Men Fashion Week 2013 F/W: Milánó – 3. rész

A tegnapi 2. rész után már jöhet is a 3.
A tőlem már jól megszokott, saját véleménnyel, férfi ruhák esetében ne várjatok nagy szakszavakat, amit látok azt leírom…

Z Zegna

Őszintén meg kell valljam semmi ihlet nem jött a ‘számra’ – pontosabban mivel írok nektek, az ujjaimba – a kollekciót látva.
A divatház kreációi nekem túl komorra sikeredtek még akkor is ha bevetették a jó öreg piros színt. A már jól megszokott minták és rétegek itt se maradtak el, de nem kaptam tőle semmi érzéki pluszt.

CollageCollage2z_zegna_4

Salvatore Ferragamo 

Bár színek szempontjából itt se adagoltam túl magam – mondjuk nem is tartom szükségszerűnek őket, egyszerűen van ahol nem kell – mégis a képek átnézése után azt mondtam magamban ez igen. Semmi újat nem kaptunk, mondhatni egyszerű téli- és átmeneti kabátok vonultak végig a milánói kifutón, mégis volt a levegőben és az anyaghasználatban valami plusz ami miatt azt kell mondjam, imádom Massimiliano Giornetti munkáját! A bőr pedig annyira stabilan tartja a helyét szezonról szezonra, hogy nyugodtan beszerezhettek magatoknak egy-két ilyen darabot is.

 Collage2 Collage3 Collagesalvatore_ferragamo_10

Moschino

Az örök és klasszikus kocka, amely kicsit megvadítja a darabokat. A bemutató egy kis helyi étterembe repített minket, semmi pucc és 4 féle villa, csak az egyszerűség.
 Szőrmés gallérok és rátétek, mintás nadrágok (ami az egyik kedvencem innen), csokornyakkendő és a selyemsálak remek ellentétet képeztek a lokál hangulatával. Sokak által csak Chuck Bass stílusként emlegetett irányzat, még köztünk marad és idővel szeretné ha eme jelzőt végleg levetni magáról, hiszen a stílus már előbb létezett mint maga a sorozat. De tény amolyan Pavlovi reflexszel első blikkre sokunknak ez jut eszébe! Pedig annyi jól öltözött színész flangál a különféle vörös szőnyegeken hasonló outfitben!
Visszatérve lesz majd kocka dögivel, csak tudjunk válogatni!

Collage Collage2 Collage3 Collage4

Fendi

Végre bunda! Szerintem abszolút emészthető ha egy férfi egy ilyen darabban sétál végig az utcán, egy hátulütője van, kell hozzá egy csipetnyi stílusérzék na meg kicsiny hazánkban bátorság! A PETA azt mondaná éljen a műszőrme és mivel nem vagyok híve én se az állatok kínzásának helyeselnem kell…..viszont…..egy ilyen darab csakis igazi szőrmeként tud szép lenni, bocsi :[
Némelyik összeállítás a Trónok harcában is megállná a helyét, na meg persze az Izlandra költöző divatimádó férfiak se maradnának ruhák nélkül.
A klasszikus öltöny és táska vonalat pedig szinte már felesleges megemlítenem, annyira megszokott és magától értetődő a feltűnésük minden egyes bemutatón, ennek ellenére nagyon szeretem!

Collage Collage2 Collage3 Collage4 Collage5

Melyik kollekció nyerte el a tetszésedet?
Szavazz!