Ripped jeans

Ezen írásom semmi – igazán nagy- újdonságot nem tartalmaz majd, mégis talán jó pár tippel és inpsirációval szolgálhatok majd azoknak, akik régóta őrlődnek azon, hogy régi megunt nadrágjukat miként tehetik egy kicsit “újhullámúvá”….

Collage Collage2

A képekből könnyen rájöhettetek, hogy a mai cikkem témája a koptatott/szaggatott vagy ha angolul jobban hangzik akkor a ripped jeans lesz.

Pár éve már elkezdtem a különféle elhasználódott, ámde a méretbeli tökéletesség miatt féltve őrzött darabok vagdosását, több-kevesebb sikerrel. Aztán múlt héten újra belevágtam a dologba, ám ezen esetben a műveletet egy kisebb kutatómunka előzte meg.
Bár a szaggatásnak nincsenek szigorú szabályai és az egész bátran jöhet érzésből, azért pár biztos tippet jobb ellesni különféle youtube-os videokból. Ahol az ahány ház annyi szokás mondás pedig tökéletesen érvényesül.

A kutatómunka után pedig annyit elárulhatok, hogy a műveletet elég sokfajta eszközzel végre lehet hajtani többek közt sarokreszelővel, borotvával, ollóval, snitzer-el, sőt az aprólékos munka végett szemöldökcsipesszel is.
Az eredmény egyöntetűen minden video végén a mosás (lehetőleg kettő) után lesz látható és tényleg tapasztalatból mondom, hogy elrontani nem lehet.

Hamarosan az egyik outfit postomban megmutatom majd nektek az általam készített DIY farmert! Várom a különféle jobbnál-jobb képeket és megvalósításokat a kerubinabmb@gmail.com címre vagy Instagram-on #kerubinabmb hashtag alatt :]

_________________

Végezetül pedig következzen még pár inspirációs kép (ezekből sohasem elég, nem?)…

Collage

ripped9 ripped6 ripped7 ripped8

A következő helyeken megtalálsz
Facebook  Twitter  Instagram  Tumblr  Lookbook