Felnőtt fejjel nézve mennyire más minden!
Elgondolkodtam azon, hogy ha most visszarepülhetnék az időben, milyen tanácsokat adnék 14 éves önmagamnak?!?

Ha létezne időutazás, hányan mennénk vissza és fordítanánk meg a sors kerekét? Sokan ugye?
Az időben való csapongás, könnyebbé és kicsit kiszámíthatóbbá tenné ezt az orosz rulettet amit életnek hívnak.
Minden egyes szálat úgy mozgatnánk, hogy nekünk a legkedvezőbb legyen, azzal viszont kevesen számolnánk, hogy az apró kis csomók, vagy éppenséggel elsimított szálak változást idéznének elő a jövőnkben.
Az időutazás témáját számtalan film feldolgozta már, és egyik se zárult egy tökéletesen pozitív konklúzióval, így talán jobb minden úgy ahogy van :]

Néha azt gondolom, szebb volt naivan nézni a világra és hinni apró kis csodákban, tervezgetni egy filmekből összetákolt jövőt amit az álomgyár díszlettervezői is megirigyelhettek volna és elképzelni egy olyan életet aminek megvalósítása, ma már tudom messze nem olyan könnyű.
Tiniként nem számolunk az akadályokkal, a kudarcokkal, a vereségekkel, csak a célt figyeljük és a párnákkal kibélelt biztos utat követjük amiről azt hisszük, hogy mindig napos lesz…pedig nem! Azt gondoltuk nem lesznek elágazások, pihenők, vagy zsákutcák; egy álomvilág szemüvegén át láttuk a világot, olyan burokban élve  – amit a szüleink, a Bravo magazinok szerelmi sztorijai, és a lányos filmek szőttek – aminek fala felnőttként már nem is olyan sérthetetlen.

_________

1.) Egy csók még nem kapcsolat
Régen egy nyári táborban elcsattant csók után, elkezdődött a “járás” folyamata. És ezek akkoriban véresen komolyan vett kapcsolatok voltak, amikre valamiért azt hittük, hogy örökké tartanak, úgy hogy még mi se tudtuk valóban, hogy mit is keresünk egy pasiban. Ma már a fejünket fogva gondolunk vissza arra: “mégis mi tetszett abban a baromban?”.

giphy

2.) Légy mindig önmagad!
Ne a többiek mondják meg azt, hogy neked mi a jó vagy mi lenne a jó! A csoportos rajongás egy zenekarért néha inkább a csordaszellem hevében született és nem azért, mert az a bizonyos banda tényleg olyan veszettül jó volt. Könnyebb volt akkor bólogatva tartozni valahova, mint túllépve a megszokott kereteket elkezdeni mást szeretni.

Tinifejjel még a környezet határoz meg minket, felnőve ez kicsit átalakul, és a saját tapasztalataink teszik ki személyiségünk nagy részét.

3.) Kurvák nem csak a Pretty Woman-ben vannak
És itt most nem a pénzért kapható éjszakai pillangókra gondolok, akiknek száma és megnevezése, vagy éppen besorolása évről-évre változik, hanem azok bájos hölgyekre, akik – mondjuk ezt – az érdektől vezérelve gázolnak át mindenkin. Magukhoz képest is hatalmas elvárásokat fektetnek az erősebbik nem elé, és bizonyos anyagi mértékben mérhető dolgokért, vagy éppenséggel ingyen: mulandó örömöket adnak. Ajaj.

jacket

4.) Merj szeretni!
Az időzítés sose lesz jó, megsúgom már most, és semmi sem úgy jön majd össze ahogy azt eltervezted!

De ez sose érdekeljen, merj tenni azért aki tényleg fontos, akinél érzed azt a pluszt (ami lehetőleg nem a külsejében rejlik), vállald az érzelmeidet, hiszen semmi se kell szégyellni ami a lelkedből őszintén jön. Érezni jó és merd magad átadni ennek!

5.) A szerelem ne írja felül az életedet
És ha megvan az előző pont akkor, jöhet a második szint!
Sokan képesek feláldozni mindent egy kapcsolatért. Egyéniséget, álmokat, vágyakat!

Nem tudják merre is a balansz és szépen lassan elfelejtenek önmaguk lenni, és itt is bejön a bólogató kutya szerep. Szerelemben élni csodás dolog, de ne törjétek össze a magatok elé képzelt képet, egy kapcsolat akkor jó ha mellette azok a valakik maradhatunk, akik abban a világban élnek amit a saját álmok építenek, és ha ehhez másik fél személyes kis dolgai, post-itjei is csatlakozhatnak, majd beleépülhetnek az a legszebb dolog.

6.) Hibázol majd!
De ki nem? Naivan kémlelve minden annyira sima ügy, hogy simább nem is lehetne, na de ez nem így van, az első csók után már semmi sem lesz sima ügy, de ezt csak pár lépcsőfok után válik a Napnál is világosabbá.

7.) A szülők fontosak!
A sok-sok apró kisebb harc után, kicsit lehiggadva immáron felnőtt gondokkal terhelve, szüleinkkel is megváltozik a kapcsolatunk és elkezdünk kicsit az ő szemükkel is látni. A korábbi csaták kicsinyesnek tűnnek majd és rájövünk, hogy ők az egyetlen emberek a világon akik feltétel nélkül szeretnek minket.

8.) Szeresd azt hogy nő vagy!
Igen, igen sok-sok hátrányt látunk abban, hogy a gyengébbik nemhez tartozunk. De nőnek lenni jó, és az évek múlásával, ahogy megszereted azt aki vagy, egyre biztosabb leszel ebben :]

loveme

9.) Légy bátor!
Kezdetben mindentől félünk, mert nem ismerjük, és azt sem tudjuk, hogy számunkra ez milyen erőket vagy éppen gyengeségeket adhat, de ez benne a jó, hogy sose tudjuk mi van a fal másik oldalán.

Az életben sok olyan akadály van amikor inkább hátat fordítanánk, de nem kell!
Éld meg a szenvedésed, a fájdalmad minden percét! Tanulj meg gyászolni, sírni és elengedni! Tudd hogy milyen csalódni, veszíteni és abból felállni. Sose félj attól ami előtted áll, mert klisés de igaz: minden rosszban van valami jó.

10.) A PatóPálúr effektus felesleges
Az időzítés, ahogy a kapcsolatoknál, úgy itt se működik. Megfelelő pillanat nincs, így arra várni kár.

Sose lesz késő semmihez sem, merj belevágni bármibe amit csak szeretnél, ami igazán te vagy. Olyan nincs hogy sehogy sincs, valahogy mindig van és ez a fontos. Az élet repül a napok telnek, minden egyszeri és visszahozhatatlan, így azzal kell gazdálkodnunk amit 24 óra ad, ami néha nagyon kevésnek tűnhet, de néha tényleg elég mindenre :]

_______________

A lélek rovat többi cikkét ITT olvashatjátok

Továbbá még a következő helyeken megtaláltok
Facebook  Twitter  Tumblr  Lookbook