2011 napszemüvegei

Előző postomon felbúzdulva utánanéztem, milyen napszemüvegekkel lehetünk az idei szezonban divatosak. Persze nem hinném hogy a tavaly vásárolt szemüvegeket -gondolok itt a wafrarer-re vagy akár az aviátorokra – el kéne dobnunk, mindenki maga dönti el hogy neki mi a jó, és mi áll jól, nem feltétlen kell követni a divatot, ezek csak irányok:)

1.) Cat Eye Sunglasses, ami nem igényel szerintem nagy magyarázatot jelentését nézve. Visszatér az 50-es 60-as évek stílusa, amikor ez elengedhetetlen tartozéka volt egy nő megjelenésének (“must have”).  Leginkább  a négyzet- és szív alakú arcon áll majd jól.

Dior így képzeli el:

Lady Gaga pedig így:)

2.) John Lennon napszemüveg, a híres énekes inspirálta a tervezőket. Így megalkották különböző színekben, más más keretekkel.  Az ovális-, a négyzet-, és a gyémánt alakú arcon lesz  a legelőnyösebb.

Armani Mary-Kate Olsen

3.) Retro napszemüvegek, eljött az idő hogy felkutassuk anyukánk, nagymamánk szekrényéne rejtekeit és előhalásszuk a rég elfeledett napszemüvegeiket, mert idén nyáron a retro stílus is hodítani fog, végtelen sok árnyalatban és mintában, visszahozva ezzel a 60-as 70-es éveket.  Mivel rengeteg féle napszemüveg közül választhatunk, remélhetőleg mindenki számára lesz egy kedvenc darab:)

Stella McCartney

4.) “Edgy” napszemüvegek: ez a futurisztikus trend tetstzik valamiért a legjobban, végre egy teljesen új forma, ami nem volt megszokott, de valamiért idén nyárra már tömegesen megszokható lesz, már látom hogy mennyien fognak ilyen szögletes, ezerféle színű napszemüvegben mászkálni.

Fendi

Capsule

Főleg fiúknak de akár lányoknak is:) :

Acne:

Mykita:

Végezetül két fiatal tehetséges spanyol tervező testvérpárt szeretnék megemlíteni Cora Burciaga and Veronika Burciaga, futurisztikus tervezésű napszemüvegeik és ruháik egyre híresebbek. Íme a szemüvegek bátrabbaknak:D :