Sorozatok amik a gép elé kötnek!

Filmajánlóim száma szépen növekszik, mindeközben a sorozatok valamiért kimaradtak a szórásból. Éppen ezért úgy döntöttem most bemutatom nektek azokat a szériákat, amik engem is hétről hétre a “gép” elé kötnek. Van amelyiknek függője lettem és van olyan is amit még csak most ízlelgetek!
Mert olyanok mint egy nagy, hosszú, végtelen film aminek minden epizódja újabb izgalmakat tartogat és a folytatásra nem kell éveket várni – maximum egy nyári- esetleg őszi szünetet.


_____

 

The Walking Dead

A zombifilmek rajongói gondolom ugráltak örömükben, amikor megtudták, hogy kedvenc fertőzött fajuk hétről-hétre újabb részekkel kopogtat be az otthonokba. Ugyanis a Walking Dead ahogy azt a címe is mutatja, nem egy kertvárosban játszódó csajos szappanopera, hanem egy földet ismét megtámadó zombiinvázió története.
Egy maréknyi ember elhagyva Atlanta városát menedéket keres, ahol új életet kezdhet, csak hát semmi sem annyira egyszerű, minthogy azt ők gondolják…
A szereplők mindegyike fontos karakter – még akkor is, ha sokuk nevét a 2. évad végén se tudjuk – a cselekmény pedig részről részre úgy bontakozik ki, hogy alig tudom kivárni a következő hetet…

New Girl

Zooey Deschanel cuki ezt tudjuk és mi más lenne hozzá köthető ha nem egy vígjátéksorozat?!
3 srác a közös albérletébe egy negyedik embert keres, a választás végül egy kissé fura lányra Jessre esik. A kezdeti nehézségek pedig idővel barátsággá alakulnak…
Nem kell nagy bölcsességeket várni a körülbelül 20 perces részektől, csak sima, egyszerű humorral megtűzdelt kikapcsolódást, persze nem egy Jóbarátok de hát tudjuk, az pótolhatatlan!

Gossip Girl

Az itthon csak Pletykafészek név alatt futó alkotás bemutatása úgy vélem felesleges, aki ismeri az tudja miről szól, aki nem hallott volna még róla annak pedig csak annyit mondhatok, hogy ajánlom! Az első évad után egy egész nézhető sorozat válik belőle – bocsánat a fanatikusoktól, de szerintem a nyitó epizódok egyszerűen rémesek voltak. A sznob gimisek világából a nagybetűs életbe lépve,  minden szereplő olyan jellemváltozáson megy keresztül ami miatt egy egész jó sorozat kerekedik belőle. Aki utálja a gazdag amerikai fiatalokról szóló, szerelmes, ármánykodós sorozatokat, azok neki se kezdjenek!

Girls

New York mindig is kedvelt helyszín volt, a Girls is itt játszódik. Egy sorozat csajokról nem csak csajoknak! 4 teljesen különböző lány életébe nyerhetünk bepillantást és szembesülhetünk azokkal az életszagú problémákkal, amik bármelyikünkkel megeshetnek, pont ezért szeretem, mert kimerik mondani azt amit sokan nem! Az első rész semlegessége után, valamiért megnéztem a másodikat is és úgy alakított ki bennem egy érdeklődést, hogy észre se vettem és már meg is szerettem. Azt hiszem ez egy jó sorozat titka :]

The Office

A scrantoni Dunder Mifflin papírvállat lelkes és kevésbé lelkes dolgozóinak mindennapjaiba tekinthetünk be, egy stáb segítségével. Az amatőrnek tűnő – természetesen megrendezett – jelenetek pedig nem szűkölködnek jobbnál jobb poénokban. Az irodai élet fásultsága és a kitörési lehetőségek hullámain lovagló dolgozók, pedig remek befogadói, a kicsit bolondos, néha egyenesen idióta és magányos főnök hülyeségeinek.
Az amerikai verziót így csak ajánlani tudom nektek is!!

Game of Thrones – Trónok harca

Nemrég kezdtünk neki ennek a már 2. évadját taposó sorozatnak, melynek alapja az azonos címet viselő könyv.
Aki szeret kicsit a fantázia világába látogatni annak csak javasolni tudom. Leginkább a Gyűrűk Urához tudnám hasonlítani az egészet. Ez is remek példája annak, hogy lehetünk bármilyen idősek a ‘mesékből’ kinőni nem lehet!

Misfits – Kívülállók

Az én Drágám miatt kezdtem el nézni ezt a sorozatot, de egyből megtetszett. A természetfeletti tulajdonságokkal rendelkező brit fiatalok története egyben vicces és különleges. Minden alapanyag megvan benne ami egy jó sorozat kulcsa lehet. Az E4 csatorna nevéhez köthető a Skins is, így tényleg tudhatnak valamit!

El Barco – A bárka

Ismét egy sci-fi alkotás jön a sorban, ezúttal Spanyolországból.
Egy csapatnyi fiatal és pár felnőtt abban a szerencsében részesül, hogy egy hajón tölthetik a nyarat és különböző kutatásokat végezhetnek. Igen ám de mindeközben a szárazföld megsemmisül és azzal a szomorú ténnyel szembesülnek, hogy magukra maradtak, egy hajóba zárva a nyílt vízen.
Minden egyes epizódban más és más – néha természetfeletti – problémákkal kerülnek szembe, amit csak tetéznek a hajón zajló vérre menő ellentétek.


American Horror Story

Szeretsz félni? Tetszenek a Stephen King könyvek? Akkor ezt a sorozatot neked találták ki!
Bár nemrég kezdtük el ezt is, elég gyorsan lehet vele haladni, ugyanis egy rész nem elég belőle.
Az első évadban egy családot ismerhetünk meg, akik egy új házba költöznek, ahol különleges dolgok történnek velük. Minden egyes epizódban újabb és újabb különös szereplők bukkannak fel, akik felborzolják az amúgy se nyugodt kedélyeket.

Jelenlegi kedvenceim ezek, de semmiképpen se szeretném kihagyni klasszikus kedvenceimet se, amik közül sokat szerintem Ti is ismertek! Szóval amiknek érdemes nekikezdeni és végignézni: Skins, Tudorok, Így jártam anyátokkal, The Big Bang TheoryAgymenők, Two and a Half Men – Két pasi meg egy kicsi.

_____

Te milyen sorozatokat szeretsz? A fentebb említettek közül melyiket láttad már?