Karácsonyi ajándékötletek

Ismét egy kérést teljesítve született meg ez a cikk. Minap az egyik kedves olvasóm, olyan ötlettel fordult felém, hogy mi lenne ha a karácsonyi ajándékötletekről írnék cikket. Eme kérést pedig örömmel teljesítem!

Az ünnepekhez közeledvén sokunkon úrrá lesz a pánik, hogy kinek és mit vegyünk. Különböző kérdések kavarognak a fejünkben,  ami cseppet se segít pontot tenni a káosz végére. Be kell valljam, számomra is nagy fejtörést okoz az, hogy évről évre jó ajándékkal készüljek a szeretteimnek.
Első körben írd össze azon személyek listáját aki szeretnél meglepni, majd azt, hogy kire mennyi pénzt szánnál. Ugyanis az anyagi keret nagy úr, főleg az év utolsó hónapjában.
Ha mindezzel megvagy akkor indulhat a túra….

Az első kategória legyen az SOS termékek csoportja!

Egyszerűen beszerezhető darabok

Ha az óra ketyeg akkor gyorsan kell cselekedni, erre a legjobb megoldások a következők:
1. Napjainkban számtalan kuponoldal kínál jobbnál jobb lehetőséget, választék pedig van bőven.
2. Különféle alkoholos italok szép, akár névre szóló csomagolásban. 3. Valami különleges csokoládé – vannak erre specializálódott üzletek városszerte- továbbá édességek (egy doboz macaron, marcipán satöbbi). 4. Valami jó könyv, aminek biztosan örülni fog az aki kapja. Ezek lehet, hogy sablonos ajándékok, de beválnak!

Ajándékok nőknek

Anya, nagymama, nővér, húg, barátnő, egy kedves munkatársnő csupa fontos ember az életünkben. Mivel a gyengébbik nem képviselői ezért bátran szóba jöhet akármilyen szépészeti kezelés – kozmetikai, manikűr, pedikűr – illetve valamilyen ajándékcsomag. Utóbbit számos helyen megvásárolhatjuk többek közt a Douglas és az Yves Rocher üzleteiben is.
Be kell valljam nekem se könnyű mindig valami új dolgot kitalálnom. Első körben általában átgondolom, hogy anyukám milyen darabok szükségességét említette az év folyamán. Különböző háztartási gépek, egy meleg pulóver, valami szép kabát vagy egy jó film DVD-n.
Így leginkább ezek közül szoktam valóra váltani pár álmát.

Ajándékok férfiaknak

Számomra ez a legnehezebb. Egész évben lesben állok és figyelem az elejtett szavakat. Az erősebbik nem esetében jöhetnek a műszaki cikkek, egy elegáns pénztárca, sportszerek, bármi ami az autókkal kapcsolatos – tényleg akármi – és nem utolsósorban a ruhák.
Ha a pénztárca mellett teszed le a voksodat ne felejtsd el beletenni egy 5 Ft-ost, ugyanis a babona szerint üres pénztárcát adni ajándékba nem szerencsés.
Az én barátom például a küzdősportok szerelmese, így már nagyon sok márkát fejből tudok és ilyen alkalmak során nem kevés időt töltök el egy-egy ilyen oldalon. A Te barátod is sportol? Akkor érdemes kitudakolni, hogy milyen márkákat szeret és ellátogatni az adott brand oldalára, ugyanis itthon ezen a területen is elég kötöttek a választási lehetőségek.
Az autókat szereti? Akkor az internetes piacok remek relikviákat kínálnak különböző árkategóriákban.

Közös ajándékok szülőknek

Ha már saját keresettel rendelkezel, akkor meglepheted a szüleidet mondjuk egy 3 napos utazással. Manapság rengeteg fapados légitársaság kínál olcsó repülőjegyeket Európa számos pontjára és még ennél is több hostel nyújt kimondottan kényelmes szállásokat, kedvező áron. Nálam ez bevált, így csak ajánlani tudom!
Esetleg valami színház– vagy opera jegy, sokan közülük évek óta nem mozdultak ki és voltak kettesben ezért nekik is jár egy kis kikapcsolódás.

