Az evés az egyik legjobb dolog amit egy nap folyamán csinálni lehet, a számos más pozitív léleksimogató tevékenység mellett. Az idő múlásával azonban a testünk is változik és az ultragyors anyagcserét felváltja a lassú és szép terebélyesedés. A környezetemben azt vettem észre, hogy körülbelül 21-23 éves korukig a lányok egész szép alakkal rendelkeznek, majd átlépve egy bűvös időkorlátot ez az állapot megszűnik. Az éjszakai nassolások elkezdenek meglátszani, először apró úszógumik formájában, majd a comb is elindul a változás útján és végül megjelennek azok a méltán gyűlölt narancsok ( a fene beléjük)!

Ekkor megszólal az a bizonyos belső hang és mozgásra ösztönöz minket. A sok időtologatás, majd holnap, majd hétfőn, majd jövő hónapban pedig idővel megfogható időponttá válik és belevágunk a “lehetetlenbe” ami pár hét után már élvezet lesz és nem kín. Higgyétek el!
A saját magunk ösztönzésénél már csak a megfelelő testmozgás kiválasztása nehezebb!
A ruházat szerintem egyikőtöknek se okoz majd gondot, hiszen a különféle sportszergyártók jobbnál jobb darabokat dobnak piacra és így még a edzés közben is divatosak lehettek – bár szerintem itt nem ez az elsődleges, de nőként teljes mértékben megértem!

Sale-Nike-Free-Run-Plus-2-Womens-Red-Neon-Green-Running-Shoes

Mivel vettem rá magam, hogy megvegyem az első kondibérletet? Őszintén szólva már nem tudom, de tény, hogy a Victoria’s Secret néhány bemutatója sokat lökött a dolgon. Még akkor is ha tudom, hogy ők se tökéletesek!

A következőkben szeretném veletek megosztani saját tapasztalataimat, illetve azon mozgásformákat amiket én szeretek…

Egyik személyes kedvencem a futás, nem azt mondom, hogy szívesen futnék maratonokat, de egy dolog biztos remek kikapcsolódás. Amikor jó az idő, leginkább a Margitszigeten vagy a Városligetben koptatom a cipőm és próbálom tejesíteni a kitűzött távot, ebben pedig egy kilométer számláló van a segítségemre. Ha komolyabban érdekel a futás akkor mindenképpen ajánlom, hogy szerezz be egy ilyet, mert nagyon hasznos tud lenni.

tumblr_m584iadO3D1rsvy3po1_500_large
A másik kedvencem a jóga! Bár ha őszinte szeretnék lenni, mostanában picit hanyagoltam, ugyanis mindig lusta vagyok lemenni a terembe 1 órára és emiatt azért van is egy kis lelkiismeret furdalásom, de remélem ha közeledik a tavasz a hangulatom is több lesz. A jóga során olyan nyugalom árad szét bennem amitől óra végén teljesen kipihentnek érzem magam, és nem utolsósorban a testemre is nagyon jó hatással van.

tumblr_mfwr6a6k011rmmj8qo1_500_large
A harmadik a pilates amire tényleg csak immel-ámmal megyek el. A drága barátnőmtől születésnapomra kaptam egy könyvet amiben részletesen minden le van írva arról, hogy melyik gyakorlat mire jó és hogyan kell elvégezni, így inkább ebből próbálok összehozni egy kis mozgásszerűséget. Továbbá a youtube-on számos video van, ahol remek gyakorlatokat mutatnak be, egyik kedvencem Cassie akinek az oldalát IDE kattintva nézheted meg. A lelkes leányzó különféle hosszúságú edzésprogramokat állít össze, amik egészen biztosan izomlázat eredményeznek majd. Az eddig nem ismert izmok előhívása itt nagyon is esélyes!

Kicsit kilépve a termekből szeretném megemlíteni az úszást amit kiskorom óta imádok és a síelést, amiben bár nem vagyok egy vérprofi azért előszeretettel űzök. Előbbit szerintem már mindenki próbálta, utóbbit pedig csak ajánlani tudom, nem kell félni tőle, mert remek érzést ad csúszni a “semmibe”.

396696_2809825256879_1596154660_2431693_1941675966_n

A gépek közül az elliptikus az amit szinte minden alkalommal használok a teremben, általában 3 kilométert szoktam rajta megtenni futás előtt vagy után és amennyire úgy gondoltam róla, hogy semmit se ér annyira izzasztó tud lenni. A másik kedvelt eszköz pedig  a szobabicikli, ami szerencsére van otthon. Nincs is annál jobb, mint sorozatnézés közben tekerni, így a kellemest összeköthetem a hasznossal ;]

A csoportos órák közül is sok dolgot kipróbáltam, de azt vettem észre sok tanárt egyáltalán nem érdekel az, hogy mit és hogyan csinálsz, pedig egy rosszul elvégzett gyakorlat akár gerincfájdalmakhoz is vezethet! De ez egy ilyen szakma, sajnos futószalagon gyártják az edzőket, akik nem részesülnek megfelelő képzésben, nem jó szakemberek és ezt sajnos ők se látják be.
Nagyon sok ideig – majdnem egy évig – jártam Rubint Réka óráira, heti kétszer, majd heti egyszer. Nagyon hatásos így mindenkinek csak ajánlani tudom. Azért nem voltam már jó pár hónapja mert 1 év után kicsit egyhangúvá vált számomra – lehet Ti is találkoztatok már ezzel az érzéssel -és mindig kell egy kis szünet, hogy utána újra élvezzem. Így maradtak az otthoni DVD-s edzések, egy héten egyszer-kétszer.
Kipróbáltam a Beautyrobic-ot amiről írtam is Nektek (ITT). Remek hangulatú, szó szerint izzasztó óra. A barátnőimmel beszéltük, hogy megyünk majd még, mert tényleg nagyon jó, csak egyeztetni kell az időpontjainkat.
Kevés mozgásforma van ami ne nyerné el a tetszésemet, de van pár ilyen a kick-box és a sima “erősítő” néven meghirdetett órák viszont nekem nem jöttek be, untattak, de tudjátok ahány ház annyi szokás.

Ne feledjétek azt se, hogy az egész helyes táplálkozás nélkül semmit se ér! Erről még szeretnék írni ezért most csak pár alapszabályt említenék meg. Mindig figyeljetek arra, hogy mit, mennyit és mikor esztek! Kerüljétek a junk food lelőhelyeket, szerintem senkinek se kell felsorolnom őket…
A cukrozott üdítők és gyümölcslevek se éppen vezetnek  az egészséges életmód felé, ezért ha tehetitek igyatok sok mentes vizet és különféle teákat.

Egy a fontos, hogy élvezzétek azt amit csináltok, lehet az akármi és idővel a testetek és a szervezetetek is meghálálja ezt Nektek. Számos egyéb pozitív hatásáról nem is beszélve!
Egyszer élünk egy testben, így ha lehetséges próbáljunk megy vigyázni rá és “karbantartani” hiszen ennek csakis haszonélvezői lehetünk :]

Te mit sportolsz?