A remakek időszaka jön majd?!?

Azt már jó ideje tudjuk, hogy manapság a mozifilm sorozatok korszakát éljük, és az elmúlt években a remake lehetőségétől se riadnak el a készítők. Ugyanis ha egy film valaha sikert könyvelt el, azt talán megéri folytatni esetleg egy másik korba átültetve újra leforgatni.

Épp tegnap futottam bele egy cikkbe ami arról szólt, hogy újra leforgatják a Csaj nem jár egyedül című romkomot, igen azt aminek hatására 1999-ben kislányok milliói szerettek bele Freddie Prinze Jr.-ba és igen Paul Walker-be is (kellenek a rossz fiúk).
Ezen gondolatsoron elindulva pedig úgy gondoltam, csokorba gyűjtöm azon klasszikus gimis-tini-romantikus-dráma-vígjátékokat amiket még újraforgathatnának, azon tény biztos nyugalmával, hogy az eredeti sikerét sosem éri el és a bevétel se lesz olyan pénztárrobbantó mint sok-sok évvel ezelőtt.
Hiszen kevés esetben ütött nagyot egy felújított, átdolgozott változat, és most olyan klasszikusokról van szó amin generációk nőttek fel, ezek a filmek a maguk korában voltak jók és a saját egyediségük tette őket olyanná amilyenné.
A közösségi oldalak és az internet világában elvesztené azt a báját ami 15-20 vagy akár 30 évvel ezelőtti világ és felfogás adott.
Ettől függetlenül játsszunk el a gondolattal…

Kegyetlen Játékok

Szintén 1999-et írunk azt az évet amikor elkényeztettek minket Hollywood új ügyeletes szépfiúival.
Itt láthattuk első nagyobb szerepében Ryan Phillippe-t aki ennek a filmnek a forgatásán esett szerelembe Reese Witherspoon-al akit később feleségül is vett (született két gyermekük és azóta már elváltak csak a kiegészítés végett).
Kategóriája szerint ez egy thriller és bár azóta leforgatták a második és a harmadik részt is – aminek elkészülte számomra teljesen indokolatlan de ezt most hagyjuk is – azért egy remaket szívesen megnéznék.
A gazdag gyerekek szó szerint kegyetlen és beteges játéka szerintem még mindig egy jól futó téma lenne. Bár a Gossip Girl sok ponton erősen hajaz ezen alkotásra, azért egy egész estés film mégiscsak más lenne, egy pár modernkori közösségi csodával megtoldva.

Sebastian--Annette---Kathryn-cruel-intentions-609465_1382_1920

10 dolog amit utálok benned

Maradjunk 1999-nél! Makrancos Kata a 21. században? Miért ne?
A gimi ügyeletes szépségének és mogorva nővérének története bármikor megállja a helyét, így most is.
Bár Heath Ledger annyira emlékezetes volt ebben a filmben (annak ellenére, hogy egy romantikus tinidrámáról beszélünk), hogy az ő karakterét nehéz lenne bárkivel is felülírni.

10-Things-I-Hate-About-You_fanart1

Spinédzserek

Legyen update és trendi Cher és barátnői ruhatára?
Azt kevesen tudják, hogy a film maga is egy remake, méghozzá Jane Austen Emma című könyvéből készült azonos című alkotásnak, egy kicsit átformált átdolgozása.

1995-ben akkorát robbant ez a film, hogy nem volt olyan aki ne látta volna a bemutató után minimum háromszor. (én a mai napig megnézem mikor leadják a tv-ben)
Jobban belegondolva a Gossip Girl ezt az űrt is betöltötte, ami nem volt nehéz hiszen kellemesen összegyúrtak benne minden olyan vonalat amikért már korábban is rajongott az ifjúság.
Egy remake belőle eyecandynek nagyszerű lenne, viszont csak a ruhák miatt kár lenne pénzt és időt pazarolni egy újabb forgatásra, hiszen a Szex és New York filmes változatai óta tudjuk, csak a divat és csillogó kreációk bizony nem tudnak elvinni a hátukon egy filmet.
(egyébként, szerintem Chad Michael Murray, Josh szerepére remek is lenne)
clueless

16 szál gyertya

Akkor ugorjunk kicsit vissza az időben és következzen pár igazi klasszikus alkotás, amiknek a címe ismerős lehet mindenkinek az Emma Stone nevével fémjelzett Easy A című filmből.
1984-et írunk John Hughes pedig az egyik legismertebb “gimis film” rendező, így mondhatni futószalagon gyártotta a fiataloknak szóló romkomokat.
Samantha 16 születésnapjáról mindenki elfeledkezik, a kétségbeesés után pedig úgy dönt innentől fogva minden más lesz, beleértve kapcsolatát is plátói szerelmével a suli egyik legmenőbb fiújával.
A mindenféle nyálas és mű tölteléktől mentes film a 80-as évek báját hordozza magában, így minden bizonnyal érdekes lehet ez a történet a jelenbe átültetve.
Ám sajnos leginkább csak mint tévéfilm tudom elképzelni. Annyira elszúrnák a rossz szereplőválogatással és az együgyü karakterekkel, hogy a mozik vásznáig se jutna el. Arról nem is beszélve, hogy az 1984-es verzióban Samanthat alakító Molly Ringwald-ot egészen biztosan belenyomorítanák a remakbeli anya szerepébe, ahogy tették azt a Beverly Hills 90210 egyes szereplőivel, azt pedig valljuk be rossz nézni.16

Breakfast Club

1985-ben John Hughes ismét maradandót alkotott. Öt különböző iskolai mondjuk így kasztból származó diák tölti szombat reggeli kicsit sem szokványos büntetését. Mindenki másért ül és mindenki álarca mögött egy valódi és szomorú történet húzódik, és ahogy telnek a percek egyre jobban megismerik egymást….
Amennyire vígjáték, annyira drámai is ezen alkotás, mégis az egészet átlengi a 80-as évek egyedi hangulata. Nem mondom, hogy elképzelhetetlen lenne újratervezni ezt a filmet és leforgatni egy remaket, de ehhez tehetséges kezdő színészek is kellenek, akik nem egy álomgyári papírformából vannak kivágva. A Disney Channel színészpalántái például szerintem abszolút alkalmatlanok egy ilyen alkotásra, mert róluk szinte elképzelhetetlen, hogy manír és affektálás nélkül tudnának annyit mondani, hogy “Szia!”.

brkfst
Say Anything…

John Cusack volt a 80-as évek ügyeletes szépfiúja, tudtátok? De tényleg!
Az 1989-ben készült filmben, úgy tartja a magnót a feje fölé ahogy előtte és utána senki se. A sztori nagyon alap, így elrontani egy remake-kel se lehet.
A kick-boxoló srác és a suli egyik legszebb és legokosabb lánya egymásba szeretnek. Igen ám, de a lány útjai Angliába vezetnek hiszen érettségi után itt folytatja majd a tanulmányait, szerelmüknek vajon ez útjába állhat?!
Az elmúlt években jó pár hasonló témát feszegető filmet láthattunk ami bár pár dologban eltér azért az alapséma ugyanaz. Mégis nekem mind közül ez marad a kedvencem. Tény és való, hogy manapság (Emma Stone hiába ragozza azt, az Easy A-ben, hogy miért is lenne jó ez) egy magnóval szerelmet vallani nem szokás az amerikai tinifilmekben, de milyen menő lenne már, nem?!

sayMég több filmes bejegyzést ITT olvashattok!

A következő helyeken megtaláltok

Facebook  Twitter  Tumblr  Lookbook