Kondira fel!

Itt az új év, és ezzel együtt a fogadalmak is működésbe lépnek. Sokan nagyokat álmodnak, mások viszont úgy gondolják, hogy alapjaikban kezdik el felépíteni azt az álomképet amit ők gondolnak. A legnépszerűbb ígéret pedig az egészséges életmód témakörét fedi be.
Ami szép és jó, mert hát ki ne szeretne sokáig élni?! És el is jutottunk mai cikkem kiindulópontjához a sporthoz!

Nem mondom magam egy igazi atlétának, de valamilyen módon mindig szerepe volt a sportnak az életemben. Nyaranta inkább a szabadban futok, de a hűvösebb hónapokban én is az edzőtermek mellett teszem le a voksomat. Korábban már írtam ITT és ITT hasonló témákban, de azt gondolom a megfelelő öltözet kimaradt az eddigi szórásból, így ma következzen ez a sorban. Őszintén mondom, hogy próbáltam kicsit viccesen megközelíteni a dolgot, de sajnos ezt nem lehet, a komolyabb szavak mögött maximum irónia lapul csak, és egy kis szomorúság amit a döbbenet szült bennem.
Továbbá itt az elején le kell szögeznem (volt már ebből gond), hogy nem aranykanállal a számban születtem, én sem fürdök nyakig a különféle márkás edzőruhákban, viszont úgy gondolom ha már sportolásra adtam a fejemet akkor a hozzáállásomból megpróbálom kihozni a maximumot, amennyire csak lehet.

a8e6175ebf90d8947cef9bb28997ce40

Értem én, hogy mindenki nagyon lelkes és ezerrel pörög a #newlife meg az #eatclean projekt, és az Instagram valóban elég inspiráló lehet másoknak, csak egy hashtag sokszor nem elég ahhoz, hogy a fogadalommal teljes lelkesedés is járjon. Ha már egyszer sportolásra adjátok a fejeteket, akkor az a kondibérleten kívül más befektetést is igényel.
Ez sajnos erről szól, pontosabban fél munkát végezni lehet, de nem érdemes. Azt már régóta tudjuk, hogy a sikeres fogyás alapja nem csak a sport, hanem a táplálkozás is és azt is megtanulhatnák sokan, hogy a minőségi edzés alapja a megfelelő öltözet (igen ez is nagyon, de nagyon számít!).

Lépjünk túl a tesiórák: fekete alsó-fehér felső párosításnál, de ha még ennél is maradnánk, legalább akkor ezt csináljuk már jól!

 Első körben egy jobb sportcipő! Igen tudom, és elhiszem, hogy a Converse egy nagyon jó márka és kényelmes lábbeliket gyárt, de nem futásra. Rossz nézni, hogy egyesek miként teszik tönkre a térdüket azzal, hogy ilyen lábbelikben róják a kilométereket. És a H&M-ben kapható pár ezres gumitalpú kis vászoncipők se számítanak edzőcipőnek.
Kérlek titeket: NE! A különféle outletekben már egész olcsón juthattok sportcipőkhöz, egy-egy jobb leárazás alkalmával; illetve évente több kupon-nap is a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy minőségibb darabokat szerezzünk be jó áron. Mert ha az elhatározás és a lendület megvan, akkor fektessetek több energiát abba, hogy ez a fogadalom úgymond teljes körű legyen, mert a mozgás oltárán nem csak a bérletpénzt kell feláldozni, hanem kicsit többet is. Ha ez az egész életmódváltás benne van az éves tervben, akkor azt gondolom, hogy jobb felszerelést is érdemel. És itt jön be a második “pont”…..
Az edzőruha! Tudom, tudom ez se olcsó dolog! A már jól megszokott fast fashion márkák szezonról szezonra szorgalmasan készülnek újabb kollekciókkal, de azért róluk se mondhatjuk el azt, hogy filléres holmik lennének, viszont még mindig nem kell olyan mélyre nyúlni a pénztárcánkban mintha ugyanezen darabokat egy sportszerekre szakosodott nagyobb márkák üzleteiben vennénk meg. Természetesen minőségében azért lehet eltérés – mert nyilván a Nike jobb abban amit csinál, hiszen ez tartozik bele a cég profiljába – de még mindig a célnak megfelelőbb választás egy ilyen sportdarab mint valami leharcolt, kinyúlt és bolyhos cicanadrág.
Egy jó sportmelltartó, egy megfelelő anyagú trikó/póló és nadrág pedig elengedhetetlen kelléke az edzésnek. És nem csak esztétikusabban festenek ezen darabok, hanem jobban szellőznek és a dri-fit anyaguknak köszönhetően biztosítják a szárazság érzetet is, ami egy intenzívebb óra után higgyétek el elég fontos.

866f83b68b2d009dfbf203c512ec5319
Az utóbbi hetekben egyre szembetűnőbb egy visszatérő úgymond “nagy sláger”: a jeggings edzőnadrágként való újrahasznosítása. Miért? Komolyan nem értem, hogy miért?! Tény és való, hogy valahol a leggingsek csoportjába tartozik, de közben azért mégsem teljesen az, hiszen valahol egy farmer…ZSE-BEK-KEL. Persze van olyan amin nincs zseb, de ez igazán részletkérdés, a lényegen semmit se változtat.
Ahogy a szilikonpánt és a melltartó teljes hiánya is egy hatalmas döbbenet számomra!
Az hogy megizzadunk edzés közben, nem baj – mert ezzel együtt felszabadul bennünk csomó mélyen lappangó feszültség is – és nem is kell szégyellni (igen hallottam már olyan párbeszédet ahol valaki cikinek gondolta mindezt). Az se baj, hogy a konditerem falai közt nem éppen a legtittifittibb arcunkat mutatjuk – sajnos van aki ezerrel sminkel az óra előtt -, mert edzeni megyünk és nem egy állófogadásra, DE az öltözködésünkre kicsit jobban figyeljünk, és nem a divat miatt hanem magunk miatt. A térdünk, a bőrünk, az ízületeink és minden egyes porcikánk hálás lesz azért, ha a megfelelő felszerelésben vágunk bele abba a bizonyos új életbe.

Kezdésként vásároljatok mindenből egy-egy darabot, és X havonta vagy akár leárazás alkalmával bővítsétek a repertoárt. Mert higgyétek el, nem csak esztétikusabb a megfelelő ruhákban edzeni, hanem kényelmesebb is. Sokan hihetetlen mennyiségű energiát ölnek abba, hogy a megfelelő sminkben elkapják a tökéletes pillanatot az edzőteremben felszerelt tükrökben; vagy éppen a fehérjeporukat fotózzák be egy designos kesztyű vagy kulacs mellett…de ez nem elég. Ha sportolni kezdtek akkor legyen teljes a kép, és ha van igényetek arra, hogy a munkahelyeteken vagy egy-egy buliban jól nézzetek ki, akkor legyen erre is. Egy nő az élet minden területén legyen igényes nő, és ez tényleg nem a pénzről szól…

Egy következő részben folytatjuk mert úgy érzem van még mit mondanom :]

 

Bármilyen kérés, óhaj, sóhaj esetén írj a kerubinabmb@gmail.com címre, vagy….

…a következő helyeken megtalálsz
Facebook  Twitter  Instagram  Tumblr  Lookbook