A bloggerek életútja arannyal van kikövezve?

Futás közben mindig jár az agyam és nagyon sok cikk témájával kapcsolatban ekkor csókol homlokon a múzsa. Valahogy így volt ezzel a maival is…

Ezek a gondolatok cikáztak a fejemben és bár lehet nincs is sok értelme, azért kiírom magamból, hiszen részben ez egy személyes blog :]
Sokan gondolják azt, hogy mi bloggerek aranykanállal a szánkban jöttünk a világra és a napi teendőinket a vásárláson kívül ezen evőeszközök tisztogatása teszi ki! Pedig nem!
Természetesen sok olyan divatkedvelő hölgyemény adta blogolásra a fejét akik akármit megvehetnek ami csak megtetszik – ha hosszútávon nézzük a dolgot ( gondolok itt arra, hogy nem unják meg az egészet 2 év után se) ők vannak kevesebben. Ezt a részt itt le is zárnám, ugyanis nem tudom ki és honnan szerezte a napi apanázst (nem is érdekel) és nem szeretném ha akárki magára venné!

Az érem másik oldalán csücsül a nagy többség – mint az élet számos más területén itt is, a mérleg erre hajlik – akik próbálják kihozni a legjobbat abból ami van. Úgy gondolom én is ide tartozom, sőt egészen biztos vagyok benne. Egyszer egy cikkem kapcsán, megkaptam azt a, fogalmazzunk így ‘feltételezést’, hogy nekem mivel telik több százezer forintos táskákra lenézem azokat akik hamisítványokba ölik félretett pénzüket. Most és utoljára írom le, nem nem telik – bár nem hiszem, hogy magyaráznom kéne a bizonyítványomat – csupán van szemem és ami bánt az bánt, akkor abban a cikkben a fake táskák agyon hypeolása verte ki a biztosítékot!

Sokan úgy gondolják a bloggereknek minden ingyen van és a különféle üzletek szinte sorban állnak azért, hogy valamit nekünk adhassanak. Pedig ez egyáltalán nincs így (persze vannak kivételek biztosan)! Külföldön a bloggereknek valóban, nevesebbnél nevesebb divatházak küldenek kisebb-nagyobb ajándékokat, amiket aztán a különféle street style képeiken viselnek is. A divathetekre szóló meghívásokról, a különböző editorialokról, na meg a kampányokról nem is beszélve. Nem a két szép szemükért, hanem azért mert ebben hatalmas reklám van, hiszen nem kell több millió dollárt költeni valami hollywoodi hírességre. Jócskán le lehet faragni a költségekből, ugyanis a bloggerek hordják az ajándék designer kreációkat és amolyan két lábon járó hirdetőtáblaként győzik meg a hozzájuk közel álló korosztályt arról, hogy ezek mind mind ‘must have’ darabok. Igen ez bizony működik is és a divatház által ‘befektetett’ pár ezer dolláros táska, a sokszorosát hozza vissza.
Természetesen köztük is van aki módos család sarja, de van olyan is aki kemény munkával építette fel mindazt ami mára már fogalommá vált. Ki értékeli jobban azt amit elért? Azt mindenki döntse el maga!

Visszatérve a hazai szférához! Ne várjátok el, hogy minden áldott nap új darabokban pózoljunk és ne legyenek visszatérő elemek, mert csalódni fogtok. Az ízlés nem pénz kérdése ezt régóta tudjuk, egy turkálóból ugyanúgy fel lehet jól öltözni mint a Zara-ból, az egész az érzéken múlik. Akiben megvan az a plusz azt úgy is szeretni fogják, még akkor is ha mondjuk minden ruhája vintage, ebben biztos vagyok :]
Mivel mondhatni előttetek éljük a mindennapjainkat, ezért elvárjátok azt, hogy minél több szeletet osszunk meg magunkból, ami természetes is. Úgy gondolom az összes blogger nevében kijelenthetem: próbálunk úgy élni, hogy minél színesebb palettán mutassuk be nektek a különféle városok minden egyes szegletét – beleértve az éttermeket, kulturális színtereket és egyéb érdekességeket is. Ehhez viszont nem kell milliomosnak lenni, ez tuti!
Ne azért szeressetek minket mert mondjuk egy legújabb kollekciós Balenciaga darab a tulajdonunkba került, hanem azért amilyenek vagyunk. Ne az érdekeljen titeket, hogy amit viselünk annak hány nulla volt az árcímkéjén, vagy éppen valami eBay-es bóvli-e, hanem hogy tudjuk-e viselni és beleépíteni a meglévő alapdarabok közé.
A divat világa egy olyan rohamtempót diktál amit kicsiny országunk lelkes bloggereinek talán nehezebb is követni, a nyugati kollégákhoz képest. Amikor szükséges akkor spórolunk, gyűjtögetünk, hogy megszerezzük azt a kincset amire vágyunk, hogy aztán büszkén viselhessük és a különféle összeállításokban megmutathassuk nektek is. Próbálkozunk és kihozzuk a maximumot abból ami van és ezzel bebizonyítjuk, hogy nem kell vaskos pénztárca ahhoz, hogy trendik legyetek! Megpróbálunk utat mutatni és azt figyeljétek, ne a ‘zsebünket’ ;]

tumblr_mkkxe2dtoC1rqy82wo1_400_large

xxxxoooo

kerubina