Most hogy megkezdődött a fesztivál szezon, úgy gondoltam összefoglalom Nektek az eddigi tapasztalataimat.
Sok fajta fesztivál közül válogathatunk ezen a nyáron is. S mivel én is nő vagyok nagyon jól tudom, mi játszódik le bennünk a rendezvényeket megelőző hetekben. Mit vegyünk fel? Miket vigyünk el? Milyen idő lesz? és satöbbi satöbbi satöbbi…
Szerencsére az első nagyobb fesztivál, a VOLT előtt, már elkezdődtek a boltok leárazásai, ami biztosítja azt, hogy pár új darabot is beszerezzünk a ruhatárunkba.
én is így tettem, s majd ha van időm meg is mutatom Nektek a zsákmányolt darabokat.

Az első fontos szempont szerintem az hogy hova megyünk fesztiválozni? Ugyanis például ha Szigetre mentek, és nem sátraztok kinn, akkor nem kell komolyabban gondolkodni egy-egy összeállításban, mert az adott nap időjárása úgyis segít ebben dönteni. Viszont ha a fesztiválon laktok, vagy annak környékén akkor jó előre fel kell készülni mindennel.
“Hány napra mentek?” adódik a következő pont, ugyanis ehhez mérten kell csomagolni is. Bár ez így ebben a formában nem teljesen igaz, hiszen magamat és a körülöttem lévő lányokat ismerve, mindenki dupla annyi ruhát hoz el mint amennyire szüksége lenne. S ezt tudjuk nagyon jól, de kell a “választás érzése” a bőrönd tartalmát pásztázva.
S ha ezek megvannak akkor lássuk mik azok amik szükségesek egy fesztiválra. Egy jó táska….s ez egy tényleg fontos pont. Ugyanis egy rosszul megválasztott darab, nyűggé teheti a bulizást. Ezekben az esetekben szerintem kizártak a clutch-ok, nem az a buli ahol egész este képes vagy a kezedben szorongatni egy táskát, nem csak kényelmetlen hanem felesleges is. Ez nem az a hely…
Nekem eddig legjobban a vállpántos táskák váltak be, lehetőleg átlagos méretben. Ugyanis bele kell paszíroznunk a “fél életünket”. Mivel minden “fontos” és “szükség lehet rá”. Próbálok mindig olyat választani amiben van egy kisebb zseb, a telefonnak, ezt befelé fordítom- magam felé- hogy érezzem ha esetleg hívnak. Továbbá elférjen még benne egy kisebb SOS sminkkészlet, papírzsepi vagy higiénikus törlőkendő, kézfertőtlenítő, s nem utolsósorban a pénztárca.
Ne pakoljuk annyira tele, mert akkor a bulikon meggyűlik a bajunk azzal, hogy vágja a vállunkat a pánt. Ha hűvösebb van, akkor kössük a derekunkra a pulcsit/kis kabátot/kardigánt stb. Vagy egy picivel nagyobb táskát válasszunk amibe kényelmesen beletehetjük a későbbiekben szükséges vagy éppen feleslegessé vált ruhadarabot.

Fontos pont még a cipő. Kinek ne lenne története arról, hogyan foszlott le róla, egy heti bulizás után a balerina, Converse és társai?! Az hogy melyik a legjobb választás, pontosan nem tudhatom, mindenki másban szeret bulizni. Ami eddig nekem bevált az a balerina és a kis tornacipő. Továbbá idén már alap kellék lesz a gumicsizma is. Eddig nem vettem, mert nem éreztem szükségét, de az elmúlt évek tapasztalata más mondott. Régebben, szandálban is próbálkoztam lelkesen, de hajnalban a lábamat látva rá kellett jönnöm ez nem jó. Az egész este során rám öntött sörök/borok/üdítők és az út pora, egy érdekes egyveleget alkotott a lábfejemen.
Továbbá egy utolsó pont, mit vegyünk fel? Válaszom annyi, mindent ami kényelmes. A kisestélyi ruhák, a magassarkú cipők és további elegáns darabokat ezeken a napokon mellőzzük. Egyik fesztivál sem divatbemutató, és senki nem fog furcsán nézni rá ha csak egy sortban és trikóban vagy egész este.
Aki szeretné mégis becsempészni a nőt a laza, fesztiválos, kényelmes viseletbe, azoknak azt tudom ajánlani dobják fel az öltözetüket karkötőkkel/láncokkal/gyűrűkkel, vagy kalappal, sállal, napszemüveggel. Esetleg fessétek ki a körmötöket valami jó színnel.
Akármivel amitől Te jól érzed magad  bőrödben, hiszen ez a legfontosabb ugyanis szórakozni mész.
Remélem valamennyire használható tippeket adtam. Jó bulit és vigyázzatok magatokra:)

A Coachella fesztiválról a képes beszámoló ITT. Akár innen is vehettek ötleteket.

Íme pár darab…szerintem…