Time Travel rovat – 3. visszatekintés

Ha már az előző bejegyzésemet a Spice Girls-el zártam, akkor most kezdjük velük az újabb időutazást.

Talán nem nagy kijelentés azt állítani Róluk, hogy a leghíresebb lánybanda voltak. Sajátos öltözködésükkel egy új divathullámot indítottak el világszerte, mindenki Sporty Spice vagy Baby Spice akart lenni.
1996-tól jelentek meg a pop palettán és kezdték el uralni a slágerlistákat. Aki szerette az fejből fújta, az 5 fűszeres lány nevét: Melanie B, Victoria, Emma, Melanie C és Geri. Olyan piac épült rájuk, hogy akkoriban az újdonság erejével hatott ránk és nem tudtuk hova kapjuk a fejünket. Emlékszem volt Chupa Chups nyalóka, amelynek csomagolásában matricákat találhattunk a lányokról. Továbbá Impulse dezodor, aminek neon narancssárga kupakja csak úgy világított a drogériák polcain, az illata pedig nem meglepő módon pedig édesen fűszeres volt….Egy olyan lavinát indítottak el, hogy a Wannabe című első slágerüknél még pislogtunk, a Stop-nál pedig már koreográfiával együtt énekeltük, hogy “Stop right now thank you very much, I need somebody with a human touch”. Beültünk a moziba megnézni a Spiceworld című filmjüket, ami így visszagondolva nagyon rossz alkotás volt, de szerettük mert mindenki szerette. Aztán a csapatból kivált Geri, majd Posh Spice (Victoria) találkozott szőke hercegével David Beckham személyében, s a lányok szépen lassan családot alapítottak. Az együttes pedig hosszú szünetre ment, 2007-ben volt valami hír a nagy visszatérésről, de az ami régen volt már úgy igazán sohse lehet. Így maradnak a mosolygós emlékek :)

A lányok előtt tűnt fel, Orlando (Florida) talán leghíresebb fiúbandája a Backstreet Boys. 1993-ban alakultak és lányok millió szobájának a falát díszítették a ma már inkább meghökkentő plakátok. Nick Carter, Howie D, Brian, Kevin és A.J. valami újat hozott a 90-es évekbe. A klipjeik sikerek voltak és csak dőltek belőlük a slágerek. Az osztálybulik és a sulibulik első számú kedvencei, lassú számok fronton. Nekem megvolt az összes albumuk, még kazettán hiszen akkoriban inkább azon hallgattuk kedvenceiket. CD-t maxi formában volt sikk venni, mert rajta volt 1 dal 4 féle verziója. Rájuk is hatalmas piac épült, emlékszem volt ceruzám, radírom, hegyezőm, mappám és még sorolhatnám. A.J. napszemüveg gyűjteménye legalább annyira köztudott és híres volt mint Nick Carter szőke, középen elválasztott haja. Aztán 2001-ben elkezdtek elcsendesülni és mindegyikük elindult saját útján. Következő albumuk 2005-ben jelent meg, majd 2007-ben ismét újabb lemezt dobtak piacra de már csak 4-en Kevin nélkül és 2009-ben megint hallattak magukról és turnéra is indultak. Szóval ők igazán sohse oszlottak fel és kihagyásokkal de a mai napig létező banda. Közben mi felnőttünk, s kíváncsi vagyok az újabb generációnak mennyire menők? Mert szerintem annyira sohse lesznek kedveltek mint akkor a 90-es évek második felében voltak.

Az ‘N Sync névre keresztelt fiúbandát is érdemes megemlíteni, őket is Orlando adta nekünk 1995-ben. Emlékszem az elején kicsit nehezen fogadtuk el a csapatot, hiszen azt gondoltuk BSB “ellenfelei”. A csapat neve a tagok neveinek betűiből állt össze JustiN, ChriS, JoeY, LancetoN és JC . Aztán hiába ellenkeztünk az  “I Want You Back” dallamai visszafordíthatatlanul belefészkelték magukat a fülünkbe. Elkezdtük rajongani értük és rájöttünk mások mint a Mellékutcai Fiúk. Sláger slágert követett és már akkor is Justin Timberlake volt az abszolút közönség kedvenc, göndör fürjeivel egy új divatirányt teremtett. Majd az új évezred eleje Náluk is “szakítást” hozott, ugyanis 2003-ban elhalkultak és szépen lassan eltűntek. 2005-ben megjelent egy Greatest Hits album. Valószínűleg régi formájukban már őket se nagyon látjuk többet.

Persze még mások is ragyogtak a pop csillagos egén ezekben az időkben, legközelebb Róluk lesz szó.

Neked melyik banda volt a kedvenced?