5+1 divatlecke amit Carrie Bradshaw-tól tanultunk!

Szex és New York most és mindörökké!

Nem mondanám magam száz százalékig a Szex és New York generáció tagjának, ugyanis amikor az HBO műsorra tűzte a négy szingli életét bemutató sorozatot, én akkor léptem be kamasz korom első éveibe, és sokkal jobban érdekelt a Szívtipró Gimi és az Első csók mint a harmincas nők élete.
Aztán persze a második iksz engem is elért, és egyre inkább tudtam azonosulni a történettel, a különféle életutak kacskaringós alakulásával, és szépen lassan én is ha nem is beteges mód, de függővé váltam.
A mai napig képes vagyok újranézni a különféle részeket, nem számít az hogy nem kronológiai sorrendben történik mindez….
Pár napja olvastam valahol, hogy mindennapjaink során számtalan apró jelbe botlunk, amik irányt adnak nekünk az életben. Ha pedig észrevesszük és megfelelően értelmezzük őket, akár még segítő kezet is nyújthatnak egy nehezebb helyzetben. Miért írtam le most mindezt? Mert számomra ez a sorozat pont így működik. Az epizódválasztás leginkább véletlenszerű, de valamilyen úton-módon szinte mindig választ (vagy mondhatjuk így jelet) kapok, abban az átlagosan 21 percben, egy régóta felettem lebegő kérdésemre. Hmm érdekes..!

A lelki és szerelmi témákon túl, azonban hatalmas ereje volt a sorozatnak a divat területén is, nem csak követte hanem évek múltán már diktálta is a különféle trendeket. Persze mai szemmel sok darab már kiesik a látókörünkből az ízlésünkről nem is beszélve, azért még mindig feltűnnek olyan örök érvényű szabályok, amik bármikor mentőövet adhatnak egy közelgő ‘Mégis mit vegyek fel?’ vihar előtt!

_______________

1.) Feltűnő ruha? Toldjuk meg hangsúlyos kiegészítőkkel!

A divat sok ezer íratlan szabálya közt találhatjuk azt is, hogy egy-egy feltűnő kiegészítő néha mindent visz és ragyogó összhatást varázsol. Ám van másik is, ami a ha lúd legyen kövér elvén alapszik, azaz egészen pontosan, ha már egy kirívó kreáció mellett döntünk akkor miért ne toldanánk meg azt egy annál is feltűnőbb kiegészítővel?! Tegyük meg!

carriecarrie2

2.) Ne félj a színektől!

Matchy matchy…igen-igen, tudjuk jól! És mi lenne ha csinálnánk néha egy kis káoszt? Nem nagyot, csak olyat ami felrúgja azokat a jó öreg fentebb említett íratlan szabályokat?! El se tudjátok képzelni, hogy hányféle tökéletes színpárosítás születhet egy ilyen bátor próbálkozásból…higgyétek el, nem csak egy!
Na jó, kezdetnek az is elég ha bevállaltok néha egy-egy merészebb árnyalatot :]

carrie1 carri2

3.) Pizsama

Ez a pont azért nem teljesen helytálló itt, de nem hagyhattam ki, annyira jól néz ki Carrie abban a pizsamás összeállításban, amiben átmetrózik Mirandahoz szilveszter éjszaka. Imádom!

carrie2

4.) Vintage, vintage…

Klasszikus húzás ez minden divatimádótól, és csak azok nem élnek vele akik nem akarnak.
Szinte bármelyik szezonban bevethető egy-egy régi időket idéző darab, és az jó benne, hogy nem kell mindig nagyban gondolkodni, néha elég egy kiegészítő is, ami már magában megadja az outfit irányát, a többi pedig szinte magától jön.

 carrie9 carrie6

5.) Tütü

Nem csak a balerináknak jár a tüll! Zseniális és imádnivaló darab, és bár sokak szemében túlontúl kislányos, éppen annyira nőies is.

tull2 tull

+1: Magadért öltözz ne másokért!

Ez talán a legfontosabb pont mind közül!
Bár a sorozatban látható hölgyek ruhatára gondos stylist kezek munkája, mégis a különféle kreációkat ők keltik életre. Egyik epizód alatt se érezzük azt, hogy amit viselnek az idegen lenne tőlük, mert jól érzik magukat a bőrükben. Persze azt gondoljuk, hogy színészként, kamerák előtt ez könnyű lehet, pedig szerintem nem. Sok olyan film kerül forgalomba ahol a styling bár nem rossz, a szereplők mégis szenvednek a rájuk aggatott göncökben.

A lényeg csupán az, hogy nem kellenek reflektorok köréd és egy jó csapat mögéd ahhoz, hogy csakis magadért öltözz fel és ne másokért. Ne érdekeljen ki mit szól egy-egy harsányabb árnyalathoz, mintásabb darabhoz az utcán, hiszen ezek az emberek szó szerint jönnek és mennek az életedben.
Mindenkinek megfelelni úgyse tudunk, akkor legalább feleljünk meg magunknak kívül-belül :]

A következő helyeken megtaláltok
Facebook  Twitter  Tumblr  Lookbook  Pinterest