A leggings TÉNYLEG NEM nadrág!

Sokáig úgy voltam vele, hogy felesleges lenne erről cikket írni. De mostanában már annyira szúrja és bántja a szemem, hogy úgy érzem meg kell keresnem a „betegség” méregfogát és kirántani magamból amennyire csak lehet. Pedig korábban már írtam erről is, ITT.

A gondom egy ruhadarabbal van, a leggings-el. Természetesen nem nagy általánosságban, hanem nadrágként viselve. Előttem már több ezer blog/oldal fogalmazta meg azt, hogy a „leggings nem nadrág” na de miért nem? Sokan vállat vonnak és kiikszelik ezt a cikket, tegyék, szíve joga mindenkinek elzárkózni őket nem érdeklő témák elől. Akik viszont velem maradnak, azok engedjék meg azt, hogy ha kicsit hosszan is de meggyőzzem őket – vagy megerősítsem – arról, hogy eme darab miért is nem az, amiként sokaknál funkcionál.

Valamikor még sok-sok évvel ezelőtt Jane Fonda és a pörgős 80-as évek után, ismét berobbant a köztudatba, megosztva ezzel emberek ezreit. Hiszen kilépve a fitnesztermek világából, helyet követelt magának a kifutókon és a különböző boltok kiemelt polcain. S még magyar nevet is kapott, cicanadrágnak keresztelték el – bár kíváncsi lennék milyen urban legenda fűződik ehhez a névhez, de biztos vicces lehet.
S mi szeretjük, hordjuk és a nadrág mellett az egyik legkedveltebb két szárú darab lett. Ami nem baj, csak tudni kell megfelelően és kellemesen viselni. Vegyétek úgy, hogy ez egy harisnya, ami ha vékonyabb anyagból van akkor akár szemkiégést is eredményezhet.
Mint itt Paris Hilton esetében..


De lehet vastagabb anyagból is, egy pólóval felvéve, katasztrófa…


Miért katasztrófa? Most tegyük polcra azon gondolatokat, hogy engem a szerelmem olyannak fogad el amilyen vagyok, mert ennek egy fikarcnyi köze sincs a most taglalt témához.
Sokan rosszul ítélik meg testi adottságaikat és felvesznek úgy egy leggingset, hogy bele se gondolnak abba, hogy talán rosszul állhat nekik. Pedig lehet akármekkora egod, a tükör nem hazudik. S egyszerűen nem tudom felfogni, hogy ezen emberek elégedettek az eredménnyel. Mert nem számít se az anyag, se a szín, se az, hogy extra mega giga platformmal veszed fel, mert az alkat és a fenéken esetleg combon lévő bőrhibák még gólyalábakkal is ugyanúgy látszanak majd. A hason található úszógumiról nem is beszélve, amik bájosan kandikálnak ki a leggings és a top közül. Arról ne is beszélünk amikor egy csinos övvel megtoldva hordják…
Vannak olyan kivételes esetek, amikor valaki csak a boltba szalad le ezt viselve vagy akárhova máshova, az még elnézhető,  ahogy a sportoló outfit is abszolút emészthető! De a tömeges BKV sokkolás nem!!
Kivételek 2.0, pedig a tökéletes már már model alkat. A társadalom nagy része, ezt általában anorexiásnak titulálja, ( persze mert a többség nem rendelkezik ilyen adottságokkal) pedig el lehet hinni, valakinek egyszerűen csak ilyen a genetikája.

A képen látható hölgyek genetikai állományát nem ismerem pontosan, így legyen elég csak annyi, hogy ők egy egyszerű pozitív példái a taglalt témának. Természetesen a kifutók világa más mint a való élet.

A leggingset szeretjük, mert kényelmes és ha nincs jobb ötletünk felkapunk egyet, amolyan mentsvár a ‘ma se tudok mit felvenni’ dilemmánknak.  Sokan pedig tudják viselni -nem csak a sztárok világában – és remekül kombinálják jobbnál jobb darabokkal.


S ha már eddig eljutottunk engedjétek meg, hogy egy kis mellékutat szenteljek a leggings rövidebb – néhol közönségesebb – kistestvérének. Ez a másik fejfájásom, amikor valakit egy ilyen 3/4-es hosszúságú darabban látok, amelyhez kis toppot vesz és magassarkút! Kérlek Titeket, hogy ne tegyétek!!!

Edzésre simán mehet….


Vagy ha fel is vennétek akkor azt inkább ebben a formában…


Lassan a végére érek a mai, mondhatjuk akár, hogy “Tudni illik, hogy mi illik” leckének.
Tudom, hogy nem mindenkit érdekel a divat és annál többen nem is követik, ezt megértem hiszen mindannyian mások vagyunk. Viszont van szemünk, és a kirakati majmok szerepében se szívesen tetszelgünk, ha nem muszáj, hiszen ki szereti ha megnézik, vagy megszólják az utcán? Ezért remélem Ti is megértitek ezt az írást, s elfogadjátok azt, hogy van abban valami amit fentebb leírtam. Viszont ha olyan lány vagy, aki szereti a leggingset egy rövidebb felsővel hordani, s továbbra is megtartod eme szokásodat, áldásom rá és örülök neki, hogy ilyen erős és határozott személyiséged van, ebben a néhol kritikus világban.

Hamarosan újra jelentkezem, mert sok dolog van ami bántja a szemem, Budapest utcáin sétálva.

Neked mi bántja a szemed, ha stílusról van szó?