Alexander McQueen – Pre-Fall 2012 lookbook

Még mindig fázunk és az üzletekben éppen hogy csak elkezdődtek a leárazások, a divatházaknál viszont nincs megállás. Sokan már az év következő hideg hónapjaira készülnek és szebbnél szebb lookbook-okkal varázsolnak el minket. Ami nem baj, hiszen előre láthatjuk, 9-10 hónap múlva milyen darabok közül választhatunk majd.

Alexander McQueen nevével fémjelzett divatház se tétlenkedett és napvilágra hozta a 2012-es Pre-Fall kollekció lookbook-ját, ami gyönyörű keveréke az egyszerű hordható vonalnak és a márkára jellemző megmásíthatatlan stílusnak. Olyan mainstream ruhák vonulnak fel, amikre tényleg rábiggyeszthetjük az abszolút a hordható jelzőt. Absztrakt- és virág minták díszítik az egyes darabokat, máshol pedig szimplán csak a színek játszanak, de milyen szépen. Az arisztokratikus egyszerű lovagló- és szőrmés kabátok, vagy csak romantikus fodrok, minden téren hiánytalanul adják azt a letisztult „McQueenizmust” ami szemet gyönyörködtető. Sarah Burton már sokadszor is bizonyította azt, hogy rendkívüli tervező, és valóban ő volt a legjobb választás a divatház számára.

 

A kollekcióhoz az ihletet Thomas Hardy egyik híres regényének a “Far From A Madding Crowd”-nak ( magyarul “Távol a tébolyult tömegtől”) az 1967-es filmes adaptációja adta. Mely a XIX. század második felében játszódik. Egy hirtelen módossá vált farmerlány szerelmi őrlődését mutatja be, hogy kit válasszon szomszéd gazdát, a városban állomásozó őrmestert vagy a gátlásos, állandóságot képviselő birkapásztort?