bloopers

Most, hogy itt van végre a meleg egyre több divatbaki szúr szemet. Persze mindannyian kelhetünk rosszul reggel, és vehetünk fel nem éppen előnyös összeállítást, és akár ez még rányomja egész napunkra a bélyegét. Oké, kifogás elfogadva, akárkivel megeshet. Viszont vannak olyan emberek akik nem éreznek rá sok mindenre, sajnos így “fashion terror”-t teremtve. Nem hibáztatok senkit, hiszen mindenki máshoz ért, másban jó, és lehet ezeket az embereket nem is érdekli a divat annyira, hogy figyeljenek ezekre az apró dolgokra.
Összegyűjtöttem párat ami az én szememet szúrja, ha van még más is ezen kívül, írjátok meg nyugodtan. Nincs se képzettségem mint már sokszor mondtam, csak laikusként állok hozzá, úgyhogy ne legyen sértődés:)

1.)  Az első számomra leginkább “jaj ne” az a szilikonpánt, szerintem mindenki ismeri ezt a darabot, amit a melltartóra kapcsolva akármilyen csőtophoz könnyen felvehettünk…IGEN körülbelül 2000-ben….akkor amilyen hirtelen jött, úgy el is tűnt szépen lassan. Úgy érzem nem kár érte. Lányok! ha nem szeretnétek, hogy kilátszódjon a melltartópánt akkor is oldjátok meg akárhogyan, de ne így, mert a szilikonpántok nagy hibája, hogy idővel elszíneződnek, bevágnak, sőt még be is izzadhatsz alá…jaj…

(forrás: nlcafe.hu)

2.) A második baki, az amikor valaki nem találja el a saját ruha méretét. Én megértem, hogy kihízzuk a ruháinkat, de akkor akármilyen nehéz is kell venni újakat, vannak manapság elég olcsó turkálok, nagy választékkal. Itt ott kibuggyan ez az, nem túl előnyös. Haspóló-nadrág kombináció pedig körülbelül a Spice Girls óta nem menő, sőt…

(forrás: femina.hu)

3.) Harmadik, a bőrszín. Természetes, hogy mindenki szeretne kicsit üdébbnek, enyhén barnának tűnni. Van ennek rengeteg módja, a károsabb szoli, vagy amit én mostanában előnyben részesítek az a barnító krém/kendő, de sok más módja van még a barnaságnak, a legismertebb és legolcsóbb verziója pedig a Nap:)
Ám ebben is vannak olyanok akik túllőnek a célon, és a bőrük egy olyan újfajta színt kap ami már inkább vicces, mintsem szexi. A legfontosabb az, hogy megtaláljuk a bőrünkhöz leginkább passzoló barnító krémet, menjetek el egy drogériába, nézzetek körbe, van sokféle bőrtípusra választék.

(forrás: bien.hu)

4.) Igaz most nem aktuális, de télen engem nagyon zavar, a nyári miniszoknya, téli csizmával/kötött pulcsival/téli kabáttal párosítás. Miért?? Más az anyaga a daraboknak, a nyári szoknyákat sok esetben direkt vékonyabb anyagokból csinálják, amikhez nem éppen a téli ruhák valók. …

5.) Télen mindig megdöbbennek, a térdig érő sort (különféle anyagokból) és a magasszárú csizma párosításán, és ezen felül, hogy ne fázzon az adott hölgy, megtoldja egy harisnyával, lehetőleg más színűvel mint a nadrág illetve a csizma. Valami ilyenre gondoltam:

6.) Ismét egy cipő..Nem tudom miért de valami miatt ki nem állhatom a hegyes orrú darabokat, főleg ha megtörik az orra járás közben, és sokak tisztítás nélkül végigjárnak benne egy telet, úgy, hogy helyenként koszos. Na most ha ez a cipő fehér akkor….jajj…

7.) A LEGGINGS NEM NADRÁG!! Muszáj nagy betűkkel kiemelnem, mert nem egy elfogadott és követett irány ez és egyre rosszabb napról napra amit látok. Ha nincs model alkatod és nem edzésre ugrasz el benne vagy esetleg futni, akkor nagyon kérlek NE TEDD! Miért? Mert ízléstelen, mert lehet senki se kíváncsi a tevepatádra, se a combon meghúzódó bőrhibákra. Bizony, ha rossz színben választasz leggingset, akkor ne hidd, hogy nem fognak majd látszani a narancsbőr apró gödröcskéi a “nadrágon” át. Semmibe sem telik, egy hosszabb pólót, vagy valami inget felvenni felülre, s tádám, máris takarva van az aminek lennie kell.

Például itt egy baki a sztárvilágból…Kim Kardashian

Ha leggingset hordanál akkor TEDD ÍGY…..


8.) A hétvégi darabokat ne keverjük bele a dolgos hétköznapokba. Mit értek ez alatt? Az irodai szabályok nem sűrűn terjednek ki az öltözködésre, természetesen vannak kivételek, de a nagy átlag nem ezt bizonyítja. Mégse kell etikett professzornak lenni ahhoz, hogy tudjuk, mely darabok valók irodába és melyek nem.
Íme pár példa ami, szerintem – hangsúlyozom szerintem- nem illik egy irodai környezetbe. Spagettipántos top és társai. Miért? Az átlagos hétköznapokon akármikor. De mondjuk ha egy multicégről beszélünk, akkor ez túl sokat mutat. S hogy néz ki ha külföldi ügyfeleket egy ilyen felsőben várjuk? Ezen darabok blézerrel vagy akár kardigánnal való kombinálása már emészthetőbb,  de a dekoltázs még így is túl sokat mutat a kelleténél. Így ha tárgyalás van szerintem egy kis kendő/sál a nyakba még elférhet bőven. Vagy egyszerűen ne menj el ebben dolgozni!!

S ha ez esetleg egy lenvászon nadrággal van párosítva….ami szép és jó lehet a hétvégén, de nem a munkahelyre! Miért? Ki kíváncsi arra ami alatta van? Jójó lehet pár férfi tekintetnek simogatóan hathat, de nagy általánosságban inkább ne!! A fehér színű daraboknál nagy öngól az, hogy leginkább csak tangával viselhető, na most az meg, hivatalos közegbe való viselet vagy nem?…..Szerintem nem kell mélyebben belemennem a témába, hogy értsétek.


Azért itt egy jó példa is…Katie Holmes esetében, annyira nem vészes a helyzet. Bár tény nem látszik az, hogy mi van hátul?!


A végén pedig jöhet egy kis válogatás!
S akkor most, hogy ne sértődjön senki, és ne érezze rosszul magát, hiszen emberek vagyunk, tévedünk. Íme néhány celeb baki. Amikor nem úgy sült el az outfit ahogy kellett volna. Sok díjkiosztó után, rengeteg kritika éri őket. A legtöbb talán Lady Gagát.

Alicia Keys, a nadrág kicsit kicsi


Britney-nek valahogy egyik se jött össze

Rumer Willis-re akárhogyan nézzük sehogy se jó ez a ruha

Amber Rose, Kanye West exe, aki magát csak megélhetési celebként titulálta…


Scarlet, Lindsay és a többiek, no comment