10 dolog… – Susan Sarandon

Heti sorozatom újabb része következik…

Susan Sarandon bizony idén lesz 67 éves, de ezt ki mondaná meg róla? Hihetetlenül jól tartja magát! Remek színésznőnek tartom és imádom a filmjeit, így újfent örömmel tölt el, hogy egy olvasói kérésre most róla írhatok.

Ő is gyarapítja a diplomás hírességek táborát ugyanis a New Jersey-i Egyetemre járt, ahol matematikát, filozófiát és színháztudományt tanult és 1968-ban diplomázott. Kezdetben mint az Eileen Ford ügynökség modelje kereste kenyerét, majd 1970-ben beszippantotta őt is a filmipar. Azóta pedig számtalan remek alkotásban tűnt fel és munkásságát Oscar-és BAFTA-díjjal is jutalmazták.

1

1.) Olasz, ír és walesi felmenőkkel büszkélkedhet.
2.) A nagymamája 13 éves korában hozta a világra Susan édesanyját, így az anyukája apácák közt nevelkedett.
3.) Nagypapája 1901-ben született Ragusaban Szicíliában, majd 1916-ban az Egyesült Államokba emigrált. Ezért Ragusa városa tiszteletbeli polgárrá avatta Susant és megkapta a “Ragusani nel Mondo” kitüntetést.
4.) Szülei elsőszülött gyermeke, egyébként 8 testvére van.
5.) A gimnáziumi évek alatt többször is összetűzésbe került a hatóságokkal és sokszor letartóztatták, ugyanis elszánt aktivistája volt az állampolgári jogoknak és aktívan tiltakozott a vietnámi háború ellen.
6.) Első szerepét váratlanul kapta meg, ugyanis akkori férjét kísérte – Chris Sarandon – kísérte el egy meghallgatásra. Chris nem kapta meg a szerepet, Susan viszont eljátszhatta ‘Susan Compton’-t a Joe című filmben.
7.) Eddigi pályafutása során egy Oscar-díjat kapott, méghozzá a Ments meg, Uram! főszerepéért. A szobrot pedig a fürdőszobájában tartja.
8.) Egyike volt annak a 8 nőnek – köztük volt még többek közt  Sophia Loren és Isabel Allende író is – akik Torinoban a 2006-os Téli olimpiai játékok megnyitóján, az Olimpiai zászlót vihették.

ef1f55749d9f1d207a00068912d0f7d5

9.) Egyik kutyusa Penny, aki a 2007-es Bernard and Doris filmben fel is tűnik.
10.) Imád pingpongozni.

_________________________________________________________

Stílusa visszafogott, és nem lépi túl a korához méltó határokat és ezt nagyon jól teszi ugyanis nem erőlködik azon, hogy fiatalnak tűnjön, hiszen így is nagyon nőies és nem utolsósorban szexi is.
Számos alkalommal visel kis feketét, most azonban megpróbáltam kicsit más darabok, árnyalatok közül is válogatni.

Collage Collage2

 

 

Ki legyen a jövő heti híresség?

Amennyiben érdekel a rovat többi része is katt IDE.

Továbbá a következő helyeken megtalálsz
Facebook  Twitter  Instagram  Tumblr  Lookbook

(képek forrása: dnainfo.com, zimbio.com, stylebistro.com)