Milánó Fashion Week – 12/13 F/W ready to wear – 4. rész

Milánó és milánó újra és újra megunhatatlanul…

Gianfranco Ferré 2012-2013 F/W

Stefano Citron és Federico Piaggi által tervezett kollekciója kicsit futurisztikus lett. Remek szabásokkal, szőrmékkel és fémes anyagokkal tarkított darabok vonultak végig a kifutón. A deréköv és a szabadon hagyott vállak a következő őszi-téli időszakban biztosan slágerek lesznek, emlékezettek csak vissza hány bemutatón láthattunk öveket a modelek köré tekerve.


Roberto Cavalli 2012-2013 F/W

Cavalli új kollekciója ismét hozza a már megszokott ismertetőjegyeket, gondolok itt elsőként az állatmintákra. Amelyeket kiegészítenek olyan színek is mint a smaragdzöld, szilva, fukszia, kék és a bordó. A maxi ruhák különböző fajtában és színben uralták leginkább a kifutót. Őszintén szólva nekem annyira nem tetszenek ezek a darabok, mármint a rávarrt fodrok miatt fura hatást értek el bennem.
Bőrt és szőrmét -ahogy eddig a legtöbb divatház közül szinte mindenki – ő is használt.Viszont az tetszik ebben, hogy nem a megszokott módon alkalmazta őket, hanem mert lépni, és egy kis mintával megfűszerezte ezeket, így biztosak lehetünk benne, hogy nem fogjuk eltéveszteni azon darabokat amelyek a tervező nevéhez köthetőek. A showt pedig Naomi Campbell zárta.


Neked melyik kollekció tetszik jobban?