DIY ötletek otthonra – avagy a csináld magad rovat első része

Bár nem írtam még ilyet, de mindennek egyszer eljön az ideje. Most, hogy beköszöntöttek a hűvösebb esték, lehet kicsit több időnk jut a lakberendezésre. Gondolok itt arra, hogy nyáron mindenki nyaral, utazik és a barátokkal lóg. Az ősz és a tél pedig egy kicsit a lustálkodásé is, na meg a síelésé – de ez már mást téma.
Összegyűjtöttem Nektek pár kreatív mégis nagyon egyszerű saját kézzel elkészíthető amolyan lakfeldobó ötletet.

Fények


Nem kell hozzá más mint egy kis üveg mécsestartó, vagy pohár, ragasztó és a parkban szedett száraz faágak.
A biztonság érdekében én inkább elektromos mécsest használnék, tudjátok jobb félni mint megijedni, sohse tudhatod mikor nem figyelsz oda milyen baj történik.

Elektromos mécsest már az eBay-ről is rendelhettek körülbelül 240 Ft-ért. Link ITT és ITT.


Tárolás

Össze-vissza hevernek az öveid, sáljaid? Ismerős, én is mindig összehajtom elteszem őket, de aztán a viselésükkel egyenesen arányosan megjelenik a káosz is, főleg ezekben a hónapokban.


Mikre lesz szükséged? Egy régi, vagy új fa vállfára, olyanra aminek van amolyan akasztós része, amire a nadrágokat szokták hajtogatni. Pár kis műanyag gyűrű (sálak miatt) vagy kampók (övek miatt).
Szétpattintható műanyag karikát és kampókat szerintem a Brico Store-ban, Obi-ban vagy az IKEA-ban is beszerezhetsz. A sál tárolás picit egyszerűbb hiszen kipattintod a karikát, felteszed a fogasra, visszapattintod és már át is fűzheted rajta a sálad. Bár szerintem ez az övekkel is megtehető, csak akkor az öv csatját fűzd rá a karikára. Ha mégis az eredeti felállás tetszik akkor ‘fúrd’ bele a kis kampókat a vállfába és már kész is van.

Hangulat

Dekorációnak a következő ötlet nagyon jó.


Ha egy villanykörte elhasználódik nem feltétlen kell kidobni, mérettől függetlenül remek dekorációs elem lehet.  Hogyan? Nem kell hozzá más mint pár elhasznált körte, faág, ragasztó, madzag és például egy nagyobb váza.
A körte végére ragaszd oda a faág egy kis levágott darabját – ez lesz a körte szára – majd a madzagot kösd hozzá és kezd el szépen körbetekerni vele az izzót. Miután kész rakd őket egy vázába vagy akár egy fatálra.
Madzagot mindenféle színben és fajtában megtalálhatsz a kreatív hobbiboltokon át, akármelyik barkácsáruházban.

Vázát például már 495 Ft-ért kaphatsz az IKEA-ban. Bár ebbe kisebb körték férnek

Fatál pedig 1.490 Ft-ért kapható szintén az IKEA-ban

Konyha

Nyilván sokatoknak van tele a hűtője mindenféle mágnessel, fényképpel, üzenettel. Ez a felület pedig véges, s ha nem akarsz különböző táblákat vásárolni, de szeretnéd folytatni az emlékek megosztását akkor ez egy nagyon jó ötlet.


Bár a dugók összegyűjtése kicsit nehézkes dolog, ha jól tudom vannak helyek ahol lehet venni. Egy régi képkeret pedig mindenhol akad, aztán már csak egy pár órányi türelem kell, ragasztgatás és kész is van.

Kulcsok

Nem tudod, hogyan különböztesd meg a szinte egyforma kulcsokat? Akkor elő a körömlakkokkal!!

Előszoba

Sokan szeretik az ünnepek közeledtével feldíszíteni az előszobát, vagy a bejárati ajtó előtti részt.


Mi kell hozzá? Kis kampók, amiket belefúrhatsz a tobozba, tobozok a közeli parkból és egy szép szalag. A leendő helye és a hossza pedig már csak rajtad múlik.

Mára ennyi!
Ha tetszett akkor jelezd mindenképpen és folytatjuk a csináld magad rovatot!!

kerubina

( a fotók a weheartit.com oldalról vannak)