Fekete-fehér, igen-nem ?!

Tegnap a minták tengerében vesztünk el, ma pedig mi lenne ha az egyszerű és hagyományos színeket vennénk nagyító alá. Két olyan árnyalatról van szó, ami mindenki ruhatárában megtalálható ez pedig a fekete és a fehér!

Marc Jacobs már tavaly szeptemberben felvezette nekünk, ő hogyan is képzeli ezt el a következő szezont, ott leginkább a csíkok domináltak! Majd októberben immáron a Louis Vuitton divatház neve alatt, kockákkal lepte meg a nagyérdeműt

MJA_0028.450x675

Marc Jacobs (via Style.com)

VUI_0481.450x675

Louis Vuitton (via Style.com)

Alexander Wang mindezt sokkal letisztultabban és könnyedebben prezentálta

_ON_0268.450x675

Alexander Wang (via Style.com)

Karl Lagerfeld a Chanel képviseletében se maradt ki a sorból

Chanel (via Style.com)

Chanel (via Style.com)

Valentinonak pedig a fekete és a fehér párosítása is zseniálisan megy, csodaszép!

Valentino (via Style.com)

Valentino (via Style.com)

Giambattista Valli pillekönnyű klasszikus darabokat vitt a kifutóra

Giambattista Valli (via Style.com)

A fekete fehér párosítása annyira evidens, hogy sokan unalmasnak titulálják, pedig mennyire nem az! A fehérhez legtöbbször az ártatlanságot, az egyszerűséget és tisztaságot társítjuk és az egész árnyalat valamiféle pozitív kisugárzással bír. Míg a feketéről sokaknak ugyanúgy eszébe jut az eleganciát mint a halál, éppen ezért inkább negatív jelzőkkel párosítják. A két szín találkozása pedig tökéletes, egymás ellentétei de közben mégsem, hiszen pontosan kiegészítik egymást és szerelmükből remek dolgok születhetnek. Mr Karl Lagerfeld pedig ezt már nagyon régóta tudja, ugyanis már a védjegyévé vált az a tény, hogy fekete és fehér ruhadarabokat vesz csak fel, és azokat is az elegáns fajtából, nem hiába az ízlés a vérében van.

A kifutók kicsit leegyszerűsített darabjai már itthon is elérhetőek, ezért most lássuk, hol és milyen zsákmányokhoz juthattok…

H&M

untitleduntitled

Bershka

untitled

Zara

 Collage2 Collage

2169356712_1_1_3

Mango

Collage

A külföldi oldalak választéka is elég nagy…

River Island

untitled

ASOS

Collage

A kisebb dózis után pedig nincs más dolgotok mint válogatni és megtalálni azokat a lehetőségeket amiket ezek a színek rejtenek. Remekül variálhatók mindennel és szinte lehetetlen hibázni velük!
Egyetlen egy dologra figyeljetek viszont, találjátok meg az alkatotoknak legmegfelelőbb darabot, ugyanis ezek a galád csíkok néhol ott mutatnak többet ahol nem kéne, azt meg ki szeretné, nem igaz? A fekete inkább ott legyen ahol a ‘kis probléma’ van, mert ápol és eltakar ;] Ez nem ciki, hiszen senki se tökéletes!

xxxxxooooo

kerubina