical.ss01-american-gigolo-25-fashionable-films

Reservoir Dogs

Quentin Tarantino 1992-es filmjét itthon Kutyaszorítóban címen mutatták be. A mű egésze egy rablás körül forog és annak kiderítésén a bűnöző bandából ki is volt a besúgó. A listában elért helyezést nem teljesen értem, de higgyünk a  közízlésnek!

reservoir-dogs

How to Steal a Million

William Wyler 1966-os alkotásában olyan híres színészek szerepelnek mint Audrey Hepburn és Peter O’Toole. Audrey-ról köztudott, hogy a Givenchy divatház és személyesen Hubert de Givenchy tiszteletét élvezte. Éppen ezért számos filmjében és a magánéletben is előszeretettel viselte a francia tervező kreációit.

 Annex - Hepburn, Audrey (How to Steal a Million)_06

Blowup

Michelangelo Antonioni 1966-os filmje itthon Nagyítás néven került be a köztudatba. Valamilyen véletlen folytán gyerekként láttam is és a mai napig mély nyomott hagyott bennem és az első filmes élményeim közt tartom számon, az Esőember mellett.

blowup02

The Godfather Part II

Nem is lenne mozis lista Francis Ford Coppola Keresztapa trilógiájának valamely része nélkül. Az olaszok stílusáról tudvalevő, hogy kifogástalan, mindig tudják mit és hogyan viseljenek. Bár a film a New Yorkban játszódik ez semmit se vesz el a szereplők kifinomult ízléséből, mintha mindenkit skatulyából húztak volna elő.

al-pacino-the-godfather-part-II

Ocean’s Eleven

A George Clooney-s, Brad Pitt-es verzió előtt volt egy Ocean’s Eleven, ami A dicső tizenegy néven futott kicsiny hazánkban. Lewis Milestone 1960-as alkotásában olyan nagyszerű színészek szerepelnek mint a Frank Sinatra, Dean Martin és Sammy Davis Jr. . Nem véletlenül rajongok a régi filmekért, hiszen valljuk be akkoriban tudtak igazán minden szempontból ízléses alkotásokat csinálni. Mára sajnos már a piac is hígult és egyre nehezebb emlékezetes kincsekre bukkanni, stílus szempontjából meg még inkább…

306709_210463852413975_1447179857_n

Drive

Nicolas Winding Refn 2011-es filmjének főszereplője, a számtalan jó pasi lista állandó tagja Ryan Gosling. A színész neve pedig mára már egybeforrt a stílusossággal is, ami valljuk be jogos. Elég csak belegondolnunk az Őrült, dilis, szerelemben látható összeállításaira.

 

5aee7f6a-cda3-48d5-8b64-b7ec93956d2f_ryan-gosling-film-gallery-drive-jacket

 

Inception

Christopher Nolan 2010-es filmje esetében csak annyit tudok mondani, hogy igen, igen, igen! Hiszen milyen remekül állt az öltöny Leonardo DiCaprion, Joseph Gordon-Levitt-en és Tom Hardyn. Utóbbin A sötét lovag – Felemelkedés című alkotásban az irhakabát is kifogástalanul állt…de ez már nem ide tartozik ;)

INCEPTION e7a84e38_InceptionMeeting

Quantum of Solace

Lehet furcsa de egy Bond filmet se láttam – ígérem egyszer bepótolom -, viszont annál több képet vehettem szemügyre a különféle internetes portálokon és valóban Daniel Craigen úgy áll minden ahogy kell. A felsorolásba beletettem volna még a színész filmjei közül a Tetovált lányt is, ugyanis a stylist munkája ott is dicséretre méltó.

olga-kurylenko-camille-quantum-solace-2008

A Single Man

Tom Ford 2009-es filmje kapott már hideget és meleget. A különféle filmfesztiválokon és díjátadókon mégis sikert ért el. Az alkotás nem csak a rendező személye miatt, hanem a főszereplő Colin Firth színészi játékáért is ajánlott alkotás. Mr Ford neve pedig garancia arra, hogy a különféle kosztümök tökéletesen illenek a szereplőkre.

single-man-colin-firth-2

(a képek forrása: reverieinwords.blogspot.com, styleforum.net, pinterest, blog.onefinestay.com, http://www.ee.ryerson.ca, noodleinahaystack.blogspot.com, http://www.loganmauldin.com)

Melyik filmet tennéd még bele a listába?