Karácsonyi DIY ötletek

Múlt héten megpróbáltam segítséget nyújtani abban, hogy hol és milyen hasznos – vagy épp hasztalan- karácsonyi ajándékokat szerezhettek be ( a cikket IDE kattintva olvashatod el). A pénz viszont nem minden és sajnos sokan vannak olyanok akik csupán pár ezerből forintból gazdálkodhatnak, vagy olyanok akik a személyes saját kezű darabok hívei és imádnak dekorálni. Rájuk is gondolva, összegyűjtöttem pár ilyen jellegű ötletet.

Szaloncukor kicsit újraértelmezve

Sokan nem szeretik azokat a csokikat amiket a csillogó papírok rejtenek vagy lehet, hogy csak unalmas a megszokott külcsín…Csomagold be te magad!
Nem kell hozzá más mint sima papír, valami szép szalag és cukorkák. Utóbbi lehet akármilyen gumi-, selyem- vagy éppen savanyúcukor. Sőt ha csoki rajongó vagy akkor mit szólnál az M&M’s kis színes drazséihoz? Vagy valami máshoz? A lehetőségek tárháza határtalan!

(fotó: todaysparent.com)

Ajtódísz

Várjuk az idei karácsonyt egy új dekorációs kellékkel. Mondjuk ezzel az ajtódísszel?!
Szükséged lesz egy tetszőleged nagyságú gyűrűre amit beszerezhetsz bármilyen hobby boltban, továbbá valami szép szalagra és jöhet a masnizás :]


és voilá….

(képek forrása: shelterness.com)

Képeslap esetleg asztali dísz

Kreáljunk apró hengereket szép karácsonyi csomagolópapírokból és ragasztgassuk fel őket szépen egymás alá egy szép kartonpapíron.

(kép forrása: weheartit.com)

Karácsonyi falu

Kinek ne lenne otthon felesleges gurigája?! Most ne dobd ki, hanem kis türelemmel kreatívkodj vele.
Tipp: Szerintem még egyedibbé teheted ezeket a kis házikókat azzal, ha névre szólóak!

(kép forrása: thedesignfiles.net)

Gömbösködés

Annyi dísz van ami egyszínű, miért ne lehetne kicsit személyesebb?

(kép forrása: pinterest)

Üvegbe zárt téli táj

Számos karácsonyi vásárban árulnak dekorációs fenyőket különböző méretben. A kisebb változata pedig remek alapanyag lehet egy csipetnyi téli táj érzéshez.
Hogyan?
Érdeklődd meg a közeli hobby boltban, hogy milyen hóra leginkább hasonlító ‘forgácsuk’ van, vagy ha nincs más akkor marad a jó öreg hungarocell aprítás. Ja és a befőttesüveget se felejtsük el! Amelynek csavaros fedőjére azért érdemes odaragasztani a kis fát, nehogy aztán kidőljön nekünk a nagy családi vacsora során.

(kép forrása: zomoc.com)

Üveges finomságok

Sokatoknak már lehet ismerősen hangzik a következő ötlet.
Vegyél egy szép üveget – vagy ha jó a kézügyességed akkor egy szép befőttesüveg is megteszi, melynek a felső részére akár szép mintákat festesz.

IKEA, 695 Ft
Természetesen számos más méretű és árkategóriájú darab fellelhető a svéd áruházlánc üzleteiben.

Majd töltsd meg mindenféle finomsággal. Lehetnek azok magvak mézzel nyakon öntve, valami finom nasi vagy éppen házi sütemény. Jöhet rá egy szép masni, pár kedves szó egy kártyán és kész is az ajándék!

Szemet gyönyörködtető filléres finomságok

A pillecukor csokival bevonva már nem tartozik a meghökkentő kategóriába. Bármilyen nagyobb élelmiszer üzletben beszerezhetitek ezt a finomságot. Otthon pedig a megolvasztott csokiba mártva különféle színű tortadíszekkel dobhatjátok fel.

(kép forrása: http://tamrynkirby.blogspot.it)

(kép forrása: http://en.petitchef.com)

(kép forrása: bhg.com)

Remélem tudtam segíteni :]

Tervezed hogy megvalósítod valamelyik ötletet?