Nicki Minaj X MAC

Talán nem kell részletesen bemutatnom a megdöbbentő parókáiról és még megdöbbentőbb viseleteiről, valamint igencsak telt idomairól, és nálunk főleg a Super Bass című számáról híres amerikai rapper/énekesnőt.

Idén februárban már a MAC sminkmárka jóvoltából már a második, nevével fémjelzet rúzst foghatjuk a kezünkbe. Együttműködésük első darabjaként az énekesnő 2010 novemberében megjelent Pink Friday című albumával megegyező nevű, szatén finisű, világos-babarózsaszín árnyaltot kenhették az arra érdemesek – a rúzst csak a MAC hivatalos online shopjából lehetett megrendelni ami nálunk nem elérhető, a MAC boltokban nem tartottak belőle, így itthon maximum kerülőutakon juthattunk hozzá.

Az árnyalat vegyes érzelmeket váltott ki a legtöbb beauty bloggerben, ugyanis nem egy egyszerűen hordható színről van szó a maga hideg rózsaszínjével és erős pigmentáltságával, de az énekesnő karakteréhez és imázsához azt hiszem tökéletesen passzol.

Ezévben viszont a MAC Aids Foundation által létrehozott Viva Glam vonal szóvivőjének kérték fel Nickit Ricky Martinnal együtt. Az Aids Foundationt a cég 1994-ben, az AIDS ellen való küzdelem segítésére alapította meg, mára a világ számos pontján végez karitatív tevékenységet az oktatástól kezdve a megelőzés segítésén át egészen a beteggondozásáig.

Anyagi támogatást a cég termékei nyújtanak:  létrehozták a Viva Glam termékcsaládot, amely különböző árnyalatú szájravalókat tartalmaz: 6 állandó rúzst és 2 szájfényt, amelyeknek teljes ára az alapítvány támogatására megy. Az állandó színekhez néha társulnak limitált kiadások is, nemrégiben például Lady Gaga már a második Viva Glam árnyalathoz adta a nevét. Ezek a rúzsok speciális, a (MAC)szokott fekete-ezüst csomagolástól eltérően  fekete-piros színben pompáznak, a limitált darabokon pedig az inspiráló személy aláírása is megtalálható.

A két új ’szóvivő’ bejelentése nagy csodálkozást váltott ki a sminkesek és sminkgeekek között: ez a második alkalom, hogy férfit választanak a Viva Glam arcául – az első Boy George volt, aki Rickyvel ellentétben maga is rendszeresen sminkel, így sokáig folyt a találgatás, hogy vajon milyen árnyalatot fog Ricky Martin támogatni.
Aztán jött a bejelentés: a Viva Glam történetében elsőként egy uniszex ajakbalzsam fog a boltokba kerülni. A márka persze gyárt ajakápolót, de nem a Viva-termékcsaládon belül árulja, így az egyesület bevételéhez sem járul hozzá. Most viszont végre mindkét nemnek tud valami jótékony alternatívát kínálni a MAC.   

A legújabb Nicki-színről egyelőre nem sok információt tudni, csak nemrég láttak napvilágot az első termékfotók. Ez alapján viszont egy finomabb, hordhatóbb pink árnyalatot kreált a cég az énekesnő neve alatt. Az biztos, hogy februárban kerül a boltokban, és kapható lesz nálunk is, ahogy a többi Viva Glam darab is.
A rúzsok tudtommal egységes, 4900 Ft-os áron kaphatóak és várhatóan az ajakbalzsam is hasonló skálán fog mozogni. A kép alapján valószínűleg a kosaramban fog landolni a Nicki-rúzs, és mivel a MAC ajakápolóiban eddig még nem csalódtam és még jótékonykodom is, az ajakbalzsamra biztosan lecsapok.

Tipp: ha megmozgatta a fantáziádat, érdemes ellátogatni az egyik MAC üzletbe (Váci utca, Westend, Allée, Aréna Pláza) és feliratkozni az sms-hírlevelükre, amelyben mindig értesítenek a legújabb kollekciókról és dátumokról!

Végül pedig az egyik kedvenc Nicki számom, a Drakkel közös Moment 4 life – egyben szeretném felhívni a figyelmet Nicki ajkaira akár ebben a klipben, akár a Superbass elején!

-bagaela-