CultiVini – Kipróbáltuk!

Pár hete egy nagyszerű belvárosi borgalériában jártam!

Szeretem a jó borokat, bár nem tartom magam a téma szakértőjének, mégis az elmúlt években jelentősen változott az ízlésem és az ízlelésem is ezen palackba zárt finomságok felé.
Régebben azt gondoltam egy jó szőlőfajta ismerete elég, már tudom: ez nincs így. Ahogy a mondás is tartja Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk”!

Ahányféle termelő, annyiféle nedű és egy ismertebb márka sem feltétlen készpénz a finom ízekre.
Egy dolog biztos, sose sajnáljátok a pénzt a jobb borokra, a jó bor ugyanis élményt ad, az élmény pedig kellemes emlékeket. Egy-egy minőségi borbár pedig pont segít mindebben!

14

Ezelőtt nem hallottam CultiVini-ről, így nagyon kíváncsi voltam arra, hogy ez mégis miért különlegesebb mint a többi?! Ám amikor beléptem hamar rájöttem, hogy a képzelőerőm rossz irányba indult el, és nem egy jól megszokott borbárról van szó, ami egy alap sablon szerint működik. Persze nem azt mondom, hogy a jól megszokott helyek és környezetek rosszak lennének, csak azt, hogy az újdonság néha gyönyörködtet és ha ilyen modern, high-tech köntösben van, azt öröm nézni :]

2(1)
Nem tudjuk milyen borok állnak közel hozzánk? Akkor ez a legmegfelelőbb hely a megoldáshoz vezető úton, hiszen lehetőség van arra, hogy csak egy kortynyit töltsünk a poharunkba.
Tudjuk jól, hogy sokszor megtévesztő egy jobb név, vagy egy kreatív címke és nem is gondolunk arra, hogy az üvegben egy rémesebb nedű van (kinek mi persze), így sok helyen – miután vakon kikérünk egy palackkal – rajtunk is marad egy üveg, mondjuk így rossz választás eredménye.

Pár sorral fentebb azt írtam “töltsünk”, igen…ugyanis a CultiVini önkiszolgáló rendszerben működik, érkezés után kapunk egy kártyát amire minimum 3 ezer forint tölthető és utána nincs más dolgunk mint: kóstolni.
Boradagolóról-boradagolóra járni, beilleszteni a kártyát az arra kijelölt helyre, kiválasztani a kívánt mennyiséget és hazánk legfinomabb borait ízlelgetni. Az italok egy speciális technikának köszönhetően akár hetekig is elállnak, miközben a legmegfelelőbb hőfokon hűtik őket.
Két kóstolás közt pedig mi magunk öblíthetjük el a poharunkat, hogy aztán folytassuk az ízek közti utazást.
Ha esetleg segítségre lenne szükségünk a borszakértők állnak rendelkezésünkre, vagy akár mi magunk is keresgélhetünk a különféle régiók és az ízvilágok közt a kihelyezett táblagépek segítségével, melyeken sok-sok információ található a kínált borokról magyar- és angol nyelven egyaránt.

9(1)

10(1)1(1)

16

Csak ajánlani tudom nektek is a helyet, mert korrekt áron kóstolhattok meg sok jó bort, és ha mondjuk külföldi barát, vendég érkezik őket is bátran elvihetitek erre a helyre, mert biztos vagyok benne, hogy élvezni fogják.
És még valami, szódát ne kérjetek mert nincs! Fröccsözni itt tilos és nem is kell, csak elrontja a finomabbnál finomabb borok ízét :]

Facebook: https://www.facebook.com/cultivini
Cím: 1052, Budapest, Párizsi utca 4.

______________

A következő helyeken megtaláltok
Facebook  Twitter  Tumblr  Lookbook Pinterest