Ten years ago…..The Notebook

Éppen 10 éve történt, hogy Nick Cassavetes leforgatta korunk egyik legismertebb szerelmes filmjét a The Notebook-ot….

 

Napok óta a különféle bulvároldalak előszeretettel foglalkoznak ezzel a témával, és annak esélyeit latolgatják, hogy vajon alkot-e majd még – természetesen elsősorban a való életben – egy párt a jövőben Ryan Gosling és Rachel McAdams. Nos a választ senki se tudja, viszont egy dologban biztosak lehetünk a 2004-ben készült közös filmjük nyomott hagyott mindenkiben

thenotebook

A ’10 dolog…’ rovat után szabadon most következzen pár érdekesség a filmről, amit eddig lehet nem tudtál

  • Ryan a forgatás megkezdése előtt 2 hónappal Charleston-ba (Dél-Karolina) költözött, és úgy élt mint filmbeli karaktere Noah. Minden reggel evezett az Ashley folyón és napközben pedig bútorkészítéssel ütötte el az időt. A filmben lévő konyhaasztal az ő saját keze munkája.

thenotebook3

  • Britney Spears is pályázott Allie szerepére, mellette pedig még olyan színésznőket hozott lázba a szerelmi történet mint Ashley Judd, Reese Witherspoon  vagy Jessica Biel.
  • A filmet a történet szerint a végéről kezdték el forgatni, azaz azon jeleneteket vették fel elsőként amikor Ryan már szakállás volt.
  • Az idősebb Noah-t alakító James Garner szeme színe barna, éppen ezért Ryan barna kontaktlencsét viselt a forgatásokon, ám egyszer elfelejtették és kék tekintettel tűnik fel egy jelenet erejéig.
  • Az idősebb Allie-t Gena Rowlands alakította aki a filmrendező Nick Cassavetes édesanyja.
  • Rachel és Ryan utálták egymást a forgatás ideje alatt, és talán ez adta meg a filmnek azt a heves érzelmi részét amit mi is érezhettünk. Utána persze a való életben is egymásba szerettek és 2 éven tartott a tündérmese.

_____

A Notebook előtt mindketten szerepeltek különféle félig-meddig emlékezetes filmekben.
Ki ne emlékezne Rachel alakítására a Mean Girls-ben (Bajos Csajok)?!
Ryan pedig többek közt Sandra Bullock oldalán feszített a Kísérleti gyilkosság című krimi/thrillerben, és a rossz nyelvek szerint az a kis románc nála kicsit idősebb színésznővel, csak a javára szolgált, már ami a filmajánlatokat illeti. Ki tudja?! Mindenesetre valamit jól csinált, hiszen egyenes és biztos út vezette őt a The  Notebook díszletei közé, ezzel maga mögé utasítva többek közt Tom Cruise-t is, aki szintúgy pályázott Noah szerepére.
Számomra ezen alkotás erősen vetekszik a P.S. I Love You-val, ugyanis az ünnepekkor amikor előszeretettel vetítik a kereskedelmi csatornák ezeket a filmeket és általában felváltva zokogom végig mindkettőt.

Az egész történet, a stílus, és az elhangzott mondatok igazságtartalma miatt ez az alkotás tényleg egy helyre biztosan beírta magát, méghozzá nők millióinak szívébe és a kritikusok véleménye alapján talán a filmtörténelembe is (bár ezt mindenki döntse el maga).

thenotebook4

 

thenotebook2

 

A következő helyeken megtalálsz
Facebook  Twitter  Instagram  Tumblr  Lookbook