Milánó FÉRFI divathét – 2013 S/S – 2. rész

Milánó divathét, második felvonás (első ITT)…

Moschino

Reklámozzunk különböző termékeket ruhákon, ennek az évtizedes hagyománynak most fejet hajtott a divatház is. A kisboltban felvonuló modelfiúk kezéből már csak a bevásárlószatyor hiányzott.
Nagyon tetszik és a minta mintával, nem zavar annyira mint más esetekben tette volna.
Értékelés: Ötletes kollekció, kreatív megvalósítás. Egy része minden bizonnyal feltűnik majd a fast fashion üzletek polcain, de nem tudom mennyire arat majd átütő sikert a fashionisták körében. A hétköznapi életben – ahogy látom Budapest utcáin – inkább a minimalizmus és a “mindenből csak egy kicsit” hódít. A színek pedig? Nyáron még inkább jöhetnek!
Szeretem!

Dsquared²

Kalapok, szegecsek, láncok és bőr! A testvérpár ismét kitett magáért. Annyira jó, hogy nem találom a szavakat, de nem is kell!
Értékelés:
különc és egyedi de imádom!


Ehhez a kollekcióhoz szóljon Rihanna S&M című száma…a dalszöveg magáért beszél…

Iceberg

Irány a jazz korszak, a geometrikus mintákkal és a kékes színekkel.
Értékelés: Letisztult fazonok és színek, semmi cicoma. Ezen darabok akármelyik férfiúnak az abszolút hordható kategóriába kerülhetnek. Így sok esély van rá, hogy az Inditex és a H&M üzleteiben is visszaköszönnek majd ránk. Az egyszerűsége és mondhatni megszokottsága miatt viszont szerintem, pont annyira felejthető ez a kollekció mint Vanilla Ice.


Gucci

Színek, minták és kedvelt nevén “Chuck Bass cipők”-ént emlegetett lábbelik.
A bokalengető darabok ciki faktora már rég leköszönt, így a következő évben is bátran lehet viselni ezen nadrágokat. Kíváncsian várom a női szekció választékát, ugyanis többé kevésbé várható azért, hogy ha Gucciban töltenénk a 2013-as meleg hónapokat, akkor könnyen összeöltözhetünk a Szerelmünkkel.
Értékelés: Színes és fiatalos. Viszont nem tudom mi van velem, de számomra ez is könnyen felejthető. Talán a mintáit megismerjük majd hasonló olcsóbb árkategóriájú darabokon. A táskák pedig amennyire furcsák voltak évekkel ezelőtt a férfiak kezében (Jóbarátok Joey és a táskája), már annyira fel se tűnnek s ez jó!!!

Emporio Armani

Armani fiatalokat célzó, prémium kategóriás vonala idén se hagyott minket cserben. A bőrshort és az áttetsző felsők irányt mutatnak a célkorosztály felé. Giorgio klasszikus eleganciája azért itt is aktívan jelen van. Ha feltűnő darabokat akarunk látni az egyszer biztos, hogy nem Armani bemutatójára kell mennünk.
Értékelés: Kedvencem az oldalra kihajtható felső megoldás, amolyan csúsztatott gallér. Számomra ez sem lesz, na igen ez egy Armani kollekcióból van – felkiáltás! (valaki rángasson már meg)

Giorgio Armani

Ismét a mester egyik kollekciója! Giorgio kreációi engem sohse vágnak földhöz, bár úgy hiszem az évek során megszokhattuk, hogy nem is ez a tervező célja. Az abszolút klasszikus, olasz eleganciát tárja elénk évről évre, s ez lehet sikereinek a kulcsa.
Nem ugrik fejest egy teljesen új vonalba, de minek is tenné? Őt már így ismertük és szerettük meg.
Értékelés: Csíkok, minták, kétszínű cipők, kendők a nyakban?! Tetszik s már meg is szokta a szemem évről évre ezeket – na jó a kendőt inkább eddig halászokon láttam -.

Neked melyik kollekció tetszik a legjobban?