Hulljon le a lepel avagy nem mind Loui ami fénylik!

A mai világban sokan úgy gondolják, hogy a rajtuk lógó márkás darabok mondják meg kik is ők. Nekik az számít, hogy egy nagy divatház nevével “fémjelzett” kreációt hordjanak, miközben nem tudnak magyarázatot adni arra miért is teszik ezt, leginkább csak azért mert menő….

Eme jelenség pedig gombamód szaporodik város- sőt világszerte. Éppen ez adta az ihletet ahhoz, hogy írjak egy kisebb cikket arról, hogy egy-egy designer darab valójában mennyibe is kerül (sokan nincsenek tisztában a tényekkel) és hogy hol látszik az az alapvető tény, hogy nevetséges hamisítvánnyal van dolgunk!
Mindenre kitérni nem tudnék, éppen ezért a legelterjedtebb fake termékeket veszem nagyító alá, mégpedig a TÁSKÁKAT!

Egy pár alapvető dolgot már az elején kiemelnék, ami minden hamisítványra igaz! A táskák pántja nem indul foszlásnak, töredezik meg, ez egy garancia afelé, hogy minőséget vásárolsz. Továbbá fontos megemlítenem minden álomvilágban élő királylánynak azt, hogy ilyen designer táskákat nem lehet 15-20 ezer forintért megvásárolni, TÉNYLEG NEM! Manapság remek kínai és török másolatok vannak amiket sok rokon/barát előszeretettel ajándékoz egy mediterrán nyaralás után. A különféle internetes áruházak pedig licitre bocsájtanak ‘használt’ példányokat is, amik szintúgy 90%-ban gagyik, ha fáj a tény ha nem, ezek azok a dolgok amik még használtan is drágák!

Kezdhetjük is a sort a jó öreg fake ‘vezérrel’ a LOUIS VUITTON-nal…

Itthon azt vettem észre ez az első számú kedvenc a ‘dzsentrik’ közt.

untitled

A fenti képen egy Speedy 25 típusú táska látható ( ami az egyik ‘legolcsóbb’, amolyan elérhető darab). Az ára pedig 435 £ ami körülbelül 156 ezer Ft. A Speedy 35 pedig már 167 ezer Ft-ot kóstál!
A gagyiság az esetek többségében már azonnal észrevehető – és most itt nem a büszke tulaj megjelenésére gondolok – táska kidolgozottságán vagy akár bőr minőségén.
A képek és az infók nagy része az eBay-ről van, így köszönöm nekik a segítséget ;]

Monogram  – a LV 1896 óta gyárt monogrammal ellátott táskákat, általában már ennél megbotlik egy gagyibb változat. A Speedy 25 darabok hamisítás szempontjából elég népszerűek, így ha ilyennel van dolgod, akkor minden esetben 3 LV logót láthatsz pontosan elhelyezkedve egy sorban! Továbbá a Louis Vuitton SOHA nem ‘vágna’ bele az LV jelbe, értsd ez alatt azt, hogy egy varrás nem felezhet meg egy logót se, SEHOL!

Varrás – Egyenletes és szabályos, minden egyes részén ugyanannyi öltés található. A Speedy 25 táskák esetében minden oldalon 5 öltés van….

untitled
Származási hely – Nem feltétlen kell Made in France-nak szerepelnie benne, ugyanis a LV készített táskákat az USA-ban, Spanyolországban, Németországban és Olaszországban is.

93_2

Fejjel lefelé lévő logó – Erre gondolom sokan azonnal rávágják, hogy hamis. Pedig egyáltalán nem biztos! Viszont a LV olyan kis ideig és limitált mennyiségben gyártotta ezen darabokat, hogy kicsi az esély arra, hogy az utcán sétáló átlagos stílusú lánynak éppen ilyen kreációja legyen.

32_2
Tapaszok – A cég SOHA nem írja ki a táskákra kis bőr tapaszra, hogy Louis Vuitton, egyedi rendelés esetén a monogramunkat vagy egyéb dolgot igen, de a márkanevet NEM!

91_2

Betűtípus – Sokan az ‘O’ betűnél buknak el, ugyanis a francia cég ‘O’-ja olyan szép kerek, hogy a hamisítók betűje emellett sokkal inkább nullának tűnhet. A betűk közt pedig kellemes kis szünetek vannak, ami a kamu táskákon már abszolút nincs jelen….

Szerinted melyik az igazi?


