Halloween körmök

Itthon nincs nagy divatja a Halloween-nak, mégis az utóbbi időben már egyre több helyen botlunk ilyen jellegű bulikba.

Érdekességképpen nézzük csak honnan is ered ez az ünnep? A wikipedia leírása alapján:
A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg, bár mára már az egész világon elterjedt. A boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe, melyben összemosódott a római Pomona-nap, a kelta samhain ünnep és a keresztény halottak napja. Október 31-én tartják.
Az ilyenkor használt kivájt vigyorgó töklámpás angol nyelvterületen elterjedt neve: Jack O’Lantern. A történet szerint nevét egy Jack nevű részegestől kapta, aki az ördögtől olyan ígéretet csikart ki, hogy lelke nem fog a pokolra kerülni. Jacket viszont a mennyországba sem fogadták be. Az ördög egy széndarabot adott Jacknek, amit ő egy marharépába rakott lámpásnak. Azóta Jack lelke ennek a lámpácskának a fényénél keresi nyugvóhelyét. Amerikában az eredeti marharépát a jóval látványosabb tök váltotta fel.”

Szóval most sokan a Halloween lázában égnek és mindenféle különleges dologgal rukkolnak elő. Vannak extrémebbnél extrémebb jelmezek ésolyanok is akik körmüket is ebben a hangulatban készítik el.
Összegyűjtöttem Nektek pár ötletet, nagyon aranyos mind azt meg kell hagyni. Ha majd mentek valami jelmezes buliba és jó kézügyességetek van, akkor készítsétek el valamelyiket és örömmel várom a feltöltött képeket a blogom üzenőfalán :)

Melyek tetszenek?