Szőr a baj!?!?!

Vége a nyárnak, előkerülnek a meleg ruhák, amik a legtöbb esetben ápolnak és eltakarnak. Sokan pedig egyenesen arányosan ezzel téli ‘bundát növesztenek’. Persze nem kell most megsértődni, de Tedd a szívedre a kezed, volt már olyan, hogy például a lábadon található szőrzet kicsit jobban elszaporodott mint ahogy nyáron szokott?! Emberek vagyunk s ez valahol természetes is, főleg ha valakinek nincs barátja – vagy amúgy is jobban szereti a naturalista életvitelt.

Szőrtelenítési szokásokról írni fura dolog, s nem is szeretnék, mégis úgy gondolom kitárgyalhatnánk ezt a témát, úgy amennyire a tapintatosság határai engedik azt. Ez az a dolog, amiről sokan nem szeretnek beszélni, pedig mindenkinek van róla véleménye. Van olyan aki egy szőrös hónaljú férfi láttán fintorog, viszont van akinek meg a szőrtelen a taszító. Ahány ember, annyi szokás. Hiszen a férfiaknál is sokan szeretik a természetes nőket, s odavannak egy-egy szép kis bajuszért, vagy akármi másért.


Emlékszem régebben a szőrtelen férfiak egyet jelentettek a ‘lányosság’ fogalmával, pedig ez mennyire nem igaz. Egyszerűen nekik így tetszett a saját testük, ahogy a testépítők se feltétlen azért voltak teljesen sima bőrűek, mert a saját neműkhöz vonzódtak volna. Természetesen érthető, hogy az evolúció során eme tény rögzült belénk, szilárdan meglévő nemi jellegek voltak ezek és lesznek is, csak valaki kicsit máshogy csinálja. Egoból, munka miatt, higiéniai okokból, vagy csak mert a barátnője ezt szereti, mindegy a lényeg az, hogy Ő a saját testében ettől érzi magát otthonosan – ahogy a szőrös nők is – ebbe pedig senkinek se lehet beleszólása.

Korábbi cikkeim ihleteit is sokszor a tömegközlekedésen utazó közönség adta, bevallom őszintén most sincs ez másként. Sok fiatal, napjaink kedvelt szavával élve, trendi lányt látok akik tetőtől talpig olyanok mintha az egyik üzlet életre kelt babái lennének, mégis egy pici dolog nem stimmel. Az a kis apró sötét bajuszka a szájuk felett! Lehet gonosznak és  tapintatlannak titulálni, de ezek nem a fantáziám színes szüleményei hanem a valóság. Ahogy a mondás is tartja “akinek nem inge ne vegye magára”.

Ez a fentebb említett észrevétel pedig remek kiindulópontja lehet egy cikknek, mégpedig annak, hogy átnézzük milyen szőrtelenítési szokások léteznek szerte a világon. Rákerestem az interneten és érdekes információkra bukkantam. Gondoltátok volna, hogy a déli országok mint például Spanyol- és Olaszország, illetve a Dél-amerikai nemzetek egy része a tartós szőrtelenítés mellett teszi le a voksát? Pedig igen! Ugyanis a sokszor meleg időjárás, lenge ruhák viselésére készteti az embereket, így inkább eltávolíttatnak minden amolyan ‘nem oda illő’ dolgot, így kényelmesebbé téve mindennapjaikat. Németország és Hollandia lakosságának legnagyobb része pedig nem tartja fontosnak a tartós szőrmentes élet adta luxust.

Borotva, az emberek jelentős hányada ezt a darabot preferálja a legjobban, ezt követi az epilátor, a gyanta majd minden egyéb szőrtelenítési forma.
A borotva tekinthető tehát a legelterjedtebb epilációs technikának világszerte (kivéve Japánt, Dél-Koreát és Spanyolországot, ahol a válaszadók nagyobbik része csipeszt használ szőrtelenítésre).” (via) No comment!
Személy szerint már rengeteg módszert kipróbáltam, de valahogy mindig a jó öreg borotva maradt a befutó.
Lássuk saját tapasztalataimat!

Hab


Krémes állaga könnyen felkenhető, a hatására – mint ahogy a krém esetében – 10 percet várni kell. Eredmény? Nem túl jó, alig pár napos simaságot ad. A különböző drogériák saját márkájú olcsóbb árfekvésű termékei se szereztek nálam sokkal több piros pontot.

Krém


Példának a képen látható darabot venném, bár lehet az előbbi Veet is, teljesen mindegy, a véleményem majdhogynem ugyanaz. Sajnos ez a termék se adott sokkal több sima napot.

Hideggyanta

Az esetekben többségében az X-epil termékeit használom, mert egyszerűen nekem ez vált be. A testre való csíkok annyira nem hatásosak nálam, bár lehet csak rosszul csinálom?! A karommal próbálkoztam régebben, de nem bizonyult tartósnak így sajnos feladtam.
Az arcra szánt csíkokkal viszont nagyon elégedett vagyok, az egyetlen ilyen jellegű termék ami évek óta stabil helyet tölt be nálam.

Továbbá, a lábam meleg gyantázásának érzete kemény fizikai fájdalmat jelentett, a könnyem is folyt. Az epilátorral a kapcsolatom meglehetősen haveri alapon nyugszik, azaz időközönként találkozunk, s aztán mindig rájövünk ez a kapcsolat nem az igazi, majd talán máskor folytatjuk. A tartós szőrtelenítés a végső célom, de vágyaimnak útjába áll a pénztárcám morcos tekintete. Na meg az ember olyan, ha összegyűjt x összeget, sokkal szívesebben költi akármi másra. Ez viszont egy másik cikk témája lehetne.

Következő lépésként szeretném kipróbálni a Hogyan legyek jó nő?  Takács Nórijának cukorgyantás tippjét, ami ha érdekel megnézhetitek IDE KATTINTVA.

Végezetül érdekel, hogy…..