Cédulák
– Sokunknak ez tartalmazhatja a legtöbb infót! Első körben az árat, ami a hamisítványok esetében n
evetségesen kevés, a LV darabokra SOHA nincs rákötve a címke, ez mindig a táska belsejében található. Továbbá bőr névjegykártya se lifeg egy példányon se.

Kód – A LV táskák 92 %-a (kivéve a French Company által gyártott darabokat) tartalmaznak egy kódot, ami elöl két betűt és aztán négy számot tartalmaz. Létezik egy zöld szám, amit ha felhívunk és bediktáljuk a kódot, ami által ők megmondják milyen táska tulajdonosai vagyunk. Talán ez a legbiztosabb ellenőrzési mód manapság, hiszen már a kódokat is hamisítják!

French Company – Ha már megemlítettem akkor érdemes kitérni erre is. A 70-es, 80-as években számos darab került ki a French Company műhelyeiből. Ezen kreációk ismérve, hogy nincs bennük kód, sötétebb árnyalatúak, illetve Talon és Eclair típusú cipzárakat kaptak.

NO SALE – Egy dolgot pedig még fontos megemlítenem méghozzá azt, hogy a Louis Vuitton soha nem tart leértékeléseket és a világ egy pontján sincs outlet üzlete.

+ 1

Sok embernél látok ilyen darabokat…

untitled
Lehet most összetöröm az álomvilág csodás rózsaszín burkát, de ezen darab ára 2430 £ ami cirka 871 ezer forint. HOPPÁ!

____

GUCCI

Szintén kedvelt gagyiság a Gucci különféle kreációja. Már csak mosolyogni tudok azon, amikor valaki ilyen táskával lófrál – ami pluszban még tiszta kosz is – vagy ezen lógóval díszített pénztárcát vesz elő a kasszánál.

257061_FFKPG_9791_001_web_full
A fenti képen ismét egy eredeti darab látható, azért választottam ezt a példányt, mert itthon talán ebből látom a legtöbbet az utcán.
Az ára 535 £, ami körülbelül 192 ezer Ft.

Származási hely – A LV-al ellentétben a Gucci táskákban csak a ‘Made in Italy’ lehet.

Gucci-Bags-Label2

Monogram – A ‘G’ szinte már kultikussá vált, éppen ezért ha a betűk nem éppen ‘G’-t formálnak és nem kapcsolódnak össze szépen akkor hamisítványról beszélünk.

Gucci-Logo1

Varrás – Kézzel varrt és nem ragasztott, eredeti bőr darabokról beszélünk,  melyekből nem lógnak cérnák.

Díszítések – A táskákon lógó különféle díszítések általában ‘nehezek’ és érezni, hogy van bennük anyag, ami könnyedebb az tuti, hogy gagyi!

Stitching-of-Gucci-Bag2

Még több részletért és böngészgetésért katt IDE.

____

BURBERRY

A lista ezzel a brit gyöngyszemmel lesz kerek! A laza varrás, a rossz minőségű anyag és az olcsó ár, mint az előző kettőnél itt is ordító jel lehet, éppen ezért ezen ismérveket itt már külön le se írom.

ef681ddd64c8520fe7333b5d15ba9c30ac2dd8c9
Tőlük ezt az abszolút hétköznapi és hozzájuk képest olcsó darabot választottam.
Ami Az ára 575 €-t kóstál, ami körülbelül 167 ezer Ft.

Betűtípus – Sok hamisító arra sem képes, hogy helyesen megfelelő szünetekkel írja le a márka nevét, így sok esetben már azonnal szemet szúrhat a hiba!

Címke – A cég a márkanevet a táskán belülre, mindig kis fém- vagy bőr táblára írja, ha textilen vagy egyéb furcsaságon van akkor hamis.

Csíkok – A csíkoknak amellett, hogy élesek és tisztán kivehetőek, tökéletesen kell állniuk vízszintesen és függőlegesen egyaránt. Ha mondjuk görbék itt-ott, akkor hamisítványról beszélünk.
Az anyag kétféle lehet Nova Check és Classic Check, mindkettő könnyen felismerhető Burberry minta.
Eredeti neve Haymarket-kocka volt, így ha ilyen nyomatot láttok valamin, az még egyáltalán nem biztos, hogy a brit divatház kreációja. Manapság sok bevásárlótáskát látok pompázni ebben az anyagban, szóval ne keverjük!

Te hogy állsz a hamis táskákhoz?

(képek forrása http://www.stepbystep.com)