Hétköznapi boldogság bonbonok…

Napjainkban mindenre szeretünk címkéket aggatni, mindenkit megítélünk valamilyennek amit aztán ráragasztunk és nem foglalkozva azzal, hogy jó helyre soroltuk-e be, feltesszük a polcra, pedig néha rá kéne nézni és újrakategorizálni….

Annyi jelző van a világban, amit természetesen egy sztereotípia követ, hogy megszámolni se lehet. Nem kell messze menni ahhoz, hogy előítéletekbe és rosszalló tekintetekbe ütközzünk.
Miért írom most ezt? Mert itt a jó idő és sokaknak az is zavaró ha más örül ennek, igen ezt látom, és még annyi minden más miatt kell a pozitív embereknek ‘bűnhődniük’. Ez a téma pedig mindig aktuális és sohasem elcsépelt! Korábban már írtam a negatív hullámokról a hétköznapokban, így most egy kicsit más szemszögből közelítem meg a furcsa lelkivilággal megáldott emberek birodalmát.

Aki túlontúl boldog az csak idegesítően lelkes lehet, aki pozitív az egyszerűen hülye, ha bizakodsz akármiben akkor naiv vagy, ha hűséges vagy akkor barom, ha apró dolgok boldoggá tesznek álszent leszel, ha szeretsz sportolni őrültnek néznek (hiszen ki kínozná magát még munka után ilyenekkel), ha szeretsz egy belvárosi teraszos helyen limonádét kortyolgatni és néha igényes helyre menni szórakozni akkor sznob vagy, ha szereted a munkádat akkor pedig sztahanovista.
Nem kell messze menni az anyagiak terén se, ha a spórolt pénzedből megleped magam pár drágább ruhadarabbal, egy jó éttermi menüvel vagy egy utazással akkor csakis gazdag (vagy legalábbis jómódú és egy percig se középosztálybeli) lehetsz, na és az aktuális irigység ‘bezzeg aki megteheti’ tárgya. A legtöbb embernek minden fekete és fehér, nincs köztes és nincs címkementesség!

Miért baj az ha valaki bizakodó és ebben a néha kegyetlen és szomorú világban, mindent megpróbál a legjobb oldalról szemlélni? Nem kell ahhoz művészléleknek lenni, hogy mindig úgy lássuk: a felhők felett is süt a nap?! Nyilvánvaló, hogy mindenkinek vannak rosszabb napjai ami az élet velejárója, de aki 365-ből 350-ben talál valami bajt, annak el kéne gondolkodnia azon, hogy minden rendben van-e a lelkében. Ha azt a rengeteg energiát amit sokan arra fordítanak, hogy mások boldogságában a negatív tényezőket keressék összegyűjtenénk, akkor azzal hegyeket lehetne megmozgatni.

tumblr_mkfcs7ZcPl1rhm0p3o1_500_large

Mosolygó szemmel kémlelni a körülöttünk lévő világot nem az elmeháborodottság jele, csak a kiegyensúlyozott lélek hatása. Ez lehet egy belső mosoly, léleksimogató érzés bármi felé, ami minket ér, akár csak egy idegen embere kedves gesztusa a tömegközlekedés valamely járművén.
Korábban már írtam erről is, így nem szeretnék jobban belefolyni, de nem kell szerelmesnek lenni ahhoz, hogy boldog és teljes emberek legyünk, a pozitív gondolkodás bőven elég. És ha ez megvan, akkor minden jön majd magától!

Boldog vagy? Mosolyogj! Akár hordj színes ruhákat és lépj ki abból a komfortzónából, amit a fekete-fehér hétköznapi valóság egy burokként ránk húzott. Van rajta ajtó csak meg kell találnod és ha kilépsz rajta észreveszed, hogy eddig megfojtottak a kötelező szabályok, amiket valakik régen ‘megalkottak’ és sokan elfelejtették, hogy ezek nem kőbe vésett ‘törvények’. Önmaguknak lenni a legjobb dolog a világon! Szeresd a munkádat ha megtaláltad benne a számításaidat, még akkor is ha más hülyének néz azért mert túlórázol és büszkén mesélsz egy új projektről. Egyél jókat, utazgass csodaszép helyekre, akkor is ha sokan ezt furcsának tartják, egyszer élsz és a napokat amik mögötted vannak, már semmi se hozhatja vissza. A pénz amit megkeresel ne sajnáld arra költeni, hogy boldoggá tedd a napjaidat, ez a teljesség pedig átélhető akár csak egy szelet csoki, vagy egy kávé társaságában is.
A lényeg az, hogy élvezz ki minden percet amit kaptál és soha ne félj egy apró dolognak örülni, mert minden az alapoknál kezdődik és a határ a csillagos ég :] Mások véleményére pedig nem kell adni, mert negatív- és kritikus tömeg mindig lesz, de a legjobb az egészben az, hogy szabadon hátat fordíthatunk nekik amikor csak úgy gondoljuk, ugyanis a részvét ezen a terepen nem kötelező. Hagyjuk meg azoknak akik otthonosan mozognak a sötét szárny komor mezőin, mi pedig sétáljunk a szivárványon, ahol nem minden csak fekete és fehér… ;]

xxxxoooo
kerubina