Az Empire Hotel ahogy mi láttuk….

Beígértem Nektek egy cikket az Empire Hotel-ről. Aztán valahogy mindig lett valami más dolgom, most végre van egy kis időm, hogy írjak róla. Lesznek képek általam, s a szemléltetés végett a sorozatból is, szerintem kivehető majd, hogy melyik honnan van.

Szóval az egész úgy kezdődött, hogy egy kedves kinti ismerősünk írt arról, hogy lesz egy divatbemutató s lehet rá regisztrálni. Kint ugyanis rengeteg ilyen esemény van, amit egy oldalon nyomon követhetsz, s ha megtetszik regisztrálsz rá, s ha elmúltál 21 éves akkor örömmel látnak. Persze számolni kell azzal, hogy ha nagyobb kaliberű a dolog, akkor korán kell érkezni, nehogy ne férj be.

Mi természetesen majdnem lekéstük az eseményt, amire 18:30-ra kellett volna odaérnünk, mi pedig hűen magunkhoz, 17:30-kor még bőszen vásárolgattunk. S hiába volt a metro egy köpésre, az nem jelenti azt, hogy jó is volt nekünk, így átszállással jutottunk csak haza.
A Grand Central-nál szálltunk le, ami a szállásunktól körülbelül 10 percre volt (fájós láb tempóval 20), innen mentünk szinte minden nap haza, útközben  egy kis csoki és Red Bull.  Hazaérve gyorsan elkészültünk, persze annyira amennyire elterveztük nem csíptük ki magunkat (visszagondolva jobb is).
Mesés….az idő már 18:45 volt….s abban biztosak voltunk, nem mászunk vissza a metrohoz, hogy utána még gyalogoljunk a szállóhoz. Szóval mi az ami a legnagyobb mentőmellény New York-ban? Sárga taxi!
Az elmúlt napokban már kitapasztaltuk, hogyan kell leinteni egy ilyen autót, hát mi is nekikezdtünk. Elment 1 kocsi majd 2…végül már 10…Az eső esett, az úton álltunk és kínomban már integettem, hogy valaki ugyan szedjen már fel minket, de mindegyik taxi foglalt volt. Serena van der Woodsen-nek bezzeg mindig rögtön sikerül, de a filmek világa már csak ilyen ;)
Végül sikerrel jártunk, s elindulhattunk a cél felé, a kicsit kezdetleges dugóban.

A sofőr morcosnak tűnt, így csak egy kép erejéig erőltettem a fotózást.

Mikor megérkeztünk az első gondolatom rögtön az volt, hogy ez az??A tetőtérben volt a divatbemutató, szerencsére semmiről se késtünk le. A kinti fedett teraszt ahol kezdetben ültünk, szépen lassan elfoglalták a VIP vendégek.


Mivel mi nem azok voltunk, így át kellett ülnünk máshova. S ekkor volt időnk körbenézni is…

A mosdóban piros hangulatvilágítás volt, ami ezen a képen nem látszik igazán….


de ezen igen….


Irány a kinti fedetlen terasz, hiszen az eső is elállt….


S a kilátás…

Bent pedig leültünk, beszélgettünk és hallgattuk az élő zenét…


A divatbemutató megoldása érdekes volt, az írásom feletti képen látszik milyen széles az “ajtó” amifelé Chuck és Bart tart…..ergo, aki VIP volt kint ült, aki nem, az ebben az ajtóban tudott csak megállni. Mondanom se kell, hogy mivel se nem vagyunk 2 méter magasak és a tolakodás sem az erősségünk (hála égnek), így hagytuk az egészet a fenébe. Úgy voltunk vele, ha vége a bemutatónak akkor megyünk és eszünk valami jót valahol.

Még utoljára a földszinten, a szálloda hall-jában is csináltam pár képet, hogy aztán majd megoszthassam veletek is…

Mikor ott voltunk nem éreztük azt a hatalmas luxust mint amilyennek gondoltuk, de azért megvolt az a különleges varázsa. Még akkor is, ha nem ilyen díszkivilágításban volt minden….


s akkor is, ha a tető fele le volt zárva, így nem láthattuk ezt se….


Az élet néha különös véletleneket tartogat számunkra. A legfurcsább álmaimban sem gondoltam volna, hogy egyszer elmehetek ebbe a szállodába, s az már csak hab a tortán, hogy egyenesen egy divatbemutatóra. Szerencsésnek érzem magam – minden önteltség nélkül – s örülök, hogy egy ilyen életre szóló emléket kaptam a sorstól, egy olyan városban, ami már magában egy élmény. A filmek világa más mint a valóság, ezt felnőve megtanuljuk, minden szebb, jobb és csillogóbb. Így van ezzel az Empire Hotel is, mégis kis fényben, kis csillogással, esős időben is valahol ez az a hotel amit már 3. éve nézünk hétről hétre, s amelyért talán minden Gossip Girl rajongó ellátogat az Upper West Side ezen szakaszára.

Köszönjük!
Goodbye!

Azért boldog voltam…:-)

xoxo. kerubina.

(Ha érdekel a New York-i út többi része akkor kattints IDE, IDE és IDE)