Filmajánló – 4

Régen volt már filmajánló, s mivel mostanában az idő sem éppen olyan, hogy kimenjünk a szabadba, így úgy gondoltam itt az ideje bár új film bemutatásának amit az elmúlt hetekben láttam.

Életrevalók

A film már eleve plusz pontokkal indult nálam, ugyanis megtörtént esetet dolgoz fel, amiket személy szerint nagyon szeretek. S dráma, ami pedig szintén az egyik nagy kedvencem.
Egy, a gettóból folyton kitörni próbáló de visszaeső fiú találkozása, a gazdag de kiszolgáltatott férfival. A kettejük kapcsolatát dolgozza fel a film, s láthatjuk azt, hogyan dőlnek le a falak, és lesz egy főnök beosztott felállás, egy igazi, életre szóló barátság.
A film a megható részeket pont úgy adja át, hogy nem lesz se túl giccses, se túl sírós. A történet mindenkinek erőt adhat abban, hogy semmi se lehetetlen s akárhogyan is alakul az életünk minden szakaszának megvan a maga szépsége.

Éjsötét árnyék

Tim Burton filmjei könnyen felismerhetőek, a jelmezek, a téma, Johnny Depp és Helena Bonham Carter miatt is (javarészt).  A mindig kicsit “más” világban játszódó filmjeit személy szerint nagyon szeretem. A Charlie és a Csokigyár az egyik legjobb tanmese amit az elmúlt években láttam.
Az Éjsötét árnyék egy amolyan egyszer megnézhető film. Az alapsztori nagyon jó, a gazdag halászcsalád sarját, egy boszorkány szerelmi féltékenységből vámpírrá varázsolja, majd egy koporsóba zárva elássa. 200 évvel később viszont egy építkezés során a koporsó előkerül, s innen indulnak a bonyodalmak. Johnny Depp zseniálisan alakítja egy letűnt évszázad nemesét, aki vérre szomjazik, s közben nem teljesen érti a 20. század technikai újdonságait. Humoros párbeszédek, jó színészek. Személy szerint örültem Michelle Pfeiffer-nek akit már jó ideje nem láttam filmekben, remekül formálja meg a kissé szigorú, kimért nőt és anyát. Chloe Grace Moretz pedig nagyon édes a lázadó 15 éves tini szerepében. A kettejük párbeszédei pedig zseniálisak!
A sok dicséret mellett viszont tartom magam ahhoz, hogy pont annyi a humor benne, hogy egyszer jót nevetünk rajta többször viszont nem. Johnny Depp rajongóinak viszont ez egy kötelező, akár 100-szor is megnézhető mű lehet.

Te láttad már valamelyik filmet?