Ajándékok saját kezűleg

Egyszer például karácsonyra összegyűjtöttem magamról kiskori képeket, minden egyes évből és egy képkeretbe foglaltam őket. Máskor volt olyan, hogy egy kedvenc családi képet kinagyíttattam és azt kereteztem be.
A barátom mivel a zene szerelmese és még basszusgitározik is, ezért egyik alkalomra például egy gitár alakú párnát kapott amit én magam varrtam meg neki.
Számos kreatív hobbibolt kínál nagyszerű ötleteket ebben a szezonban, ezért érdemes ellátogatni párba és ellesni pár tuti jó ötletet.

Unisex ajándékok

Az ajándékok ezen csoportja azon darabokat tartalmazza, amelyek férfiak és nők számára is remek meglepetések lehetnek.
A szülőknél említett jegyek itt is érvényesek sőt megtoldhatjuk valami jó koncerttel is. Esetleg egy magazin előfizetés, manapság már számtalan külföldi lapot is megrendelhetünk otthonunkba.

Az egyik kedvenc ajándékaim közé tartozik egy hordozható amolyan ‘1 kávényi’ termosz, amit a Szerelemtől kaptam még pár éve karácsonyra, mondanom se kell, hogy még mindig tökéletes állapotban van és a hideg időben a legjobb szolgálatot teszi nekem. Ha Te is beszereznél egyet akkor a Starbucks kávézóiban megteheted, számos színben és nagyságban kínálják őket.
Ebbe a kategóriába sorolhatjuk a legsablonosabb ajándékok egyikét a bögrét is, ami szerintem sok embert mentett ki a slamasztikából különféle karácsonyi húzások esetében – főleg akkor, ha a megajándékozandó személyt alig ismerjük.

__________________________

Nem lenne írásom teljes pár pénztárcabarát ajánlat nélkül, mivel még szerencsére van 1,5 hónapunk ezért ha minden igaz, még időben megérkezhetnek a rendeléseink.
Aki nem tudná, hogyan működik mindez az kattintson IDE, ahol egy korábbi cikkemet olvashatja ami segít eligazodni az internetes vásárlás rejtelmeiben.

Barátoknak, szülőknek is praktikus lehet egy telefonos kiegészítő, tok vagy hátlap formájában.

Ezt a darabot ITT tudod megrendelni, mindössze ~ 230 Ft-ért.
INFO: Ha megtetszett ez az ötlet akkor eBay-en vagy akármilyen online piacon a ‘mobile case‘ szóval kereshetsz rá. A  keresőbe ezen kifejezés mögé természetesen beírhatod a telefonod fajtáját is, ezzel szűkítve a találatokat.

____

Sokatoknak ismerős lehet ez a kis kincs ugyanis, egy korábbi báli ékszerajánlómban már láthattátok ( ha érdekel az írás akkor kattints IDE) .


Ezt a 3 darabos gyűrű szettet mindössze ~ 230 Ft-ért, ITT megrendelheted.
INFO: Ha megtetszett ez az ötlet akkor eBay-en vagy akármilyen online piacon a ‘fashion jewelry’, ‘ring’, ‘necklace‘ és egyéb kiegészítőkre utaló szavakkal keress rá.

____

Kistestvérnek, barátnőnek vagy anyukádnak is remek ajándék lehet valami dekorációs eszköz. Ebben az esetben ez a matrica.


Ha tetszik akkor körülbelül 300 Ft-ért, ITT megrendelheted.
INFO: Ha megtetszett ez az ötlet akkor eBay-en vagy akármilyen online piacon a ‘home decor’, ‘home decor sticker’ szavakkal keress rá.

____

Nem szeretsz saját kezűleg készíteni dolgokat, de szeretnéd meglepni a barátodat, barátnődet valami képkerettel?


Ha tetszik, akkor ezt a szettet körülbelül 500 Ft-ért ITT meg is rendelheted.
INFO: Ha megtetszett ez az ötlet akkor eBay-en vagy akármilyen online piacon a ‘photo frame’ beírásával kereshetsz rá.

____

Mit? Hol?

____

Bármilyen segítségre lenne szükségetek ajándék téren akkor írjatok bátran nekem, itt, a Facebook-on vagy a kerubinabmb@gmail.com címre!