Men Fashion Week 2013 F/W: Milánó – 2. rész

London után következzen Milánó, továbbra is az erősebbik nem képviselőinek kedveskedve jöjjenek az elmúlt napok bemutatóinak szűrt változata!
A tőlem már jól megszokott, saját véleménnyel, férfi ruhák esetében ne várjatok nagy szakszavakat, amit látok azt leírom,…

 

Burberry Prorsum

A brit márka bemutatójából kiválogatni a legjobbakat talán az egyik legnehezebb feladat. Lehet csak túlontúl elfogult vagyok, mégis azt gondolom Christopher Bailey nem tud hibázni és remek tervező!
Kedves Fiúk! Ideje megbarátkoznotok a mintákkal ugyanis mint azt láthatjátok az ikonikus trenchek mellett helyet kaptak az állat- és a szíves motívumok is. Az anyaghasználat ismét különleges, bár ez a most következő tavaszi ‘fényes csodák’ után már meg se lep. Kicsit lakk, kicsit műanyag, kicsit klasszikus! Megunhatatlan!
A ruhák rétegzése pedig remek ötlet főleg hideg időben, ingre pulóverre, pulóverre zakó és mindezekre kabát. Szóval Fiúk, ezentúl nem ‘ciki’ ha a zakó alatt befigyel egy pulóver, bár szerintem eddig se volt az.

CollageCollage2Collage3Collage4Collage5

Dolce & Gabbana

Domenico és Stefano ebben a kollekcióban szemmel láthatólag a vallás témáját választotta. A kis szicíliai falvak apró kolostorai és az olasz életérzés egyszerre volt jelen a kifutón.
A mintákat ők se mellőzték, a különféle kabátokról, zakókról és egyéb darabokról nem sajnálták a motívumokat, így tényleg lesz miből válogatni 2013 következő hűvös hónapjaiban.
Szerintem ezt az irányt a fast fashion üzletek is átveszik majd, ugyanis a vallásosság hol keresztek, hol szentek képeivel, hol Jézussal de valahogyan mindig jelen volt a divat színterén és ahogy látom a ‘tömeg’ szereti.
Szerintem ez egy jó kollekció lett, csak nem kelet-európai szemnek és gyomornak való, még jó pár év kell ahhoz, hogy merjünk ilyen darabokban utcára lépni, én várok és remélek :]

CollageCollage3Collage2Collage4

Kenzo

A jövő asztronautái és katonái akár Kenzoban is járhatnának. A minták a divatház esetében nem értek hideg zuhanyként, tetszik a kék és a piros dominanciája. Variálható és modern!

CollageCollage2Collage3kenzo_10

 

Versace

Aki ismeri a divatház kissé túlontúl mintás mániáját azt nem fogja meglepni a következő kollekció. Donatellat nem kell félteni és számtalanszor bebizonyította már, hogy méltó utódja immáron 16 éve elhunyt testvérének.
Különféle anyagok halmozása és a férfi test kihangsúlyozása pipa, különc darabok és minták pipa!
A farmer farmerral időnként feltűnik majd eltűnik, de az biztos, hogy véglegesen soha nem kell neki búcsút inteni.

Collage Collage2 Collage3 Collage4 Collage5

   

Iceberg

A divatház kollekcióját a style.com így jellemezte ‘Bauhaus in the haus‘ szerintem ennél többet nem is kell mondanom. Talán annyit, hogy tényleg merjetek kilépni a biztonságot adó komfortzónából és szeressétek a mintákat, mert a legegyszerűbb összeállítást is különlegessé teheti.

 Collage Collage2Collage3

Vivienne Westwood

Az örök punk királynő különc stílusának remek bizonyítéka ez az újabb kollekció. Néhol festett arcok, puffos kabátok, összevisszaság jellemezte  a kollekciót. Van amikor átjön a munkája van amikor nem, most maradjunk abban, hogy az utóbbi győzedelmeskedett!

Collage Collage2 Collage3 Collage4

Melyik kollekció nyerte el a tetszésedet?
Szavazz!