100 boldog nap…

Gondolom már sokan láttátok az ismerőseiteknél a #100happydays kezdetű hashtageket. És talán feltűnt nektek is ez a mostanában dúló nagy boldogsághullám, ami bár mindig az emberiség egyik alap érzelmi kelléke volt, most mégis azt látom Pharrell Williams Happy című dala óta, hogy ez egyfajta trend is lett.
A világ különféle pontjain milliók perdültek táncra, énekelve hogy “….because I’m happy…”, az ebből készült videokat pedig előszeretettel osztják meg még a mai napig a világhálón.

happy

Semmi újat nem írok le akkor, ha azt mondom: boldognak lenni jó. És ebben a problémákkal teli világban, ahol egyes kontinens lakói nem is ismerik a gondtalan élet örömeit, igenis szükség van arra a sok-sok pozitív energiára amit a boldogság szabadít fel és ez valahol az univerzumban – ha hinni lehet a Titok című könyvben leírtaknak – egyesül, és együttes erővel idővel bármire képes lehet. Egy próbát pedig megér, ha semmibe se kerül, nem?

Téged mi tesz boldoggá? Gondolom számtalanszor feltetted már te is ezt a kérdést magadnak! És tudod is? Nem kell most nagyban gondolkodni, elég az élet apró dolgaira fókuszálni.
Ez a kezdeményezés is éppen erről szól, hogy a kis pillanatok mit adnak neked egy-egy napodhoz, mit tesznek hozzá a hangulatodhoz és ahhoz, hogy mindig mosoly legyen az arcodon.
Bár ha most kinézek az ablakon egy szeszélyes időjárás képei jelennek meg előttem, azért összességében elmondható, hogy itt van a tavasz!
Ezért ideje a téli darabokat a szekrény mélyére hajítani és elkezdeni színekben, mintákban gondolkodni. Nem kell papagájként végiglejtened az utcán, találd meg az arany középutat, hiszen már számtalanszor leírtam azt, hogy a hangulatunkra bizony az öltözködésünk is hatással lehet. A nagy szelektálás során pedig ha a kezedbe akad egy régi kedvenc ruhadarab, amihez akár kellemes emlékek is társulnak akkor meg is van az első nap a 100 napos boldogság programban. Látod? Nem is olyan nehéz!
Az élet úgyis sorban dobja majd eléd azok a momentumokat, tárgyakat, embereket amik/akik azon az akár esős tavaszi napon is mosolyt csalnak majd az arcodra és egy apró részt adnak a boldogságodhoz.

100
Nem ígérem azt, hogy mától én is elkezdem ezt a küldetést és minden nap postolok majd valamilyen boldogságképet az Instagramomra, ugyanis ennél sokkal szétszórtabb vagyok (próbálkozom és remélhetőleg idővel javul majd).
Tény és való, hogy nem telik semmibe napi egy képet készíteni a telefonommal és felcímkézni azt, mégis úgy gondolom, hogy a szabályok közé szorítás ez esetben nem az én területem. Próbálkozni fogok majd azzal, hogy minden szépet és örömteli pillanatot megörökítsek magam körül, de inkább randomban teszem ezt, amikor elkap az érzés, talán így szerény személyemtől hitelesebb is lesz :]

Fotózásra fel! És keressétek meg a mindennapokban azokat a pillanatokat amik boldoggá tesznek titeket és ha majd visszanézitek ezeket a képeket a 100. nap végén, akkor mosolyogva és kellemes emlékekkel gazdagabban tegyétek majd azt. Hiszen egész életünkben az igazi boldogságot keressük, hát próbálkozzunk még akkor is ha nagyon nehéz, mert a szívetek és a hangulatotok valami más rezgésen van most, ha másnak nem is, a reggeli madárcsicsergésnek lehet örülni és ez is több mint a semmi, hiszen a világ valamelyik pontján az emberek például fegyverek hangjára riadnak fel…
Ezért tanuld meg értékelni és örülni annak, ami van :]

(még több infóért katt IDE)

xxxooo
kerubina

A következő helyeken megtalálsz
Facebook  Twitter  Instagram  Tumblr  Lookbook